آب و هوا

تدابیر تندرستی در فصل بهار

توصیه های اطبای طب سنتی برای فصل بهار و مقابله با حساسیت بهاره

با آمدن بهار اخلاط فاسدی که غلیظ و منجمد شده بودند، شروع به رقیق‌ شدن و به حرکت در آمدن می‌ کنند، در این زمان بیماری‌ های کهنه و مزمن سرباز می‌ کنند! بنابراین این فصل نیز مانند سایر فصول، جهت تندرستی و سالم زندگی کردن، تدابیر خاص خود را می‌طلبد.

توصیه هایی برای سالم تر زندگی کردن در فصل بهار

  • در فصل بهار باید عرقیاتی بخورید که خستگی، رخوت و سستی مربوط به این فصل را از بدن خارج کند… عرق بهار نارنج، بیدمشک، گلاب و عرقیاتی که از گل یا گلبرگ نارنج، نارنگی یا پرتقال بدست آمده باشد، بهترین عرقیات برای مصرف عموم در فصل بهار به شمار می‌رود…
  • نوشیدن عرق کاسنی یا عرق شاه‌تره به جای آب
  •  پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی
  • پرهیز از ورزش شدید و انجام ورزش معتدل
  •  پرهیز از جنبش های زیاد روانی، چون خشم و اضطراب
  •  پرهیز از حمام یا سونای خیلی گرم
  • پاکسازی بهاره بدن با خوردن آش های ملین و جلوگیری از بروز یبوست
  • پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
  • پرهیز از پرخوری، برهم خوری و با هم خوری
  • کاهش خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور که مزاج گرم دارند مانند آجیل شور، گردو و دیگر مغزها و همچنین ادویه تند
  • مصرف نوشیدنی های خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت نارنج، لیمو و به
  • پرهیز از نوشیدنی های گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربت های بسیار شیرین، شیر و دوغ زیاد و …
  • پرهیز از خوردن غذا های سنگین مانند گوشت، غذا های چرب و سرخ‌ کردنی، خامه و شیرینی زیاد.
  • کم خوردن غذاهای خون ساز (مانند شیرینی ها و گوشت ها) و خوردن غذاهایی مانند آش های ساده کم گوشت با چاشنی ترش، کاهو سکنجبین، سمنو و …
  •  خوردن سوپ جو، ماءالشعیر طبیعی و چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس برای تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمی
  • بهترین پوشش برای فصل بهار، لباس‌هایی با جنس کتان است؛ این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد.
  • همچنین نوشیدن عرق های گیاهی به ویژه گیاهان بهاره چون شاه‌تره، کاسنی و خرفه، در پیشگیری از ابتلا به حساسیت ها و آلرژی های فصلی توصیه شده است.

سلامتی در بهار از نظر حکیم جرجانی

از طعام کمتر و لطیف‏تر(سبک‌تر) خورند و معده را از طعام لطیف نیز پر نکنند و هر بامداد، پیش از طعام اندکى ریاضت(ورزش) کنند و از طعام گرم و تر، چون رشته و تتماج(نوعی آش) و گوشت بسیار و از شراب(هر نوع نوشیدنی) و از طعام‌های تلخ و شور و تیز پرهیز کنند.

مقابله با حساسیت بهاره

پرهیزات غذایی

  •  پرخوری
  •  مصرف میوه همراه با غذا
  • مصرف غذاهای چرب و روغنی
  •  مصرف بیش از اندازه شیرینی
  •  مصرف گوشت قرمز

درمان

  • حجامت زیر نظر متخصصین طب سنتی
  •  روزه گرفتن یا حذف وعده ناهار
  • استحمام با آب ولرم
  •  تحرک معتدل و دوری از ورزش سنگین
  • مصرف ملین ها مانند تمر هندی، خاکشیر و گل ختمی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن