در طب سنتی در خصوص خواص (مفید و مضر) و مزاج قارچ خوراکی این گونه آمده است:
- دارای مزاج سرد و تر است.
- پوست را روشن و ضد آکنه است.
- دارای خواص ضد پیری است.
- اختلالات پوستی را درمان میکند.
- به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- قارچ دیر هضم بوده و ميزان سردی و رطوبت نسبتاً زيادی دارد لذا مصرف آن فقط در افرادی که دارای فعالیت سنگین بدنی بوده و هضم خوبی داشته باشند، مجاز میباشد.
- مصرف آن برای افراد سرد مزاج، بیماران، کودکان و همچنین در سنین پیری ممنوع است.
مضرات زیاده روی در مصرف قارچ خوراکی
- قارچ توليد مايع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن افزایش میدهد و ازین طریق میتواند مقدمه بسياری از بيماریها از جمله سكتهها و انسدادهای عروق و کبد باشد.
- زیاد خوردن آن موجب سکته، فلج، سنگینی زبان، تنگی مجرای ادرار، تنگی نفس و احتمالا موجب قطع شدن نسل میشود.
- تولید نفخ می کند.
- موجب انسداد مجاری میشود.
- زیاده روی در مصرف آن درد معده و قولنج میآورد.
- برای افرادی که معده ضعیف داشته و فعالیت بدنی کمی دارند، بسیار مضر است و احتمال سکته را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف قارچ
مصرف قارچ که امروزه به عنوان یک ماده پروتئینی تمایل زیادی به مصرف آن وجود دارد در افراد مسن و دارای ضعف هضم و بدون فعالیت و افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمیشود زیرا باعث ایجاد انسدادهایی در عروق و مجاری کبدی میشود و در صورت مصرف برای اصلاح آن باید متناسب با مزاج فرد از ادویههای گرم و لطیف کننده مثل فلفل، آویشن و غیره استفاده کرد.
مصلح قارچ چیست؟
عموماً توصیه میشود مصرف قارچ بسیار محدود شود و بهتر است در صورت تمایل به مصرف قارچ، آن را همراه با نمک و شوید، پخت و از آویشن، پونه، خردل، زنجبیل، فلفل، نمک، زیره، روغن کنجد و روغن زیتون در کنار آن استفاده کرد تا هم از ضررهای قارچ خوراکی کاسته شود و هم خواص و مزاج آن بهبود یابد.