طب تمر هندی سرد است یا گرم؟
مزاج آن سرد و خشک است.
خواص تمر هندی در طب سنتی
در خصوص خواص و مزاج تمر هندی در طب سنتی آمده است که :
- در هنگام مصرف باید آن را در آب بخیسانند و سپس صاف کرده، با شکر یا عسل یا نبات شیرین کنند و بیاشامند. از دست مالیدن زیاد آن در آب باید پرهیز کرد.
- در تهیه قلیهماهی و آشها و به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها بکار میرود.
- در آب و هوای گرم باعث جلوگیری از شدت حرارت درون میشود. برای رفع تشنگی مفید بوده و تب را پایین میآورد.
- تمرهندی برای اختلالات کبدی و کم اشتهایی در افراد گرم مزاج مفید است. مصرف کمی تمرهندی قبل از غذا، اشتهای این افراد را تحریک میکند.
- تقویت کننده معده و قلبی که دچار سستی شده باشند (معدهای را که از بسیار استفراغ کردن، سست شده، جمع آورد).
- تسکین دهنده حالت تهوع و قی صفراوی است.
- در تبها از قی و تشنگی، جلوگیری میکند.
- ملین است و برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش و رفع یبوست گرم مزاجها مفید است.
نشانهها و ویژگیهای تمر هندی مرغوب
تمر هندی نوع خوب باید تازه و تر باشد و پژمردگی بر آن راه پیدا نکند و ترش مزگی آن کاملاً مشخص باشد.
عوارض مصرف زیاد تمر هندی
- مصرف زیاد تمر هندی؛ برای طحال مضر است.
- منجر به افت شدید قند خون میگردد.
- مصرف منظم و مستمر تمر هندی به تشکیل سنگ صفرای کمک میکند.
- مصرف زیاد خوراکیهای سرشار از ویتامین C مانند تمرهندی میتواند باعث بالارفتن استروژن خون و در نتیجه انقباضات رحم و خونریزی شود و در نهایت سقط جنین را به دنبال داشته باشد.
- ممکن است در برخی افراد سبب بروز اختلالات گوارشی مانند اسهال گردد.
مصرف زیاد تمر هندی برای چه افرادی مضر است؟
- افرادی که مبتلا به انسداد مجاری و سرفه هستند، باید از مصرف تمرهندی اجتناب کنند.
- زنان باردار باید مصرف این میوه را محدود کنند.
- مصرف زیاد تمر هندی برای افرادی که دارای سنگ کیسه صفرا هستند مضر است.
- به افرادی که دچار مشکلات گوارشی و گلو درد مزمن هستند مصرف زیاد تمبر هندی توصیه نمیگردد.
- افراد مبتلا به دیابت هم باید در مصرف تمر هندی احتیاط کنند.
مصلح تمر هندی چیست؟
کتیرا، خشخاش، بنفشه و لعاب بهدانه مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تمر هندی هستند.