پخت و پزخوراک

طرز تهیه پیتزا سالم فاقد گلوتن

آشنایی با طرز تهیه و نکات پخت یک پیتزای سالم بدون گلوتن

همانطور که می‌دانید خیلی از دوستان عزیز به بیماری گلوتن یا سلیاک مبتلا هستند که یک بیماری خود ایمنی است که در تمام طول عمر همراه فرد مبتلاست و منجر به عدم تحمل پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) می‌شود و این افراد از مصرف موادی که حاوی گلوتن هستند محروم می‌باشند؛ از سویی خیلی از افرادی که رژیم کتو نیز دارند از مصرف گلوتن خودداری می‌کنند، ما در مورد خوب یا بد بودن این رژیم صحبتی نمی‌کنیم فقط قصد آموزش یک پیتزای سالم، گیاهی و فاقد گلوتن را داریم که افرادی که از مصرف گلوتن محرومند بتوانند با خیال راحت از خوردن این پیتزا لذت ببرند.

حتی اگر رژیم ندارید یا با گلوتن نیز مشکلی ندارید، اما دنبال یک غذای سالم و کم کالری‌تر با مضرات کمتر هستید، کافیه فقط یکبار این پیتزا را درست کنید، عاشق مزه و طعمش آن می‌شوید.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه پیتزای سنتی

آموزش پخت یک پیتزای سالم بدون گلوتن

همانطور که می‌دانید، پیتزا جزء غذاهای لذیذی است که با وجود آگاهی از مضرات آن، نمی‌توانیم آن را از برنامه غذایی خود و کودکانمان برای همیشه حذف کنیم، اما می‌شود گهگاهی، وقتی هوس می‌کنیم این غذاها را در منزل با کمک فرزندانمان درست کنیم و با انجام یکسری از اصلاحات، از ضررهای آن بکاهیم.

  • پس یادمان باشد، غذاهای نامناسب را گهگاهی در حد هوسانه و در حد یک یا دوبار در ماه بخوریم ولی همین غذاهای نامناسب را هم با لذت بخوریم.
  • در حد یک یا دوبار در ماه، طبیعت مدبره بدن، این ضررها را جبران می‌کند، به شرط آن که به عادت هفتگی بدل نشود.

مواد لازم

  • روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن معمولی (به دلخواه): یک قاشق غذاخوری
  • پنیر موزارلا کم چرب: یک پیمانه (البته از پنیر پیتزا بدون گلوتن هم می‌توانید استفاده کنید)
  • آرد بادام درختی: ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ: یک عدد
  • فلفل و آویشن و نمک به مقدار دلخواه
  • سبزیجات دلخواه (هویج پخته، نخودفرنگی، ذرت، کدو، ریحان و …)
  • گوجه فرنگی: ۲ تا ۳ عدد
  • سیر: دو یا سه حبه
  • پیاز خرد یا رنده شده: یک عدد
  • زیحان و جعفری خرد شده: یک تا دو قاشق غذاخوری سرخالی
  • آب لیمو ترش: به دلخواه
  • پوره اسفناج پخته: یک پیمانه کوچک

طرز تهیه

  1. ابتدا یک پیمانه پنیر موزارلا را در ظرف مناسب فر ریخته و یک قاشق غذاخوری از روغن موردنظر را بر روی آن بریزید و بدون ترکیب کردن برای یک دقیقه در مایکروویو، سولاردم یا فر قرار دهید.
پنیر موزارلا+ روغن نارگیل یا زیتون
پنیر موزارلا+ روغن نارگیل یا زیتون
یک دقیقه در مایکروویو
یک دقیقه در مایکروویو
  1. بعد ۱۰۰ گرم آرد بادام و یک عدد تخم مرغ را به پنیر موزارلا آب شده اضافه و با لیسک یا قاشق ترکیب کنید.
همزدن پنیر آب شده با آرد بادام و تخم مرغ
همزدن پنیر آب شده با آرد بادام و تخم مرغ
  1. حال ادویه‌های مورد نظر را اضافه کنید و مواد را ۵ دقیقه ورز دهید (در صورت چسبندگی کمی دست خود را خیس یا چرب کنید).
پنج دقیقه ورز دادن خمیر
پنج دقیقه ورز دادن خمیر
  1. خمیر بدست آمد را داخل ظرف مورد نظر با دست پهن کنید و روی آن را با قاشق صاف نمایید.
پهن کردن خمیر در ظرف
پهن کردن خمیر در ظرف
صاف کردن خمیر
صاف کردن خمیر
  1. حالا نیاز به یک سس کچاپ خوشمزه برای روی خمیر دارید که آن را به این ترتیب، آماده نمایید:

