زالو اندازی یک تجربه تاریخی و یک دانش کهن است که ایرانیان مهارت بالایی در به کار گیری آن داشتهاند. درمان با زالو قطعا یکی از اسرار طول عمر است که تمدن جدید به تازگی به اهمیت آن پی برده است.
اما این تکنیک نیز مانند سایر اعمال یداوی از جمله حجامت، فصد و … آدابی دارد و رعایت کردن این موارد قبل از انجام زالو اندازی ضروری است.
نکاتی که باید قبل از زالو اندازی رعایت شود
- تمام آداب حجامت و فصد ( زمان, مکان, رژیم غذایی قبل و بعد) درباره زالو درمانی هم صادق است.
- قرص وارفارین و آسپرین, دی پیریدامول, اسویکس, کلوپیدگرل و قرص های مسکن حداقل از یک روز قبل از زالو درمانی باید قطع شود.
- موهای موضع زالو درمانی باید پاکسازی و تراشبده شود.
- قبل از زالو درمانی حداقل ۱۵ روز از یکی از رژیم های پاکسازی استفاده شود.
- ۲۴ ساعت قبل از زالو درمانی مقاربت جنسی نداشته باشید.
- موضع زالو درمانی را فقط با آب خالی و صابون های غیر معطر قبلا شستشو دهید (از عطر و ادکلن و شوینده های معطر استفاده نکنید)
- پس از زالو درمانی موضع زالو اغلب اوقات, خون ریزی دارد و برای پیشگیری و سایر مشکلات, برنامه کاری, سفر, مهمانی پس از زالو درمانی نداشته باشید لااقل ۸ ساعت پس از آن در استراحت و آرامش به سر ببرید.
- برای زالو درمانی عجله نکنید, ابتدا با داروهای گیاهی خاص, بادکش، حجامت و فصد باید خون و کبد پاکسازی شود و سپس زالو درمانی اثر فوق العادهای خواهد داشت.
قبل از زالود انداختن غذاهای سرد نخورید!
- مصرف غذاهای سرد (لبنیات, تخم مرغ, برنج, مرغ, خیار و کاهو, کیوی, میوه نارس و ترش, ماکارونی, آش جو و آلوچه و …) قبل از زالو درمانی مجاز نیست (حداقل ۸ ساعت)
- مصرف رب انار, آب انار و گلاب (۶ واحد آب انار + ۱ واحد گلاب) مسهل ها و منضج های گیاهی قبل از زالو درمانی (حداقل یک هفته) بازده زالو درمانی را بسیار ارتقا می دهد.
- گرسنگی یا پرخوری و بی خوابی و کم خوابی سبب کاهش تاثیر زالو درمانی خواهد شد.
- زن ها در حاملگی یا عادت ماهیانه نباید زالو درمانی کنند. ( بویژه زیر قوزک داخلی پا )
- قبل و بعد از زالو درمانی استحمام طولانی و گرم و سونا و جکوزی جایز نیست.
- زمان زالو درمانی آرامش روحی و عصبی و جسمس لازم است. در صورت داشتن استرس و ترس, اضطراب و هیجان زیاد یا نشاط بیش از حد با پزشک و دستیار مشورت کنید.
- اگر قبل و زمان زالو درمانی, تلخی دهان و خشکی دهان دارید اندکی رب انار و رب آلو تناول کنید.
- اسهال, ادرار زیاد, تعریق فراوان, استفراغ فراوان قبل از زالو درمانی نباید باشد.
بیشتر بخوانید!
زمان زالو اندازی هم مهم است!
- زالو اندازی بهتر است در نیمه دوم ماه های قمری بهتر است به خصوص روزهای ۱۶ و ۱۷ ماه.
- عده ای از اطبای طب سنتی برای زالو اندازی محدوده سنی قائلاند و قبل از ۲ سالگی و بعد از ۶۰ سالگی زالو اندازی را مجاز نمیدانند. البته بعضی هم به این محدودیت اعتقادی ندارند و زالو اندازی را در صورت نیاز در هر سنی مجاز میدانند.
این موارد را در زالو درمانی مد نظر داشته باشید
- بهتر است زالو قبل از استفاده مدتی در آب صاف نگهداری شود و روزانه یک الی دو بار آب ظرف را تعویض نمود تا پاکسازی زالو بهتر انجام شود.
- زالو نباید مستقیما روی رگ انداخته شود. در مناطقی از پوست که خیلی سرد و رنگ پریده و مشکوک به نظر میآید و یا شدیدا متورم است، زالو درمانی مناسب نیست.
- برای نواحی نازک بدن مثل صورت نباید از زالوی درشت استفاده کرد. زالو ها باید ریز باشند.
- در افراد آنمیک (کم خون) باید از زالوهای ریز استفاده کرد.
- در یک مرحله نباید از تعداد زیادی زالو استفاده کرد. چون ممکن است سیستم ایمنی بیمار, علیه بزاق زالوها واکنش نشان دهد و یا بیمار دچار ضعف شود در صورت نیاز, زالو اندازی به دفعات انجام شود.
- برای زالو درمانی بهتر است بیمار بنشیند و در صورت ضعف دراز بکشد و پاهایش را بالا ببرید تا خون به سمت مغز هجوم برد و ضعف از بین رود و تن بیمار خیس عرق می شود که این عرق نشانه از بین رفتن ضعف است و حالا باید به او عسل یا شربت عسل یا گلاب یا بیدمشک بدهید.
چند نکته مهم
- زالو درمانی در پزشکی جدید و مدرن ترین کلینیکها و مراکز علمی معتبر جهان جای خود را باز کرده است به طوری که ۱۳هزار مقاله علمی پیرامون زالو درمانی به ثبت رسیده و در اروپا و آمریکا دهها بیماری و هزاران بیمار توسط زالو درمانی نجات یافتهاند .
- در این زمینه کشور ما که زمانی بیش ترین تجربه و دانش پیرامون درمان با زالوها را داشته است و مرغوبترین نژاد زالوها را ما به دنیا معرفی کردهایم از تمام کشورهای جهان عقبتر است!!!
- زالوهای مورد مصرف طبی، استریل و یکبار مصرف بوده و قبل از استفاده پزشکی ماهها نگهداری و به شیوههای گوناگون پرورشی آماده مصرف پزشکی میشود (نگران آلودگی و انتقال بیماری توسط زالوها نباشید).
- زالو درمانی در نوزادان و اطفال نیز کابردهای تخصصی و بسیار جالبی دارد.
- در صورتی که مبتلا به بیماریهای خونی و انعقادی و خونریزی دهنده هستید حتما قبل از اقدامات درمانی, طبیب را مطلع سازید (بیماریهایی نظیر همفیلی, کمبود پلاکت ها و کم خونی و تالاسمی و …).
- حدود یکصد بیماری توسط زالو درمان میشود.
Jamaica
اینهمه گفتیداخرش روش انداختن زالوروتوضیخ ندادید