خورش کدوحلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدوحلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را به عنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
خواص
- معتدل
- خونساز
- ملیّن
- مفید برای تصفیهی خون و کبد
مواد لازم (برای ۴ نفر)
- زعفران آب شده؛ به میزان لازم
- روغن کنجد؛ به میزان لازم
- پیاز خرد شده؛ یک عدد متوسط
- کدو خورشتی؛ چهار عدد بزرگ
- آلو بخارا؛ 12 عدد
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی؛ به میزان لازم
روش تهیه
- پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت دهید
- سپس کدوها را حلقه حلقه خرد کنید
- به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم
- آلو بخارا را از قبل شسته و همراه مقداری آب گرم به بقیه مواد اضافه می کنیم
- اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود
- در انتها کمی زعفران آب شده به خورش اضافه می کنیم