همانطور که میدانید خیلی از دوستان عزیز به بیماری گلوتن یا سلیاک مبتلا هستند که یک بیماری خود ایمنی است که در تمام طول عمر همراه فرد مبتلاست و منجر به عدم تحمل پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) میشود و این افراد از مصرف موادی که حاوی گلوتن هستند محروم میباشند؛ از سویی خیلی از افرادی که رژیم کتو نیز دارند از مصرف گلوتن خودداری میکنند، ما در مورد خوب یا بد بودن این رژیم صحبتی نمیکنیم فقط قصد آموزش یک پیتزای سالم، گیاهی و فاقد گلوتن را داریم که افرادی که از مصرف گلوتن محرومند بتوانند با خیال راحت از خوردن این پیتزا لذت ببرند.
حتی اگر رژیم ندارید یا با گلوتن نیز مشکلی ندارید، اما دنبال یک غذای سالم و کم کالریتر با مضرات کمتر هستید، کافیه فقط یکبار این پیتزا را درست کنید، عاشق مزه و طعمش آن میشوید.
آموزش پخت یک پیتزای سالم بدون گلوتن
همانطور که میدانید، پیتزا جزء غذاهای لذیذی است که با وجود آگاهی از مضرات آن، نمیتوانیم آن را از برنامه غذایی خود و کودکانمان برای همیشه حذف کنیم، اما میشود گهگاهی، وقتی هوس میکنیم این غذاها را در منزل با کمک فرزندانمان درست کنیم و با انجام یکسری از اصلاحات، از ضررهای آن بکاهیم.
- پس یادمان باشد، غذاهای نامناسب را گهگاهی در حد هوسانه و در حد یک یا دوبار در ماه بخوریم ولی همین غذاهای نامناسب را هم با لذت بخوریم.
- در حد یک یا دوبار در ماه، طبیعت مدبره بدن، این ضررها را جبران میکند، به شرط آن که به عادت هفتگی بدل نشود.
مواد لازم
- روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن معمولی (به دلخواه): یک قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا کم چرب: یک پیمانه (البته از پنیر پیتزا بدون گلوتن هم میتوانید استفاده کنید)
- آرد بادام درختی: 100 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- فلفل و آویشن و نمک به مقدار دلخواه
- سبزیجات دلخواه (هویج پخته، نخودفرنگی، ذرت، کدو، ریحان و …)
- گوجه فرنگی: 2 تا 3 عدد
- سیر: دو یا سه حبه
- پیاز خرد یا رنده شده: یک عدد
- زیحان و جعفری خرد شده: یک تا دو قاشق غذاخوری سرخالی
- آب لیمو ترش: به دلخواه
- پوره اسفناج پخته: یک پیمانه کوچک
طرز تهیه
- ابتدا یک پیمانه پنیر موزارلا را در ظرف مناسب فر ریخته و یک قاشق غذاخوری از روغن موردنظر را بر روی آن بریزید و بدون ترکیب کردن برای یک دقیقه در مایکروویو، سولاردم یا فر قرار دهید.
- بعد 100 گرم آرد بادام و یک عدد تخم مرغ را به پنیر موزارلا آب شده اضافه و با لیسک یا قاشق ترکیب کنید.
- حال ادویههای مورد نظر را اضافه کنید و مواد را 5 دقیقه ورز دهید (در صورت چسبندگی کمی دست خود را خیس یا چرب کنید).
- خمیر بدست آمد را داخل ظرف مورد نظر با دست پهن کنید و روی آن را با قاشق صاف نمایید.
- حالا نیاز به یک سس کچاپ خوشمزه برای روی خمیر دارید که آن را به این ترتیب، آماده نمایید:
طرز تهیه سس کچاپ
- دو یا سه گوجه فرنگی (بسته به نیاز) را 10 دقیقه داخل آب جوش بیندازید، بعد زیر شیر آب سرد بگیرید تا پوست آن جدا شود.
- گوجهفرنگیهای پوست گرفته را به همراه مقدار کمی نمک در مخلوط کن پوره کنید.
- یک عدد پیاز خردشده را در روغن زیتون تف دهید و دو یا سه حبه سیر را رنده کرد و به پیاز اضافه کنید.
- هنگامی که عطر سیر بلند شد، پوره گوجه را اضافه کرده و با حرارت کم اجازه دهید قوام بیاید.
- ده دقیقه آخر پخت، کمی ریحان یا جعفری و کمی آب لیموترش تازه به همراه کمی فلفل و آویشن، اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
- از این سس در مایه ماکارونی هم میتوانید استفاده کنید.
ادامه تهیه پیتزا
- از سس آماده شده بر روی سطح خمیر بمالید.
- حال کمی پنیر پیتزا رنده شده بر روی آن بریزید.
- کمی اسفناج پخته شده پوره شده بر روی آن بریزید و در همه جای ظرف پخش کنید.
- حالا نوبت این است که سطح پیتزا را با سبزیجات دلخواهتان پر کنید.
- مجدد کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید و نیم ساعت در فر 180 درجه قرار دهید ( اگر از فر برقی یا مایکرویو استفاده میکنید دمای آن را 160 درجه در نظر بگیرید)، مدت زمان و دمای فر را متناسب با فر خودت تنظیم کنید.
- پیتزا شما آماده است، خمیر این پیتزا کمی بافت بیسکوئیتی دارد، اما فوق العاده است، نوش جان
حرف پایانی…
- امیدواریم این پیتزا را درست کنید و از آن لذت ببرید، مزه این پیتزا تا مدتها در ذائقه شما باقی میماند و با هیچ چیز آن را عوض نمیکنید.
- این پیتزا اصلاً سنگین نیست، زودهضم است و با خوردن دو تکه آن زود سیر میشوید.
- روغن نارگیل برای موارد محدود مصرف آن موردی ندارد اما جایگزین روغن برای مصارف روزانه شما نیست (بهترین روغن برای مصارف روزانه، روغن زیتون است).
- تازه در دریافت کالری هم صرفه جویی میشود.
- و از همه مهمتر فاقد گلوتن و مواد مضر است.
- به علت دیرهضم بودن پنیرپیتزا و مولد سودا بودن آن، در مصرف زیاد پنیر بر روی پیتزا، زیاده روی نکنید و بعد از گذشت مدت زمان مناسب از صرف غذا، کمی فعالیت و پیاده روی سبک داشته باشید و ترجیحاً آن را در وعده نهار سرو کنید.
آیا شما از این دستور راضی بودید؟ آیا پیشنهاد دیگری برای اصلاح این پیتزا دارید؟ حتماً اگر این پیتزا سالم و جدید را درست کردید، تجربه خود را بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
مرتضی
سلام پنیر اگر گرما ببینه سرطان زا میشه به خصوص دستگاه گوارش معده و روده. به خدا ما هم پیتزا میخوریم.با آرد سبوسدار و رب روی خمیر رب آلوچه بدون پنیر و کالباس و سوسیس و قارچ خیلی هم خوشمزه اس
رضا
پنیر پیتزا رو نمی گفتید بهتر بود.به جاش کره محلی استفاده بشه خوب میشه.