بیشتر بخوانید
اصلاح پیتزا ؛ این خوشمزه مضر

طرز تهیه سس کچاپ 

  1. دو یا سه گوجه فرنگی (بسته به نیاز) را ۱۰ دقیقه داخل آب جوش بیندازید، بعد زیر شیر آب سرد بگیرید تا پوست آن جدا شود.
  2. گوجه‌فرنگی‌های پوست گرفته را به همراه مقدار کمی نمک در مخلوط کن پوره کنید.
  3. یک عدد پیاز خردشده را در روغن زیتون تف دهید و دو یا سه حبه سیر را رنده کرد و به پیاز اضافه کنید.
  4. هنگامی که عطر سیر بلند شد، پوره گوجه را اضافه کرده و با حرارت کم اجازه دهید قوام بیاید.
  5. ده دقیقه آخر پخت، کمی ریحان یا جعفری و کمی آب لیموترش تازه به همراه کمی فلفل و آویشن، اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
  6. از این سس در مایه ماکارونی هم می‌توانید استفاده کنید.

ادامه تهیه پیتزا

  1. از سس آماده شده بر روی سطح خمیر بمالید.
سس کچاپ پیتزا
سس کچاپ پیتزا
  1. حال کمی پنیر پیتزا رنده شده بر روی آن بریزید.
  2. کمی اسفناج پخته شده پوره شده بر روی آن بریزید و در همه جای ظرف پخش کنید.
اضافه نمودن اسفناج خرد یا پوره شده
اضافه نمودن اسفناج خرد یا پوره شده
  1. حالا نوبت این است که سطح پیتزا را با سبزیجات دلخواهتان پر کنید.
اضافه نمودن سبزیجات دلخواه
اضافه نمودن سبزیجات دلخواه
  1. مجدد کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید و نیم ساعت در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید ( اگر از فر برقی یا مایکرویو استفاده می‎کنید دمای آن را ۱۶۰ درجه در نظر بگیرید)، مدت زمان و دمای فر را متناسب با فر خودت تنظیم کنید.
پنیر پیتزا نهایی
پنیر پیتزا نهایی
  1. پیتزا شما آماده است، خمیر این پیتزا کمی بافت بیسکوئیتی دارد، اما فوق العاده است، نوش جان
پیتزا شما آماده است
پیتزا شما آماده است

حرف پایانی…

  • امیدواریم این پیتزا را درست کنید و از آن لذت ببرید، مزه این پیتزا تا مدت‌ها در ذائقه شما باقی می‌ماند و با هیچ چیز آن را عوض نمی‌کنید.
  • این پیتزا اصلاً سنگین نیست، زودهضم است و با خوردن دو تکه آن زود سیر می‎شوید.
  • روغن نارگیل برای موارد محدود مصرف آن موردی ندارد اما جایگزین روغن برای مصارف روزانه شما نیست (بهترین روغن برای مصارف روزانه، روغن زیتون است).
  • تازه در دریافت کالری هم صرفه جویی می‌شود.
  • و از همه مهم‌تر فاقد گلوتن و مواد مضر است.
  • به علت دیرهضم بودن پنیرپیتزا و مولد سودا بودن آن، در مصرف زیاد پنیر بر روی پیتزا، زیاده روی نکنید و بعد از گذشت مدت زمان مناسب از صرف غذا، کمی فعالیت و پیاده روی سبک داشته باشید و ترجیحاً آن را در وعده نهار سرو کنید.

آیا شما از این دستور راضی بودید؟ آیا پیشنهاد دیگری برای اصلاح این پیتزا دارید؟ حتماً اگر این پیتزا سالم و جدید را درست کردید، تجربه خود را بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۲۵ (۴ رای)
منبع
تیم محتوایی طبایعپیج اینستاگرام الی شف (elichef_de)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.25 (4 رای)

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *