خوردن و آشامیدن

روغن های مضر

بررسی مضرات روغن پالم، روغن نباتی و کره گیاهی بر مبنای طب سنتی

روغن پالم

روغن پالم، عامل اصلی سکته های قلبی، گرفتگی عروق و بیماری های پوستی صورت و جوش است.

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن‌پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است. اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند

آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود. در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد.

روغن نباتی و کره گیاهی

مصرف این روغنها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ ها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می شود. همچنین اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغنها، در ایجاد زخم های گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند.

توصیه می شود به جای استفاده از آنها از روغنهای حیوانی یا روغن زیتون و کنجد بر اساس مزاج استفاده شود. در پژوهشی که در سال ۱۳۸۱ بر روی کره های گیاهی موجود در بازار ایران انجام شد، مشخص شد که در این کره ها مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع وجود دارد که باعث ایجاد اثرات سوء بر چربی خون می شود. تبلیغات مختلف در مورد مارگارین های گیاهی بر عاری بودن از کلسترول و فقدان تاثیرات مضر این فرآورده ها بر چربی خون تاکید می نماید و این امر منجر به تشویق مصرف این فراورده ها می شود در حالی که معیارهای FDA نشان میدهد که مضرات مصرف مارگارین های گیاهی موجود در ایران از کره های حیوانی بیشتر است.

منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

۸ نظر

  1. من چند سال پیش بیمار شون بودم ولی متاسفانه دوره درمانم تمام نشده بود که غیب شدن خیلی پرسجو کردم گفتند برا تکمیل تحقیقات رفتن تهران – اگه ایشون برگشتن به مشهد لطفا آدرس جدید شون بدین

  2. خدا حفظشون کنه
    من با راهنماییهای ایشون تونستم دوباره سلامتیم رو بدست بیارم
    پزشک بسیار توانایی هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن