روزه داری و بالارفتن حرارت بدن
- با توجه به اینکه در روزه داری حرارت بالا میرود و خشکی هم در افراد غلبه میکند، افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند یک مقدار بیشتر از سایر مزاجها در روزه داری دچار مشکل میشوند.
- روزه در فصل گرم، حرارت بدن این افراد را بالا میبرد، در نتیجه چه تشنگی و چه ضعف این افراد بیشتر خواهد بود.
- کسانیکه مزاج گرم و تر دارند نیز مانند صفراوی مزاجها از گرمی و حرارت ناشی از روزهداری در امان نیستند اما تحمل این حرارت برای افراد گرم و تر راحتتر بوده و بدن آنها در نتیجه روزه گرفتن به سلامتی نزدیک میشود.
بیشتر بخوانید!
توصیه های طب سنتی برای روزه داری افراد با مزاج گرم و خشک
- به این افراد توصیه میشود که در هنگام سحر غذاهایی مصرف بکنند که حجم کم دارند ولی در اصطلاح طب سنتی کثیر الغذا هستند یعنی غذائیت نسبتاً زیادی دارند.
- در کل گندم و محصولات گندم و انواع نان و بعد در مرحله بعدی برنج سبوس دار و در کل گوشتها از جمله موادغذایی بسیار خوب هستند.
- در بین گوشتها، گوشتهای گوسفندی جوان و گوشت بره و پرندگان جوان مثل مرغ یا خروس بچه جوان خیلی توصیه شده است، همچنین موادغذایی شیرین مانند انجیر، مویز و کشمش هم جزو بهترین نوع شیرینی هستند.
- کما اینکه نمیخواهیم بگوییم که شیرینی مصرف کنید، چون مصرف شیرینی زیاد در هنگام سحر موجب اُفت قند شدید خون میشود.
- بنابراین بین افطار تا زمان خواب غذاهای سبک مصرف شود، همچنین میوه جات، سبزی جات، آشها و سوپها مناسب است به شرط اینکه از سبزیهای گرم تهیه شده باشد و نفاخ نباشد، زیرا غذاهای سنگین نفاخ هستند مانند آش رشته.
- هنگام سحر و افطار غذا باید کم خورده شود چون سیستم گوارش در روزه داری ضعیفتر میشود.
توصیه های کامل تر را در پست زیر بخوانید:
بیشتر بخوانید!
منبع: با تشکر از دکتر سید مهدی میرغضنفری