رابطه زناشویی بخش مهمی از زندگی زوجین میباشد و منطقی نیست که از مردم بخواهیم در دوران اپیدمی کرونا تا زمان نامحدودی از رابطه جنسی خودداری کنند. به همین دلیل با این که این همهگیری ادامه دارد، ما باید راههایی را برای متعادل کردن نیاز خود به رابطه زناشویی در کنار خطر انتشار کووید 19 پیدا کنیم. از این رو، در این مطلب، روشهایی برای کاهش خطر انتقال کووید_ 19 حین رابطه جنسی پیشنهاد میشود، با ما همراه باشید.
آیا کرونا از طریق رابطه زناشویی منتقل میشود؟
آیا ویروس کرونا از طریق روابط جنسی نیز منتقل میشود؟ شاید خیلیها به این پرسش فکر کرده باشند، اما از طرح آن خجالت میکشند، در پاسخ به این افراد بایستی گفت: این موضوع هنوز کامل مشخص نیست، اما آنچه کاملاً واضح است و به اثبات رسیده؛ این است که:
شما میتوانید کووید 19 را از شخصی که به آن مبتلاست دریافت کنید:
- این ویروس از طریق ذرات موجود در بزاق دهان، مخاط یا نفس فرد مبتلا به کووید-19 منتشر میشود، حتی از افرادی که علائم ندارند.
ما هنوز باید مطالب زیادی را درباره کووید 19 و رابطه جنسی بیاموزیم:
- این ویروس در بزاق دهان، خون، مایع منی، مدفوع و اشک افراد مبتلا به کووید 19 یافت شده است.
- ما نمیدانیم که آیا کووید 19 میتواند از طریق رابطه جنسی واژنی یا مقعدی منتقل شود یا خیر و هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر است.
- اما بهتر است از تماس جنسی با مردان دارای علائم، تا 15 روز و تا عدم مشاهده علائم خودداری شود.
- ما میدانیم که سایر ویروسهای کرونا به آسانی از طریق رابطه جنسی منتقل نمیشوند. این بدان معناست که رابطه جنسی به احتمال یک روش شایع برای انتقال کووید 19 به حساب نمیآید.
- اما باز هم داشتن رابطه جنسی در زمان کووید 19 پیچیده و ناشناخته است، به خصوص برای کسانی که با طرف رابطه خود در یک خانه نیستند یا آن فرد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری است، از این رو مراقبتهای بیشتری را میطلبد.
آیا امکان رابطه زناشویی در ایام کرونا وجود دارد؟
در صورت نداشتن علائم اولیه و به منظور کاهش خطر رابطه زناشویی در ایام کرونا برای خودتان، همسرتان و جامعه محلی، سعی کنید از استراتژیهای پایین آوردن احتمال آسیب استفاده کنید.
اما مساله مهم دیگر این است که بعضیها ممکن است ناقل ویروس باشند اما هیچ علامت خاصی از خود بروز ندهند. برای همین حتی اگر هیچ مشکلی هم نداشته باشید، ممکن است بیماری را به شخص دیگری منتقل کنید و او هم به خاطر تماس نزدیک با دیگران بیماری را به آنها منتقل کند. پس تا حد امکان روابط زناشویی را محدود و قبل از هر رابطه جنسی جدید، نکات لازم را رعایت فرمایید.
بایدها و نبایدهای رابطه زناشویی در ایام کرونا
از مهمترین توصیههایی که در دوران اپیدمی کرونا برای فعالیت جنسی ارائه میشود، رعایت بیش از پیش بهداشت جنسی است، پس جهت برقراری یک رابطه زناشویی کمخطر نکات بهداشتی زیر را رعایت کنید:
- قبل از هرگونه فعالیت جنسی، خود و طرف رابطه را از نظر علائم کنترل کنید.
- اگر یکی از شما علائم کرونا دارد باید از رابطه جنسی خودداری و فاصله اجتماعی را رعایت کنید و از یکدیگر دوری کنید، حتی در خانه خودتان.
- حتی اگر علائمتان بسیار خفیف است نیز سعی کنید از شریکتان فاصله بگیرید.
- فضاهای بزرگتر، بازتر و با تهویه بهتر را جهت برقراری رابطه زناشویی انتخاب کنید.
- حتما از کاندوم استفاده کنید.
- در صورت امکان در حین رابطه جنسی، از ماسکی که دهان و بینی شما را میپوشاند استفاده کنید.
- از فعالیتهایی مانند بوسیدن و نزدیکی چهره به چهره خودداری کنید.
- چون امکان لمس آلت تناسلی طرفین در رابطه وجود دارد، دستهای خود را حداقل به مدت 20 ثانیه قبل و بعد از رابطه جنسی با آب و صابون بشویید.
- آلت جنسی را قبل رابطه با آب گرم بشوئید.
- قبل و بعد از رابطه زناشویی دوش بگیرید یا لااقل دست و صورت خود را با شوینده مناسب شستشو دهید.
- بعد از رابطه، تا قبل شستشوی دستها، با دستهای نشسته به چشمها، بینی یا دهان خود دست نزنید.
- و در آخر ملافه را شستشو داده یا سطوح مورد تماس را با الکل بالای 70% ضدعفونی نمایید.
چه افرادی باید از فعالیت جنسی در دوران اپیدمی کرونا پرهیز کنند؟
1) افرادی که مشکوک به علائم کرونا هستند: به افرادی که علائمی مانند تب، سرفه، خستگی، تنگی نفس، سردرد، اختلال بویایی یا چشایی دارند، توصیه میشود، از رابطه زناشویی خودداری و خود را قرنطینه کنند و تا زمانی که خود یا همسرشان بهبود نیافته، اقدام به رابطه جنسی ننمایند.
2) افرادی که یک بیماری زمینهای جدی دارند: این افراد بهتر است با مشورت پزشک و صحبت با همسر خود از رابطه جنسی تا حدامکان پرهیز نمایند.
این بیماریها میتواند شامل بیماریهای ریوی، آسم متوسط تا شدید، بیماری قلبی، دیابت، چاقی مفرط، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، سرطان یا سیستم ایمنی تضعیف شده باشند (برای مثال داشتن HIV سرکوب نشده و تعداد کم CD4).
منبع: گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (با سپاس از دکتر فاطمه مرادی)
حمید
با این توصیه نامه که شما نوشتید، کلا باید فاتحه تولید نسل و فرزندآوری را تا مدت نامعلوم خواند! چون نوشتید در این ایام حتما از کاندوم استفاده کنید! از طبایع بعید بود یه همچنین توصیه ای تنظیم کند! عقلانیش اینه که فقط کسانی که علائم دارند، تا زمان بهبودی از رابطه زناشویی پرهیز کنند.
محمدرضا میر
سلام و درود خدمت شما دوست عزیز
این تدابیر برگرفته از نظرات متخصص طب سنتی و نه نظر شخصی، برای برقراری رابطه زناشویی معمول هفتگیست و ما درباره عدم فرزندآوری صحبتی نکردیم، چرا که هر رابطه زناشویی که نباید منجر به تولید نسل شود و از طرفی اقدام به بارداری در ایام کرونا تدابیر خاص خودش را دارد که در یک پست مفصل باید بررسی گردد. همچنین، ویروس کرونا در مایع منی افراد مبتلا مشاهده شده و خیلی از ناقلین بدون علائم هستند و استفاده از کاندوم شرط عقل برای پیشگیریه. این ویروس یک ویروس ناشناخته است و بحث فاصله بین زندگی تا مرگه. پس هر توصیه ای که به موجب پیشگیری باشه، از عقلانیت بیشتری برخوردار است. موفق باشید.