سالهای پیش که آبهای داخل بطری و به اصطلاح معدنی نبودند، مردم چکار میکردند؟ آیا با نبود بطریهای آب معدنی از تشنگی میمردند؟! خصوصاً که در اکثر موارد آب داخل این بطریها اصلاً معدنی نیست. با توجه به این موضوع و اینکه تاکنون گزارشهای متعددی در رابطه با مسمومیت با مصرف آب معدنی دیده شده است، بر خود دیدیم که از رازهای ناگفته این زندگی بطری شده پرده برداریم و حقایقی را در مورد آن فاش نماییم. پس در این پست از مجله اینترنتی طبایع با ما همراه باشید:
آب معدنی !!!
آب، مایه حیات و یا به اصطلاح امروزی «طلای آبی» یکی از ارزشمندترین منابع حال حاضر و آینده است. این منبع گرانبها امروز به انحصار شرکتهای بزرگ تولید آب معدنی درآمده است و در بسیاری از کشورها منابع آبی، در تملک اینگونه شرکتهای بزرگ قرار گرفته است. به تازگی، این تصور شکل گرفته که آبمعدنی یک نوشیدنی سالم و مناسب است و بهآسانی و با بستهبندی و شکلهای بسیار متنوع در دسترس قرار دارد. اما همانگونه که در تحقیقات معلوم شده، این تصور اشتباهی است.
حقایق جالب در مورد بطریهای به اصطلاح پر شده با آب معدنی
طی حقیقات به عمل آمده مشخص گردیده است که اکثر شرکتهای بزرگ و معروف دنیا، بهجای استخراج آب از چشمههای طبیعی، واقعاً بطریهای آبمعدنی را با آب شیر تصفیه شده پر کرده و بر روی برچسب آب معدنی خود قید میکنند که از آب شهری برای پر کردن آبمعدنی استفاده شده است.
در واقع این شرکتها، شکارچی آب هستند و هیچ علاقهای به استفاده بهینه از سفرههای زیرزمینی، آب چشمه و رودخانهها ندارد. آنها فقط تاجران آب به شمار میروند؛
آیا آب معدنی از آب لولهکشی سالمتر و مناسبتر است؟
بسیاری از مردم بطریهای آب معدنی را با این دیدگاه میخرند که آب این بطریها سالمتر، مناسبتر و یا حتی سبکتر از آب لولهکشی است، در حالی که به گفته کارشناسان بهداشت تاکنون پژوهشی نشان نداده که آب بسته بندی شده، سالمتر یا طبیعیتر از آب لولهکشی است و حتی برخی پژوهشگران معتقدند آب موجود در بسیاری از این بطریها شرایط استاندارد را نداشته و به طور کلی از نظر کیفیت تفاوت چندانی با آب شیر ندارند. علاوه بر اینکه بسیاری از آب های داخل این بطریها، اصلا معدنی نیستند و گزارشهای متعددی در رابطه با مسمومیت آنها وجود دارد.
از اثرات زیست محیطی و عوارض خطرناک بطریهای آب معدنی نیز غافل نشویم ….
گذشته از آب نه چندان با کیفیت داخل این بطریها، اثرات زیست محیطی بطری آنها و عوارضی که برای سلامتی بدن به دنبال دارند، نیز به شدت حیرت آور است. شاید تصورش سخت باشد که یک بطری که ظرف چند دقیقه آب درون آن را مینوشید، اینقدر پیامد داشته باشد.
از جمله پیامدها و عوارض استفاده از بطریهای آب معدنی، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- براساس مطالعات انجام شده مصرف آب بطری شده 150 برابر بیشتر از شیرهای آب گازهای گلخانه ای تولید میکند.
- بطریهای آب معدنی دارای اثر مخرب بر محیط زیست هستند، چرا که بیش از 85% درصد آنها غیرقابل بازیافت و غیرقابل تجزیه هستند و هزاران سال در محیط باقی میمانند.
- 15 درصد باقیمانده نیز هنگام بازیافت اثرات قابل توجهی در آلودگی هوا به جا میگذارد.
- وجود بطریها در محیط موجب آلودگی و تولید زباله میشوند.
- احتمال وجود مادهای موسوم به بیسفنول آ در مواد اولیه و تولیدی این بطریها وجود دارد که برای سلامتی بدن انسان مضر است.
نکات و توصیه های ضروری در خصوص استفاده از بطریهای آب معدنی
هر چند که این بطریها اگر در شرایط مناسب نگهداری شوند، ضرری ندارند، ولی سعی کنید فقط در مواقعی که به شیشه آب دسترسی ندارید (مثل بیرون منزل) و در مواقع ضرورت، از این بطریهای پلاستیکی استفاده کنید.
استفاده مداوم و همیشگی از بطریها توصیه نمیشود، زیرا متخصصان هشدار دادند نوشیدن آب از بطریهای پلاستیکی، خطر داخل شدن مواد شیمیایی سمی چون بیسفنول A یا BPA را به درون بدن تا 70 درصد افزایش میدهد. که یک تهدید کلی برای بدن است.
عوارض ورود ماده شیمیایی بیسفنول به بدن
- اختلال در سیستم هورمونی افراد
- مسمومیت
- تأثیر نامطلوب بر روی اندامها
- مختل نمودن توانایی تولید مثل
- آسیب به مغز و عمل بروز بیماریهای قلبی، سرطان، چاقی و دیابت
بنده خدا
عالی بود