در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تره فرنگی این گونه آمده است که:
- طبع تره فرنگی، در طب سنتی گرم و خشک است.
- به درمان کم خونی کمک می کنند
- از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد.
- برای پیشگیری و درمان بیماری های التهابی مانند آرتریت، التهاب پوست و استخوان مفید می باشد.
- ترکیب آب تره فرنگی و آب کرفس تاثیر شگفت انگیزی در افزایش میل جنسی دارد.
- تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند مفید است.
- از خواص درمانی ترهفرنگی این است که فشارخون را کاهش میدهد و از حملات قلبی و سکته جلوگیری میکند.
- این سبزی خوراکی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
- این سبزی ماده غذایی کم کالری و منبع غنی فیبر محسوب می شود که با ایجاد احساس سیری طولانی مدت به کاهش اشتها و لاغری کمک می کند.
- منبع غنی ویتامین A است که از مواد ضروری برای سلامت چشم می باشد و به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک می کند.
- برگ های سبز آن به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند.
- برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تـره با سرکه را دربینی بچکانید.
تفوت تره فرنگی و پیازچه
اندازه تره فرنگی از تره معمولی و پیازچه بزرگ تر است، طعم ملایم تری دارد و معمولا به صورت پخته و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود. اما پیازچه طعم و عطر قوی تری از تره و تره فرنگی دارد و معمولا به صورت خام داخل سبزی خوردن مصرف می شود زیرا در اثر پختن حالت ناخوشایندی پیدا می کند.
توحه کنید که
- به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ تره فرنگی اجتناب کنید و برای مزه دار کردن کوکو از زرشک و برای خوش مزه تر شدن سوپ از آب لیمو استفاده کنید.
- مصرف بیش از حد آن برای افرادی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج می برند مضر می باشد.
- تره فرنگی خوب دارای ساقه ی سفید با اندازه ی متوسط و برگ های سبز و صاف بدون لکه می باشد.