قطعا شما لوبیا سبز را میشناسید و طعم خوب آن را در غذاهای گوناگونی مانند لوبیا پلو و یا خوراک لوبیا چشیدهاید. لوبیا سبز قابلیت استفاده به صورت تازه و یا منجمد را دارد و در طب سنتی برای آن خواص بیشماری ذکر شده است که در این مقاله قصد داریم در خصوص لوبیا سبز و این که آیا لوبیا سبز گرم است یا سرد نکاتی را بیان کنیم. پس همراه طبایع باشید.
طبع لوبیا سبز گرم است یا سرد؟
شاید برای شما این سوال وجود داشته باشد که طبع لوبیا سبز گرم است یا سرد؟ در پاسخ باید بگوییم در طب سنتی، در خصوص طبع لوبیا سبز و خواص آن آمده است که:
- طبع لوبیا سبز سرد و تر است.
- در خورشهای سبزی دار و پلوها مصرف آن مناسب است.
- باعث تقویت قوای جسمی و جنسی میشود.
- چاق کننده است ولی مصرف زیاده از حد آن موجب ضعف معده و نفخ میشود.
- برای بازکردن مجاری ادراری و هر صبح و شب پوست چند عدد لوبيا سبز را در يک ليوان آب جوش دم كنيد و آب صافكردهى آن را بنوشيد.
- باعث افزایش ادرار و رفع سنگهای کلیه و مجاری ادراری میشود.
- خواص لوبیا سبز برای زنان نیز بسیار است و در دوره قاعدگی، بارداری و… سرشار از ویتامین و املاح مفید است.
- خواص لوبیا سبز برای افسردگی نیز بسیار است. بنابراین برای کمک به پیشگیری از افسردگی میتوان از این محصول استفاده کرد. به عبارتی وجود فولات در لوبیا سبز سبب میشود عواملی که در تولید هورمونهایی همچون سروتونین، دوپامین و اپینفرین اختلال ایجاد میکنند، در بدن تجمع پیدا نکنند و درنتیجه افسردگی بر فرد غلبه نکند.
- خواص ضدسرطانی لوبیا سبز را نیز نباید از یاد برد. بسیاری از میوهها و سبزیها دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که وجود آنها خاصیت ضدسرطانی دارد. لوبیا سبز با دارا بودن میزان بالایی از کلروفیل خاصیت ضدسرطانی دارد و به همین دلیل افرادی که لوبیا سبز بسیاری مصرف میکنند،کمتر در معرض خطر سرطان قرار میگیرند.
مصرف زیاد لوبیا سبز برای چه کسانی مضر است؟
اگرچه در خصوص خواص لوبیا سبز نکات زیادی بیان شد، اما با توجه به طبع لوبیاسبز میتوان مضراتی را نیز برای آن در نظر گرفت. از مضرات لوبیاسبز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهتر است افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن جرم آن خودداری کنند. (مصرف آب لوبیا سبز برای این افراد توصیه میشود)
- همچنین کسانی که معدههای ضعیف دارند یا کودکان به علت نفخ زیاد لوبیا سبز، باید آن را کمتر مصرف کنند
- لوبیا سبز دارای ویتامین K میباشد که به عنوان یک فاکتور انعقادی است و با اثر داروهای رقیقکننده همچون وارفارین، تداخل دارد. از اینرو بهتر است افرادی که از این داروها استفاده میکنند، مصرف لوبیا سبز را در خانه خود کاهش دهند.
- یکی دیگر از ویتامینهای موجود در لوبیا سبز فیتیک اسید است که وجود آن برای جذب مواد معدنی مشکل ایجاد میکند. به همین دلیل افرادی که جذب مواد معدنی در آنها بهخوبی صورت نمیگیرد ویا کمبود هریک از مواد معدنی را دارند؛ باید از مصرف این محصول پرهیز کنند.
- وجود لکتین در لوبیا سبز یکی دیگر از موارد منع مصرف برای آن است. البته لکتین با پختن کاهش پیدا میکند، بنابراین تاثیر منفی آن بر روی دستگاه گوارش از بین میرود.
مصلح لوبیا سبز چیست؟
ادویههایی مانند آویشن، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل، نمک و روغن زیتون مصلح لوبیا سبز بوده، نفخ آن را کاهش و بر بهبود خواص و مزاج آن میافزایند.
نتیجه
همانطور که ملاحظه نمودید در این مقاله سعی کردیم از لوبیا سبز و خواص فوقالعادهی آن در طب سنتی نکاتی را برای شما بیان کنیم. همچنین شما با استفاده از این مقاله میتوانید تشخیص دهید که طبع لوبیا سبز گرم است یا سرد؟ و مصلح مناسب برای آن چیست. امیدواریم استفاده از این مقاله طبایع برای شما مفید بوده باشد.