در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج قیسی این گونه آمده است که:
- قیسی در طب سنتی دارای مزاج گرم و تر است.
- محافظت از قلب، رفع بوی بد دهان، رفع یبوست، مراقبت از پوست و سلامت استخوان از فواید قیسی است.
- قیسی، حاوی پتاسیم فراوان و سدیم کم است. پتاسیم موجب کنترل میزان آب و حفظ تعادل املاح در بدن میشود. مصرف آن در افراد مبتلا به فشار موجب کاهش فشار خون میشود.
- استفاده از قیسی، به میزان مناسب می تواند بعنوان یک میان وعده عالی براى سالمندانى که از افسردگى و فراموشى ناشى از کمبود پتاسیم در رژیم غذایى رنج مىبرند محسوب گردد.
- وجود آنتی اکسیدانها در قیسی، باعث کاهش ابتلا به سرطانها میشود.
- این خشکبار همچنین حاوی سلولز است که ملین کننده مناسبی است و یبوست را درمان میکند.
- آب قیسی، در درمان مشکلات پوستی مانند خارش، آکنه، اگزما موثر است.
- از اسکراب قیسی، برای پاکسازی پوست نیز استفاده میشود.
- سیستم گوارش و سیستم دفع ادرار بدن را بهبود میبخشد.
- به علت دارا بودن ویتامین ث در حفظ و سلامت لثهها تاثیر گذار است.
توجه کنید
برای تهیه قیسی از میوه زردآلو به منظور حفظ رنگ نارنجی، به آن دی اکسید سولفور اضافه میکنند. در صورت اضافه نکردن این ماده رنگ قیسی قهوه ای میشود. اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل گشته که میتواند باعث واکنش آلرژیک یا حملات آسمی شود.
مصلح قیسی
عسل، انیسون، زنیان، مصطکی و زیره از مصلحات قیسی، بنابر علم طب سنتی اند.
باغدار
این زردآلو آخر تابستان میرسه و بهش کتونی میگن و واسه خشک کردنه و طبعش گرمه
Zahra
سلام خیلی ممنون بابت این مطلب عالی
یه سوالی پیش میاد خوده زردآلو طبع سرد و تر داره ولی خشک شده آن طبع گرم و تر؟؟؟
من طبع سودا دارم و مهمه برام که طبعشون واقعا چیه ممنون میشم جواب بدید