خواص و مزاج زیره سیاه در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- اگر زیره سیاه را در سرکه خیسانده، سپس بریان کنند، خشک کننده و تحلیل برنده رطوبات اضافی معده است.
- مصرف زیره با مخلوط سرکه و آب برای تنگی نفس مفید است.
- ضماد آن با آرد باقلا و روغن زیتون ورم بیضه و تخمدان را برطرف میکند.
- مصرف عرق زیره سیاه برای کاهش رطوبت معده و کوچک شدن شکم در سرد مزاجها مفید است.
- بازکننده انسدادها و گرفتگیهای بدن است.
- سبب قبض طبع می شود.
- برطرفکننده بادهای غلیظ و نفخ است.
- مصرف اصولی و به شیوه مناسب زیره سیاه سبب تقویت معده، کبد، کلیه و روده ها میشود.
- تا حدودی اشتها آور است.
- برای رفع ویار خاک خوردن در زنان باردار مفید است.
- مزمزه جوشانده زیره سیاه با آویشن برای تسکین درد دندان بکار میرود.
- ادرار آور و مدر حیض است.
- اگر با سرکه بسایند و بو کنند یا در بینی فتیله شود؛ خونریزی بینی را قطع میکند.
توجه!!!!
عوارض زیاده روی در مصرف زیره سیاه چیست؟
- افزایش ترشح هورمون تیروئید
- لاغری و زردی پوست
- ایجاد حساسیتهای پوستی (اگزما، کهیر)
- آسیب رسی به ریه
- در بعضی افراد باعث اسهال و در بعضی دیگر باعث یبوست میشود.
مصرف زیره سیاه به چه افرادی توصیه نمی شود؟
- نوزادان و کودکان
- زنان باردار و شیرده
- بیماران مبتلا به امراض کلیوی
- افراد مبتلا به ناراحتیهای کبدی
مصلح زیره سیاه چیست؟
آویشن، عسل و کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیره سیاه هستند.