مواد لازم:
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- لوبیا چیتی ۲ و نیم پیمانه
- بادمجان ۲ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
- پیاز ۱ عدد
- غوره ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و زعفران به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه خورش ارومیه باید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید و بعد بپزید. پیاز را خرد کنید و با گوشت تفت بدید. وقتی خوب تفت خوردند، کمی فلفل و ادویه خورشی و زردچوبه بزنید و روی گوشت آب بریزید و بگذارید بپزد بادمجانها رو به ۲ نیم کنید و نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت که تلخی شون گرفته شد، بشویید و سرخ کنید. گوجه فرنگی را هم به ۲ نیم کنید و تفت بدید. سیب زمینیها را هم خلالی کنید و سرخ کنید. رب را در کمی روغن تفت بدید. نیم ساعت آخر پخت خورش، خیلی آرام بادمجانها و لوبیا چیتی را به همراه غوره و رب تفت داده شده، به خورش اضافه کنید و اجازه بدید تا خورش جا بیفتد. نمک خورش را هم اندازه کنید. خورش را در ظرف بکشید و با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی تفت داده شده تزیین کنید و با برنج سرو کنید. نکات: اگر غوره در دسترس نداشتید، میتوانید برای ترشی خورش، کمی آبغوره اضافه کنید. همیشه رب را تفت بدید تا بوی خامی آن گرفته شود! هیچ وقت رب را از اول به خورش اضافه نکنید، چون خورش تیره و بدرنگ میشود.