با خودمون فکر کردیم شاید بد نباشه پست امروز رو به آموزش دو شیرینی ساده، خوشمزه و فوری برای عید نوروز اختصاص بدیم که خودتون در منزل درست کنید که هم باصرفه تره و هم خونگیه و هم یه فرصته تا هنر کدبانوگریتونو به اهل خونواده نشون بدید.
اما حواستون باشه که تو خوردن شیرینی جات عید زیاده روی نکنید تا بعد عید بابت ناپرهیزیهاتون عذاب وجدان نگیرید و نتیجه مراعاتی که همیشه داشتید به باد نره!
شوکومالد (شیرینی پنج دقیقهای بدون پخت)
مواد لازم
- پودر نارگیل: دو لیوان
- شیرعسلی: یک لیوان
- شکلات سفید خرده شده: یک لیوان
- پودر پسته، زعفران دم کرده و شکلات تلخ: در صورت دلخواه
طرز تهیه شوکومالد، شیرینی عید
- شکلات سفید رو روی بخار کتری آب کنید (روش بن ماری)
- بعد شکلات آب شده و شیرعسلی و پودر نارگیل رو مخلوط کنید.
- اگه دیدید شوکومالد سفت شد، یکم دیگه بهش شیرعسلی اضافه کنید تا حالت خمیر نرم پیدا کنه.
- وقتی یکدست شد داخل قالب سیلیکونی بریزید و خوب با پشت قاشق فشار بدید تا منسجم بشه.
- اگر قالب سیلیکونی نداشتید، داخل یک ظرف سلفون بکشید و مواد را درون آن پخش و فشار دهید و وقتی خودش را گرفت برش دهید.
- اگه خواستید شوکومالد رنگی درست کنید، مخلوط شیرعسلی و پودر نارگیل را به 3 یا 4 قسمت تقسیم کنید
- و به یک قسمت شکلات سفید آب شده، به یک قسمت کمی زعفران دم کرده و به یک قسمت دو ق غ پودر پسته اضافه و به یک قسمت دو ق غ شکلات تلخ آب شده اضافه کنید.
- وقتی مواد را داخل قالب ریختید، یکساعت داخل یخچال بگذارید و بعد از قالب خارج کنید.
شیر عسلی رو چطور تهیه کنیم؟
یا از لوازم قنادیا بخرید یا خودتون در منزل درست کنید
- شیر: سه لیوان
- شکر: سه چهارم لیوان
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- داخل قابلمه یا تابه، شیر و شکر رو بریزید
- ظرف را روی بزرگترین شعله گاز قرار بدید
- حرارت باید متوسط باشه و مرتب هم بزنید و یک لحظه هم غافل نشید
- اینقدر روی حرارت هم بزنید تا غلظت خامه پیدا کنه بعد هم گاز را خاموش و به آن وانیل اضافه کنید
- اگر خواستید یک قاشق هم کره بزنید
- حواستون باشه موقع هم زدن، اون قسمتهایی که به کناره چسبیده هم نزنید.
شیرینی نخودچی (بدون ورز زیاد؛ بدون نیاز به چرخ گوشت)
مواد لازم
- آرد نخودچی : 250 گرم (دو لیوان)
- کره یا روغن صاف قنادی: 125 گرم (سه چهارم لیوان)
- پودر قند: 125 گرم (سه چهارم لیوان)
- هل ساییده: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی عید
- روغن، پودر قند و هل را با همزن پنج دقیقه بزنید تا بافت روغن با کره، سبک و پفکی بشه
- بعد کم کم آرد نخودچی را الک و با دست مخلوط کنید تا خمیر جمع شود
- روی سطح کار، خمیر را با وردنه به ضخامت یک سانت باز کنید و با قالب دلخواه، قالب بزنید.
- کف سینی فر یا قالب را کاغذ روغنی انداخته و شیرینی را داخلش بگذارید.
- به دلخواه روی آن پودر پسته با خلال بادام بریزید یا بعد پخت داخل شکلات آب کرده بزنید.
پخت در فر
- فر را با حرارت 150 درجه سانتی گراد به مدت یک ربع گرم کنید و بعد سینی را داخل فر قرار دهید
- درجه توستر، ماکروفر و سولاردم 20 درجه کمتر از فر باشه
- مدت بیست دقیقه اجازه دهید تا آماده شود.
- بعد این زمان اگر زیر شیرینی طلایی بود کافیست.
پخت روی گاز
- یک قابلمه بزرگتر از قالب انتخاب کنید و داخل آن پایه یا کاسه استیل بذارید
- به مدت بیست دقیقه روی شعله پخش کن با حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود
- بعد قالب را داخل قابلمه گذاشته و درب قابلمه را به مدت بیست دقیقه ببندید
- بعد 20 دقیقه اگر زیر شیرینیها طلایی بود کافیه وگرنه بذارید باز بمونه.
نکات:
- برای این که شیرینی نخودچی سفت تر بشه میشه دو ق غ از آرد نخودچی برداشته و آرد سفید بریزید.
- این شیرینی اگر با روغن تهیه شود تا یکسال و اگر با کره تهیه شود تا یکماه ماندگاری دارد.