خواص
- گرد هم آمدن گردو، کنجد، تخممرغ، پیاز و شیره انگور در این خوراک، از آن غذایی بسیار مقوی فراهم میآورد.
- این غذا برای تقویت قوای عمومی بدن و نیرومند کردن قلب، مغز و کبد بسیار سودمند است و بهویژه برای افزایش عملکردهای قدرتی ورزشکاران قابل توصیه میباشد.
- در ضعف جنسی سالمندان و کسانی که در پی سوء مزاج سرد، دچار کاهش میل جنسی و کاهش حجم منی شدهاند، مفید است.
- گردو و کنجد در این ترکیب، ممکن است منجر به خارش بدن یا التهاب مخاط دهان شود، که البته آبغوره، مصلح این ضررهای احتمالی است و میتوان در کنار آن، از رب انار ترش و شیرین به عنوان چاشنی و مصلح بهره برد.
- روزهای سرد پاییز و زمستان زمان خوبی برای خوردن ششانداز گردو است.
مواد لازم (برای ۴-۵ نفر)
- گردو: ۱ پیمانه
- کنجد: نیم پیمانه
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: ۴-۵ عدد
- رب انار: ۵ قاشق غذاخوری
- شیره انگور: ۳ قاشق غذاخوری
- آب غوره: ۱۰ قاشق غذاخوری
- نمک بدون ید، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- روغن حیوانی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب: ۲ پیمانه
دستور پخت
- گردو و کنجد را چرخ کنید و روی حرارت ملایم، بدون روغن، ۵-۱۰ دقیقه مرتب هم بزنید و تفت دهید. مراقب باشید که مخلوط گردو و کنجد شما نسوزد و فقط کمی بو داده شود.
- سپس دو لیوان آب درون مخلوط بریزید و بگذارید جوش بیاید و پس از جوشآمدن، یک تکه یخ داخل قابلمه بیندازید تا کمی به روغن بیفتد.
- در ظرفی دیگر، روغن، زردچوبه، نمک، فلفل و پیازداغ را بریزید.
- پس از اینکه کمی تفت دادید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود، آنها را به گردو و کنجد بیافزایید.
- بسته به اینکه چه غلظتی را برای غذایتان میپسندید، میتوانید مخلوط بالا را ۲۰-۵۰ دقیقه پس از جوشآمدن، روی شعلهٔ خیلیکم، حرارت دهید.
- در مراحل پایانی پخت، رب انار ترجیحاً ترش و شیرین، شیره انگور و آب غوره را بنا به ذائقه خودتان اضافه نمایید.
- اندازهای از رب انار، شیره انگور و آبغوره که در دستور آمده، مزه ملسی به غذای شما میدهد که میتوانید با توجه به علاقه و ذائقه خودتان، اندازه هریک را کم و زیاد کنید.
- در پایان ۳ عدد تخم مرغ را با چنگال بزنید و در غذا بریزید.
- نمک غذا را اندازه کنید و پس از آنکه تخممرغها خود را گرفت و پخت، غذا را در ظرف موردنظر بکشید.
- ۱-۲ عدد تخممرغ را هم نیمرو کنید و روی غذا بگذارید و سرو نمایید.
- این غذا معمولا با برنج سرو میشود.