هفت سین یکی از مشهورترین مراسمهای نوروز است و آن گرد آوردن هفت چیز است که نام آنها با حرف «س» آغاز گردد. معمولاً بین سیب، سنجد، سماق، سیر، سرکه، سبزه (دانههای گندم و امثال آن که قبلاً در بشقابی کاشته و سبز کردهاند)، سبزی، سمنو، هفت چیز برای هفت سین انتخاب میشود. اما این مواد خوراکی مزاجها و خواص مختلفی دارند که در ادامه مختصرا شما را با آنها آشنا می کنیم.
خواص و فواید خوارکی های هفت سین
سیب شیرین
- سیب شیرین مزاج گرم و تر دارد.
- برای پاکسازی معده، کاهش تب، لطافت پوست و تقویت اعصاب مفید است.
سرکه
- سرکه مزاج سرد و خشک دارد.
- برای کاهش رطوبت بدن، رقیق شدن خون و رفع جرم دندان مفید است.
سماق
- سماق مزاج سرد و خشک دارد.
- برای تقویت معده و روده، تصفیه خون و کاهش غلظت خون مفید است.
سبزه (جوانه گندم)
- جوانه گندم مزاج گرم و خشک دارد.
- برای تقویت مو و بدن، لطافت و زیبایی پوست، چاق شدن و بینایی مفید است.
سمنو
- سمنو مزاج گرم و تر دارد.
- برای تولید خون، تسکین درد سینه و ریه، افزایش وزن و لطافت پوست مفید است.
سنجد
- سنجد مزاج سرد و خشک دارد.
- برای تقویت معده، تسکین درد و رشد کودک مفید است.
سیر
- سیر مزاج گرم و خشک دارد.
- برای رقیق کردن خون، پاکسازی معده، کاهش درد مفاصل و سیاتیک مفید است.