لیموترش ، یکی از محبوب ترین میوه های شناخته شده امروز است که تمامی اجزا آن از جمله پوست آن در طب سنتی کاربرد زیادی دارد و حالا که فصل پاییز و آبلیموگیری است، توصیه میکنم این بار پوست های لیمو را بعد آبگیری، دور نیندازید. پوست لیمو ترش فواید بسیار زیادی دارد که برای اکثریت ناشناخته است، پس آنها را دور نریخته و با روشی که در این مطلب توضیح میدهیم پودر پوست لیمو را برای مصرف آماده کنید.
مگر پوست لیموترش هم قابل استفاده است؟
- بله، چرا که نه، لیموترش تازه اش سرشار از ریزمغذی های معجزه آسا است و وقتی آب آن را گرفتید و نوش جان کردید، پوست های به جا مانده از فرآیند آبگیری را نیز نگه دارید که از خواص بی نظیری برای بدن برخوردار است.
- افراد به ندرت از خواص و فواید پوست لیمو آگاهی دارند و اغلب به خوردن لیموی تنها اکتفا میکنند، شاید هم طریقه استفاده و خوردن آن را بلد نیستند.
- به هرحال به خاطر خواص بی نظیری که پوست لیمو دارد از آن غافل نشده و حتما در برنامه غذایی خود از آن استفاده کنید.
چگونه از پوست لیموترش استفاده کنیم؟ چگونه تفاله لیمو ترش را خشک کنیم؟
- بعد از فرآیند آبگیری، پوست لیموترش را همراه با پرههای داخل آن، جلو آفتاب یا در داخل یک سینی در فضای اتاق یا به هر روش دیگری خشک نمایید.
- بعد از این که این پوست های پرخاصیت خوب خشک شد، آن را آسیاب کنید (نیمه درشت باشد).
- پودر پوست لیمو ترش در کل ته مزه تلخ دارد، اما پرخاصیت است.
خب، حالا این پوست خشک و آسیاب شده لیموترش چه خاصیتی دارد؟ با تفاله لیمو ترش چه کنیم؟
- این پودر پوست لیمو طلایی رنگ، با عطر و طعم بی نظیرش، مقوی هضم معده و کبد می باشد.
- از تولید بلغم اضافی و مزاحم با تقویت هضم جلوگیری میکند.
- برای افرادی که کمی صفرای بدن آن ها نیز افزایش یافته نیز مناسب است.
- در بیماران مبتلا به کبدچرب، فشارخون، آکنه و چاقی عالی اثر می کند.
- پوست لیمو دارای تانگیریتین است، که برای اختلالات مغزی مانند پارکینسون مؤثر است.
خواص پوست لیمو ترش در طب سنتی
ارزش غذایی بالا
با وجود خوردن مقادیر کم، پوست لیمو بسیار مغذی است. یک قاشق غذاخوری از آن شامل موارد زیر است:
کالری: ۳
کربوهیدرات: ۱ گرم
فیبر: ۱ گرم
پروتئین: ۰ گرم
چربی: ۰ گرم
پوست لیمو دارای مقدار زیادی فیبر و ویتامین C است. علاوه بر این، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و منیزیم دارد.
افزایش سلامت دهان
استفاده از پوست لیمو ترش پس از آبگیری برای سلامت دندان موثر است. حفرههای دندانی و عفونتهای لثه از بیماریهای دهان و دندان گستردهای هستند که توسط باکتریهایی مانند استرپتوکوکوس موتانس ایجاد میشوند.
پوست لیمو حاوی مواد ضد باکتریایی است که ممکن است مانع رشد میکروارگانیسمها شود.
محققان چهار ترکیب موجود در پوست لیمو را شناسایی کردند که دارای خواص ضد باکتریایی قوی هستند و به طور موثر با باکتریهای شایع بیماری زا مبارزه میکنند. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که عصاره پوست لیمو با فعالیت استرپتوکوکوس موتانس مقابله میکند.
آنتی اکسیدان زیاد
آنتی اکسیدانها ترکیبات گیاهی هستند که با مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن از آسیب سلولی جلوگیری میکنند. پوست لیمو سرشار از آنتی اکسیدانها و ویتامین C است.
در یک مطالعه مشخص شد که پوست لیمو نسبت به پوست گریپ فروت یا نارنگی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قویتری است. مطالعات حیوانی همچنین نشان میدهد که پوست لیمو فعالیت آنزیمی را افزایش میدهد که به کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکند. استرس اکسیداتیو با آسیب بافتی و تسریع پیری ارتباط دارد.
نحوه مصرف به چه شکل است؟
- توصیه میشود قبل و بعد غذا، در حد یک قاشق چای خوری میل شود یا روی غذا پاشیده شود،
- در صورت پخت (اضافه کردن به غذا به عنوان چاشنی در حین پخت)، یا استفاده به صورت دمنوش تلخی آن بیشتر میشود.
منبع: گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (برگرفته از سایت دکتر الهام اختری)