از دیدگاه طب ایرانی بهترین زمان مصرف زیتون همراه با غذاست (نه قبل و بعد از آن) و ماده موثره آن تنها زمانی خوب جذب میشود که همراه غذا خورده شود. اگر آن را همراه غذا مصرف کنید، باعث تقویت معده میشود.
- ماده موثره زیتون، در زیتون تازه سبز و روغن زیتون فرابکر (تصفیه نشده و بودار) فراوان است ولی با تیره شدن رنگ آن کم میشود. در نوع کنسروی و شور تقریبا ماده موثره وجود ندارد. این ماده با تصفیه شدن روغن کاملا از بین میرود.
- جذب این ماده آثار ضد دیابتی، ضد سرطانی و ضد میکروبی دارد و موجب کاهش فشار خون، محافظت از قلب و عروق و فعالیت آنتیاکسیدانی میشود.
توصیه های طب سنتی
- به طور کلی زیتون و سبزی خوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموما منعی ندارد.
- توصیه میشود از خوردن سالاد، ماست، ترشی و نوشیدنیهای مختلف در کنار غذای اصلی پرهیز شود.
- افراد گرم مزاج باید بدانند که زیاده روی در مصرف این ماده میتواند باعث سوختن اخلاط در آنها شود.
خواص شگفت انگیز زیتون
- آنتیاکسیدانهای فراوان و روغن خوب موجود در این میوه ارزشمند باعث شده که به یکی از بهترین دوستداران قلب تبدیل شود. اثرات ضد سرطانی و ضد آلزایمری آن هم به اثبات رسیده است.
- بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتیهای ریوی بسیار مفید است.
- ضماد برگ آن هم برای التیام پوست، زخم چشم و ورمهای گرم در طب سنتی کاربرد دارد.
- جویدن برگ آن نیز میتواند در درمان آفت دهان موثر باشد.
- همچنین باید به مسهل بودن روغن آن هم اشاره کرد.
بهترین نوع زیتون، نوع فاقد شکستگی و به رنگ طبیعی است که حاوی تمام خواص طبیعی میوه است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر چه زیتون سرشار از خواص و فواید مهم برای سلامتی است، اما افرادی که دارای سابقه فشار خون هستند، باید از مصرف نوع شور اجتناب کنند.