مزاج | معتدل | تعداد نفر | ۴ |
مفید برای | خون ساز، مفید برای استخوان ها، تقویت عمومی | ||
مواد لازم |
خلال بادام : یک پیمانه
زعفران آب شده : به میزان لازم
گوجه فرنگی : دو عدد بزرگ
روغن کنجد : به میزان لازم
پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ
خلال پسته : دو قاشق غذاخوری
سویا : یک و یک دوم پیمانه
زرشک : چهار قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی : به میزان لازم |
||
روش تهیه | برای تهیه خورش خلال ابتدا خلال بادام و پسته را از قبل مدتی خیس می کنیم. زرشک را با کمی زعفران آب شده و روغن دم می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه می پزیم تا اب آن کاملاً تمام شود. بعد پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، سویا و کمی زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به پیاز و سویا اضافه می کنیم و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر خلال بادام و پسته را به بقیۀ مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. مدتی قبل از پخت کامل، زرشک را به خورش اضافه می کنیم. | ||
منبع | ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی |
