مواد لازم برای ۴ نفر:
- مرغ ۴ تکه
- سیب زمینی ۳ عدد
- شیره تمر هندی یک دوم پیمانه تقریباً ۱۲۵ میلی لیتر
- پیاز ۱ عدد
- زعفران و نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه خورش قلیه ترش در ابتدا پیاز رو نگینی کنید و با مرغ تفت بدید، مرغ که کمی تفت خورد، نمک و فلفل و زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدید تا مرغ خوب تفت بخوره و آبش کشیده بشه. روی مرغ آب جوش بریزید و بذارید تا با حرارت کم بپزه. تمر هندی رو در یک کاسه بریزید و روی اون آب جوش بریزید و با قاشق اونو از هم باز کنید و اجازه بدید تا کمی به این حالت بمونه. بعد اونو چنگ بزنید تا شیره اش خارج بشه. در یک قابلمه جدا سیب زمینیها رو بپزید و بعد رنده کنید. مرغ که پخت، نیم ساعت آخر، شیره تمر هندی رو از صافی رد کنید و به همراه سیب زمینیهای رنده و پخته شده به خورش اضافه کنید و بذارید تا خورش جا بیفته.
نکات: ◾میزان آب این خورش بستگی به سلیقه شما داره، بعضی از مردم مثل آذربایجان، خورش رو کم آب سرو میکنند، ولی مردم جنوب، خورشها رو آبدارتر سرو میکنند. ◾برای اینکه خورش حسابی جا بیفته اونو با حرارت کم و به مدت طولانی طبخ کنید. ◾در صورت تمایل میتونید به جای تمر هندی، از یک دوم پیمانه آبغوره یا آب انار یا ۲ قاشق سوپخوری رب انار هم استفاده کنید.