خواص آلو در طب سنتی
در طب سنتی در خصوص خواص آلو آمده است که :
- آلوی سياه کاملاً رسیده و شیرین از آلوی زرد میخوش سردی کمتری دارد.
- در تعدیل حرارت بدن و کاهش تشنگی موثر است.
- آلوی شیرین مليّن خوبی است و به ویژه برای یبوست ناشی از گرم و خشکی در صفراوی مزاجها بسیار سودمند است.
- آلوی ترش، قی یا تهوع ناشی از برگشت صفرا به معده را کم میکند. در چنین حالتی، تلخی دهان و عطش نیز وجود دارد.
- آلو تسکین دهندهی حرارت زاید قلب نیز میباشد و برای رفع تپش قلب و اضطراب نیز مفید است.
- مصرف آلو موجب پاکسازی معده و روده از فضولات میشود.
- آلو را میتوانید به صورت میوه خام، آش آلو، برگه آلو، رب یا لواشک آلو مصرف کنید.
- در مشکلات گوارشی از جمله ضعف هضم و نفخ معده، مصرف میوه خام آن توصیه نمیشود.
طبع آلو سیاه گرمه یا سرد؟
مزاج آن سرد و تر است.
مصرف زیاد آلو برای چه افرادی مضر است؟
- مصرف زیاد آلو برای کسانی که بیماری طحال دارند مضر است و آنها باید قبل از غذا آن را میل کرده و تا از معده خارج نشده چیزی نخورند.
- مصرف زیاد آلو (بهویژه آلوی خشک) در مبتلایان به مرض قند، سنگ کلیه و کیسه صفرا مجاز نیست.
- زیاده روی در مصرف آلو بخصوص در تر مزاجان برای مغز زیان آور دانسته شده است.
مصلح آلو چیست؟
- آلو به خصوص آلوی ترش برای معده مضرّ است، و مصلح آن گلقند است.
- مصلح ضرر آلو در معدۀ سردمزاجان ماءالعسل است.
- همچنین؛ زنیان، زیره، روغن زیتون و عسل را نیز مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آلو دانستهاند.