در خصوص خواص و مزاج انار شیرین در طب سنتی آمده است که :
- مزاج آن سرد و تر است.
- انار شیرین؛ مليّن و مدرّ ادرار میباشد.
- خوردن آن، دو سه ساعت بعد از غذا، در گرممزاجان کمک به تخلیه معده و هضم کمک میکند.
- در گرم مزاجان سبب تقویت نیروی جنسی است.
- برای تقویت کبد و طحال، زردی، درد سینه، سرفه گرم، گرفتگی صدا و خارش مفید است.
- انار غذاییت کمی دارد اما خون بسیار خوبی تولید میکند.
- انار شیرین مخصوصاً به صورت شربت برای نرم کردن حنجره (بهبود صدا و رفع گرفتگی آن ) و مجاری هوایی خوب است. انار ترش برای گلو و حنجره مضر است.
- رب انار برای رفع ویار زنان باردار مفید است.
- آشاميدن آب انار كه با پيهی داخل آن گرفته باشند همراه با شكر، برای اسهال صفرا و تقويت معده و رفع يرقان (زردی) و جرب و خارش مفيد است.
- انار شیرین بازکننده انسدادها و گرفتگیها است و سبب نیکو کردن رنگ چهره نیز میشود.
- آب انار و رب انار برای کودکان مفید است و باعث رفع مشکلات گفتاری آنان نیز میشود.
- انار شیرین نفّاخ است.
نشانههای بهترین نوع انار شیرین
- بهترین نوع انار شیرین، اناریست که کاملاً رسیده باشد، دانههای آن بزرگ و آبدار باشد و هسته وسط دانه نرم و نسبتاً کوچک باشد.
بهتر است دانههای انار را با کمیاز پرهها و پیه میان دانهها بخوریم تا موجب ضعف معده نشود.
مصرف انار شیرین برای چه افرادی مضر است؟
- انار شیرین برای زنان باردار در اوایل بارداری مضر است و ممکن است سبب سقط جنین شود اما در ماههای بعد موردی نداشته و سبب زیبایی چهره نوزاد و جلوگیری از ویار میگردد.
- افراد سرد مزاج بهتر است از مصرف انار شیرین بپرهیزند چون باعث سستی معده و ایجاد نفخ میگردد، این افراد باید انار را با زنجبیل یا عسل مصرف کنند.
- انار شیرین برای مبتلایان به تب نیز مضر است.
مصلح انارشیرین چیست؟
زنجبیل و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انار شیرین هستند و به رفع ضرر ناشی از آن کمک میکنند.