در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سرکه خرما این گونه آمده است که:
- سرکه خرما در طب سنتی دارای طبیعت گرم است.
- ذهن را قوی میکند.
- برای کسانی که دچار ترش کردن معده میشوند بسیار مفید است.
- در درمان جوش و لک پوست نیز بسیار موثر عمل میکند.
- حرکت دودی رودهها را منظم کرده و تنبلی روده را رفع میکند.
- تاثیر بسزایی در درمان کبد چرب و چربی خون دارد.
- مصرف مداوم آن از غلظت خون تا حد زیادی میکاهد .
- به هضم غذا کمک میکند، معده را شست و شو داده، ضد عفونی کرده و نیز باکتریهای مضر را از بین میبرد.
- سرشار از کلسیم و املاح معدنی است.
- به افزایش قدرت بینایی نیز کمک میکند.
- افراد مبتلا به پوسیدگی لثه و کسانی که دارای لثههای ضعیف هستند، میتوانند برای شست و شوی دهان از سرکه خرما رقیقشده با آب طی چندین نوبت در طول روز استفاده نمایند و لثه را با آن ماساژ دهند. این عمل باعث محکم شدن لثه میشود.
چه کسانی سرکه خرما مصرف کنند؟
- چون طعم ترشی این سرکه نسبت به سرکه سیب و انگور، ملستر و بهتر است برای افرادی که زخم معده دارند نیز مشکلی ایجاد نمیکند.
- افراد مبتلا به سنگ کلیه و همینطور کسانی که به دردهای استخوانی دچار هستند، لازم است در مصرف سرکه احتیاط کنند.
شیوه استفاده
- 1-2 قاشق غذاخوری از این سرکه بخورید. ترجیحا با یک لیوان آب مخلوط کرده و برای شیرین کردن طعم نوشیدنی به آن عسل اضافه کنید.
- سرکه خرما را برای ترشی با سرکه معمولی که تا به حال از آن در تهیه ترشیجات استفاده میکرده اید، جایگزین کنید.