خوردن و آشامیدنمزاج شناسی

۱۲ توصیه برای روزه داری افراد صفراوی با مزاج گرم و خشک

صفراوی مزاج ها باید غذاها و میوه ها با طبع سرد میل کنند!

از آنجایی که روزه‌داری باعث افزایش حرارت بدن می شود، افراد صفراوی مزاج می‌بایست غذاها و میوه‌های سرد و چیزهایی که حرارت را فرو می‌نشانند، بیشتر استفاده کنند. از طرفی مصرف مواد غذایی با طبع گرم و هر آنچه باعث گرمی بدن می‌شود، در هنگام روزه‌داری برای ایشان بسیار مضر است.

غلبه بر خلط صفرا

خلط صفراء معمولا در اثر مصرف غذاهای صفراوی و گرم و خشک در بدن افزایش می‌یابد و بیماری‌هایی را در فرد به وجود می‌آورد. افراد صفراوی به طور کلی نباید از غذاهای گرم و علی‌الخصوص از غذاهای گرم و خشک مثل غذاهای تند و پر ادویه، شیرینی‌جات و… بیشتر استفاده کنند. این افراد باید بیشتر از غذاهای سرد، علی الخصوص سرد و تر مثل کاهو، شیر و… استفاده کنند تا گرمی و خشکی مزاج را جبران کند.

ماه رمضان و افراد با طبع گرم و خشک

  • نوشیدن یک تا سه لیوان آب زرشک نیم ساعت قبل از سحری و دو و نیم ساعت بعد از افطار و صرف شام فوق‌العاده مفید است.
  • افرادی که مزاج صفراوی دارند در سفره‌های افطاری می‌توانند به جای مصرف نوشابه که متاسفانه در مهمانی‌ها و مراسمات به غلط رسم شده است، از سرکه انگبین استفاده کنند.
  • متاسفانه برخی از اشخاص در ماه مبارک رمضان شب‌ها را نمی‌خوابند که این امر موجب افزایش خلط صفراء در بدن شده و ایجاد بیماری می‌کند.
  • توصیه می‌کنیم از انواع ترشیجات و سالادها استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که مصرف سالاد باید قبل از مصرف غذا باشد.
  • افراد دارای مزاج صفراوی و گرم و خشک می‌توانند با مصرف یک الی سه لیوان شربت خاکشیر در سحری از تشنگی مفرط در طول روز جلوگیری کنند. این افراد می‌توانند با حجامت میزان زیادی از گرمی و خشکی مزاج خود را اصلاح نمایند.
  • این افراد نباید به طور سریع و سرپایی غذا بخوردند و باید با آرامش تمام و نشسته غذا بخورند و غذا را بسیار بجوند. همچنین پیاده‌روی سبک دو ساعت بعد از افطار برای صفراوی مزاجان بسیار مفید می‌باشد.

رعایت موارد زیر به افراد صفراوی مزاج توصیه می شود

  1. مصرف غذاهای معتدل یا با طبع سرد در وعده سحری و افطار
  2. پرهیز از به کاربردن ادویه، سیر و پیاز در غذاها
  3. پرهیز از مصرف سرخ کردنی‌ها
  4. مصرف خورش‌های ترش و ملین مثل خورش آلو و تمرهندی
  5. پرهیز از مصرف زیاد گوشت مگر در غذاهای آبکی
  6. مصرف عرقیات سرد و نوشیدنی‌های سرد مانند عرق کاسنی و شاه‎تره، شربت خاکشیر، شربت آبلیمو و … در فاصله افطار تا سحری
  7. پرهیز از فعالیت زیاد در طول روز و انجام ورزش‌های سنگین
  8. داشتن خواب کافی (به ویژه نزدیک ظهر یا بعد از ظهر)
  9. استراحت کافی در مکان‌های خنک
  10. پرهیز از پیاده روی در آفتاب
  11. استفاده از حمام با آب ولرم
  12. دوری از فضاهای تنش‌زا و ناراحت کننده و پرهیز از عصبانیت

آشنایی با تدابیر و توصیه های طب سنتی برای سایر مزاج ها در ماه رمضان

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۲ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (2 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *