خوردن و آشامیدن

روغن های خوراکی مضر

بررسی مضرات روغن پالم، روغن نباتی و کره گیاهی

تحقیق درباره روغن های خوراکی مضر

امروزه انواع روغن های خوراکی مورد استفاده عموم مردم قرار می‌گیرد در حالی که برخی از آن‌ها مضراتی دارند. در این مقاله قصد داریم تا برخی از روغن های خوراکی مضر را معرفی نماییم.

روغن پالم

عامل اصلی سکته‌های قلبی، گرفتگی عروق و بیماری‌های پوستی مانند صورت و جوش، روغن پالم است.

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مانند دیگر چربی‌ها تشکیل شده است. روغن پالم برخلاف همه چربی‌ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند. این دسته از روغن های خوراکی مضر اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است. اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس طبقه‌بندی می‌کنند. چربی‌های ترانس نیز در دمای اتاق جامد هستند.

آنتی اکسیدان‌های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می‌شد دارند، به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می‌شدند. هم‌اکنون نیز آن را در مواد آرایشی خانم‌ها استفاده می‌کنند و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد که نشان داد یک محصول سمی و بد بو حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می‌شود. روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب‌های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر می‌شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته‌بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده روی برچسب‌های مواد غذایی داده نشد.

روغن نباتی و کره گیاهی

مصرف این روغن‌ها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ‌ها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می‌شود. همچنین اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغن های خوراکی مضر، در ایجاد زخم های گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند که جزو مضرات کره گیاهی و روغن نباتی به شمار می‌روند.

توصیه می‌شود به جای استفاده از آن‌ها از روغن‌های حیوانی یا روغن زیتون و کنجد بر اساس مزاج استفاده شود. جهت شناخت مزاج نیز می‌توانید در آزمون مزاج شناسی طبایع که به صورت آنلاین و رایگان برگزار می‌شود، شرکت نمایید در پژوهشی که در سال ۱۳۸۱ بر روی کره‌های گیاهی موجود در بازار ایران انجام شد، مشخص شد که در این کره‌ها مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع وجود دارد که باعث ایجاد اثرات سوء بر چربی خون می‌شود. تبلیغات مختلف در مورد مارگارین‌های گیاهی بر عاری بودن از کلسترول و فقدان تاثیرات مضر این فرآورده‌ها بر چربی خون تاکید می‌نماید و این امر منجر به تشویق مصرف این فراورده‌ها می‌شود؛ در حالی که معیارهای FDA نشان می‌دهد که مضرات مصرف مارگارین‌های گیاهی موجود در ایران از کره‌های حیوانی بیشتر است.

منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. من چند سال پیش بیمار شون بودم ولی متاسفانه دوره درمانم تمام نشده بود که غیب شدن خیلی پرسجو کردم گفتند برا تکمیل تحقیقات رفتن تهران – اگه ایشون برگشتن به مشهد لطفا آدرس جدید شون بدین

  2. خدا حفظشون کنه
    من با راهنماییهای ایشون تونستم دوباره سلامتیم رو بدست بیارم
    پزشک بسیار توانایی هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *