غذای اضافی در بدن سم می شود
اگر به كتابهاى پزشكى و داروسازى مراجعه كنيم، خواهيم ديد دانشمندان در تعريف غذا، دارو، سم و تفكيك آنها از يكديگر، دچار مشكلاتى شده و نتوانستهاند تعريف دقيقى از لحاظ علمى براى آنها پيدا كنند. از نظر مردم عامى، كلمات غذا، دارو و سم مفهوم معين و روشنى را دارد ولى اگر بخواهيم، از روى موازين علمى، آنها را تعريف كنيم، به اشكال برخواهيم خورد، به اين جهت، دانشمندان در تعريف آنها موافق و هم صدا نيستند و هركس، بنا به سليقه خود، تشخيص و تعريفى براى آنها قايل می شود كه هيچكدام جامع و كامل نيست. توضيح آنكه غذا ممكن است بهعنوان دارو به كار برده شود يا دارو خاصيت موادغذایی نيز داشته باشد يا مانند سم اثر كند؛ مثلا، ويتامينها و بعضى اسيدهاى آمينه، هم روزه در جيره غذايى ما وارد شده و حكم غذا را دارند، در عين حال، براى بدنهاى ضعيف كه دچار كمبود غذايى هستند از عناصر دارويى به شمار مىروند. همچنين، بعضى از اجسام معدنى از قبيل يد، آرسنيك، فسفر و آهن، ظاهرا جزو داروها هستند ولى در حقيقت، آنها را بايد در رديف مواد غذايى به شمار آورد، زيرا اين اجسام در سازمان و تركيب پروتوپلاسم زنده داخل مىشوند و از نظر ضرورتى كه براى بافتهاى بدن دارند، بايد جزو جيره روزانه غذايى باشند. در عين حال، همين مواد، يعنى، يد آرسنيك، فسفر و آهن اگر به مقدار زياد داخل بدن شوند از سموم واقعى محسوب می شوند و موجب اختلالات گوناگون خواهند شد. پس يك ماده غذايى يا يك ماده دارويى ممكن است بر حسب مقدارى كه وارد بدن می شود، حكم سم را داشته باشد و اين جمله ما را به ياد ضرب المثل معروف «همه چيز سم است در صورتى كه به اندازه مصرف نشود» می اندازد. بنابراين، هر نوع تعريف درباره غذا، دارو و اجسام سمّى را بايد با احتياط تلقى كرد.
بین میوه و غذا دو ساعت فاصله باشد
اگر می خواهید بعد از خوردن میوه دچار نغخ, درد معده و سوء هاضمه نشوید به این توصیه ها عمل کنید: بین خوردن میوه و موادغذايى باید دست کم دو تا 1/5 ساعت فاصله باشد چون در غیر این صورت، موجب سوء هاضمه میشود. پس از میوههای تر مانند سیب و انگور و هندوانه نباید بلافاصله آب نوشید وگرنه موجب نفخ شدید و سنگینی معده میشود. در همراهی میوهها باید به گرمی و سردی آنها توجه شود. دو میوه نفاخ نباید همزمان استفاده شوند. سیب و انگور را میتوان به عنوان غذا خورد ولی هندوانه و خربزه و طالبی برای این کار مناسب نیستند. سیب شیرین را میتوان به همه توصیه کرد؛ گرم مزاج ها میتوانند سیب ملس استفاده کنند. خوردن فالوده سیب با نصف استکان گلاب و کمی شکر یا نبات، موجب تقویت ذهن و قوای بدن میشود. زیتون حتما باید همراه غذا خورده شود نه پیش و پس از آن. انجیر و آلو برای رفع یبوست در رمضان مناسباند و حتما باید رسیده و شیرین باشند. خوردن میوههای نارس موجب سوء هاضمه میشود.
غذای گرم درون پلاستیک نگذارید
استفاده از کیسه یا ظروف پلاستیکی در مواردی که غذای گرمی در آن قرار بگیرد یا درون فریزر قرار گیرند موجب خارج شدن مواد شیمیایی سمی از آن ها خواهد شد که بر روی باروری مردان و زنان تاثیر بسیار منفی دارد. همچنین این مواد شیمیایی با تاثیر بر انسولین باعث دیابت نیز می شوند. موادی مانند نان به هیچ وجه نباید در ظروف پلاستیکی قرار گیرند مخصوصا در نانوایی که نان گرم است. مواد خریداری شده از فروشگاه را تا حد امکان در کیسه های کاغذی قرار دهید و نان را در پارچه بپیچید. مواد سمیِ پلاستیک همچنین باعث تغییر فعالیت سیستم ایمنی و بی خوابی می شوند.
فریز کردن مواد غذایی
آیا می دانید فریز کردن مواد غذایی موجب کاهش ارزش غذایی آن می شود؟ غذای کهنه سودازا است، حتی اگر طبع آن ماده غذایی سرد و خشک نباشد! سعی کنید تا جای ممکن از مواد غذایی تازه استفاده کنید، دوره نگهداری خیلی طولانی نباشد و مواد، داخل ظرف یا مشمای در بسته نگهداری شود.