آب و هوا

تدابیر تندرستی در فصل بهار

توصیه های اطبای طب سنتی برای فصل بهار و مقابله با حساسیت بهاره

با آمدن بهار اخلاط فاسدی که غلیظ و منجمد شده بودند، شروع به رقیق‌ شدن و به حرکت در آمدن می‌ کنند، در این زمان بیماری‌ های کهنه و مزمن سرباز می‌ کنند! بنابراین این فصل نیز مانند سایر فصول، جهت تندرستی و سالم زندگی کردن، تدابیر خاص خود را می‌طلبد.

توصیه هایی برای سالم تر زندگی کردن در فصل بهار

  • در فصل بهار باید عرقیاتی بخورید که خستگی، رخوت و سستی مربوط به این فصل را از بدن خارج کند… عرق بهار نارنج، بیدمشک، گلاب و عرقیاتی که از گل یا گلبرگ نارنج، نارنگی یا پرتقال بدست آمده باشد، بهترین عرقیات برای مصرف عموم در فصل بهار به شمار می‌رود…
  • نوشیدن عرق کاسنی یا عرق شاه‌تره به جای آب
  •  پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی
  • پرهیز از ورزش شدید و انجام ورزش معتدل
  •  پرهیز از جنبش های زیاد روانی، چون خشم و اضطراب
  •  پرهیز از حمام یا سونای خیلی گرم
  • پاکسازی بهاره بدن با خوردن آش های ملین و جلوگیری از بروز یبوست
  • پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
  • پرهیز از پرخوری، برهم خوری و با هم خوری
  • کاهش خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور که مزاج گرم دارند مانند آجیل شور، گردو و دیگر مغزها و همچنین ادویه تند
  • مصرف نوشیدنی های خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت نارنج، لیمو و به
  • پرهیز از نوشیدنی های گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربت های بسیار شیرین، شیر و دوغ زیاد و …
  • پرهیز از خوردن غذا های سنگین مانند گوشت، غذا های چرب و سرخ‌ کردنی، خامه و شیرینی زیاد.
  • کم خوردن غذاهای خون ساز (مانند شیرینی ها و گوشت ها) و خوردن غذاهایی مانند آش های ساده کم گوشت با چاشنی ترش، کاهو سکنجبین، سمنو و …
  •  خوردن سوپ جو، ماءالشعیر طبیعی و چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس برای تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمی
  • بهترین پوشش برای فصل بهار، لباس‌هایی با جنس کتان است؛ این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد.
  • همچنین نوشیدن عرق های گیاهی به ویژه گیاهان بهاره چون شاه‌تره، کاسنی و خرفه، در پیشگیری از ابتلا به حساسیت ها و آلرژی های فصلی توصیه شده است.

سلامتی در بهار از نظر حکیم جرجانی

از طعام کمتر و لطیف‏تر(سبک‌تر) خورند و معده را از طعام لطیف نیز پر نکنند و هر بامداد، پیش از طعام اندکى ریاضت(ورزش) کنند و از طعام گرم و تر، چون رشته و تتماج(نوعی آش) و گوشت بسیار و از شراب(هر نوع نوشیدنی) و از طعام‌های تلخ و شور و تیز پرهیز کنند.

مقابله با حساسیت بهاره

پرهیزات غذایی

  •  پرخوری
  •  مصرف میوه همراه با غذا
  • مصرف غذاهای چرب و روغنی
  •  مصرف بیش از اندازه شیرینی
  •  مصرف گوشت قرمز

درمان

  • حجامت زیر نظر متخصصین طب سنتی
  •  روزه گرفتن یا حذف وعده ناهار
  • استحمام با آب ولرم
  •  تحرک معتدل و دوری از ورزش سنگین
  • مصرف ملین ها مانند تمر هندی، خاکشیر و گل ختمی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن