مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:
- گوشت چرخ کرده بدون چربی: ۵۰۰ گرم
- آرد نخودچی: ۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط رنده شده: ۲ عدد
- آب گرم: یک لیوان
- زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
- پودر تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
- پیاز داغ: ۲ قاشق سوپخوری
- آب: ۶ لیوان
- زعفران دم کرده: یک قاشق چایخوری
- آبلیمو: یک دوم لیوان
- شکر: ۳ قاشق سوپخوری
- روغن مایع برای سرخ کردن: ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- شوید: چند برگ برای تزئین
طرز تهیه:
برای تهیه کوفته نخودچی در ابتدا گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، آب گرم، نیمی از زردچوبه، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و آنها را خوب ورز میدهیم. در تابهای روغن را گرم کرده، از مواد به اندازه یک نارنگی بر میداریم، آن را مانند تخم مرغ شکل داده و سرخ میکنیم. در قابلمهای پیاز داغ، بقیه زردچوبه و آب میریزیم و میگذاریم تا جوش آید. زعفران، کمی نمک، آبلیمو و شکر را همراه با کوفتههای سرخ شده به آب در حال جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا غذا کاملاً جا بیفتد. کوفتهها را در ظرفی مناسب میریزیم و با برگهای شوید آن را تزئین میکنیم. توجه: ترشی و شیرینی این کوفته را طبق ذائقه خود اندازه کنید.