غوره میوه نارس انگور با طعم ترش است که به دلیل بهره مندی از مواد معدنی و ویتامینهای مغذی، از خواص خوبی برای سلامت بدن برخوردار میباشد. از این محصول در طبخ غذا و یا به تنهایی برای درمان و افزایش سلامتی استفاده میشود. در ادامه در خصوص آبغوره و طبع آبغوره نکاتی را بیان خواهیم کرد.
خواص آبغوره
همانطور که گفته شد، در طب سنتی برای آبغوره خواص زیادی ذکر شده است. در واقع استفاده از این محصول درمان بسیاری از بیماریها و همچنین در پیشگری بسیار مفید میباشد. در خصوص خواص و طبع ابغوره در طب سنتی آمده است که :
- طبع آبغوره سرد و خشک است.
- طبع آبغوره سرد و خشک میباشد، تا حدی قابض است يعني باعث جمع شدن موضع میشود.
- بنابر طبع غوره این محصول برای كسانی كه اسهالهای خونی ناشی از حرارت و گرمازدگی دارند، مفيد است.
- غوره حرارت خون و صفرا را كم میكند، همچنين میتواند سبب از بين رفتن صفرا شود. این خاصیت غوره به عنوان یک روش موثر پیشگیری از مشکلات فصل تابستان مطرح می شود. با مصرف مناسب غوره (آبغوره، ترشی غوره و …) در آغاز فصل گرما، می توان نسبت به بسیاری از مشکلات این فصل پیشگیری کرد.
- غوره اگر چه طبع سردی دارد ولی بدلیل خاصیت نفوذ کنندگی آن، باعث قطعه کردن بلغم شده و به دفع بهتر آن از بدن کمک میکند.
- در مصرف غوره باید احتیاط کرد. چرا که مصرف ناصحیح آن بر اساس طبع غوره میتواند حتی در مقدار کم باعث يبوست مزاج شود.
- یکی از مهمترین خواص آبغوره آن است که مصرف آن موجب تقويت كبد (بویژه کبد گرم) میشود.
- غوره سبب برطرف شدن تشنگی میشود. (البته در پیشگیری از تشنگی نیز موثر است).
- آبغوره برای انواع چربیهای خون، قند بالای خون، غلظت خون و رژيمهای لاغری علی الخصوص برای مزاجهای گرم و تر بسيار مفيد است.
- آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و امثالهم، غذاهای مفید رژیمی برای افراد فوق الذکر و نیز برای اکثر انسان ها مخصوصاً در فصول گرم مفید هستند.
- آبغوره با افزایش اسیدیته معده قادر است هضم غذاهای چرب و سنگین را در معده تسهیل بخشد. همچنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمیکنند میتوانند از این محصول استفاده کنند.
بهترین نوع غوره، چه نوع غورهای است؟
شاید برای شما این سوال وجود داشه باشد که بهترین نوع آبغوره برای مصرف کدام است؟ بهترین نوع غوره، آن است که درشت و آب دار بوده، سبز رنگ باشد، دانه نداشته و پوست نازکی داششته باشد و همچنین ترد و تازه باشد.
عوارض مصرف غوره در افراد سرد مزاج
اگرچه خواص غوره و آبغوره بسیار است اما عوارض غوره خصوصاً در سرد مزاجان کسانی که معده سرد و ضعیف دارند، عبارتند از:
- گرفتگی صدا
- تولید نفخ و باد در دستگاه گوارش
- غلبه سردی در بدن
- تضعیف قوای جنسی سرد مزاجها
مصلح غوره چیست؟
همانطور که گفته شد، طبع ابغوره سرد و خشک است بنابراین نیاز است کاربران این محصول را با استفاده از مصلح استفاده کنند. مصلح آبغوره انیسون، انجیر و گلقند مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج غوره هستند. البته سایر ادویههای گرم نیز میتوانند به عنوان مصلح برای آبغوره مورد استفاده قرار گیرند.
خواص غیر خوراکی آبغوره
آبغوره علاوه بر مصارف خوراکی مصارف غیرخوراکی نیز دارد. استعمال آبغوره و آبتره در محل بواسیر بعد از اجابت مزاج برای این بیماری مفید است. غرغره کردن آبغوره به منظورکاهش تورم گلو نیز توصیه میشود. خونریزی بینی، چکاندن چند قطره آبغوره میتواند به کاهش خونروش کمک کند.
نتیجه
غوزه همان انگور نرسیده است که دارای طعمی ترش و ملس میباشد. برای این محصول در طب سنتی نکات ویژهای بیان شده است که کاربران را به استفاده از آن ترغیب میکند. در این نوشتار خواص این محصول و طبع ابغوره را برای شما بیان کردیم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
رضا
مگه بد تر ازمیوه نرسیده هم داریم@