در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج اسفناج این گونه آمده است که :
- مزاج آن سرد و تر است.
- غرغره آب آن جهت گلودرد، سنگ کلیه و سوزش ادرار مفید است.
- ملین است. استفاده از آن در آشهای سبک موجب رفع یبوست مزاج و بهبود سرفههای خشک میشود.
- در کاهش التهاب و تشنگی مفید است.
- هضم راحتی دارد و مصرف آن در افرادی که معده ضعیف دارند مناسب است.
- برای سینه و درد ریه گرم مفید است.
- زخم های شدید را با اسفناج درمان کنید. برگ های اسفناج را در روغن زیتون بپزید و روی زخم بگذارید. ضماد بسیار قوی برای زخم های شدید است.
مصرف زیاد اسفناج برای چه افرادی مضر است؟
مصرف زیاد اسفناج برای افراد زیر مضر بوده و عوارض خاص خود را به دنبال دارد:
- سردمزاجان
- افراد دارای سردرد
- افراد دارای بیماریهای طحال
- و افرادی که بیماری ورم مفاصل، سنگ کلیه و سنگ مثانه دارند
مصلح اسفناج چیست؟
روغن یا گره گاو و گوسفند، دارچین، فلفل و روغن بادام شیرین مصلح اسفناج و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.