از منظر طب سنتی، گوشت گاو از خواص و مزاج زیر برخوردار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- مصرف آن به طور کلی توصیه نمیشود مگر برای افرادی که شرایط آن را دارند.
- دارای غذاییت زیادی بوده و دیر هضم است. بنابراین فقط برای ورزشکاران و افرادی که کارهای سنگین انجام میدهند، مجاز است.
- از نظر طب سنتی گوشت گاو، خون غلیظ و سوداوی در بدن تولید میکند و جزء مهمترین علل امراض سوداوی بشمار میرود.
- چاق کننده و مقوی است.
- مصرف آن در فصل بهار مناسب تر میباشد.
عوارض مصرف گوشت گاو
- منجر به زایمان زودرس میگردد.
- موجب ایجاد بندآمدگی در مجاری تنفسی و مجاری ادراری میشود.
- علل بروز امراض سوداوی است.
- موجب صعود بخارات به قلب و مغز میشود و در برخی افراد سردرد و سنگینی سر ایجاد میکند.
- کسانی که زیاد گوشت گاو مصرف میکنند در معرض بیماریهای عفونی هستند.
مصرف گوشت گاو برای چه افردی مضر است؟
- مصرف گوشت گاو برای سرد مزاجها، سوداوی مزاجها و کسانی که معده ضعیف دارند، توصیه نمیشود.
- زیاده روی در مصرف آن برای کسانی که درد مفاصل و عرق النسا (سیاتیک) دارند مضر است و درد آنها را تشدید میکند.
- باعث زایمان زودرس میشود لذا مصرف آن برای خانمهای باردار ممنوع است.
مصلح گوشت گاو چیست؟
دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و گلپر مصلح گوشت گاو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.
ز.زارعی
گوشت گاه سرد و خشک هست نه گرم و خشک
محمدرضا میر
دوست عزیز از منظر طب سنتی، همه گوشتها گرم هستند، اما گوشت گاو و گوساله نسبت به گوشت گوسفند درجه گرمیشون کمتره. گوشت گاو غلیظ، دیر هضم و سودازاست و طبیعتاً هر چیزی که مولد سوداست خودش طبع سرد و خشک نداره مثه کلم، بادمجان و …