در این مطلب قصد داریم شما را با خواص یکی از میوه های بهشتی که سرشار از خواص بی نظیر است، آشنا کنیم.
انگور دارای مقدار زیادی پتاس و مواد دیگر مثل آهن، ید، منگنز، کلر، فسفر و سیلیس است. این میوه دارای مقدار زیادی قند، تانن و اسید تارتاریک و غیره است. فروکتوز انگور به طور مستقیم و آسان وارد خون شده و در عضلات و کبد ذخیره میشود در حالی که سایر قندها باید ابتدا تبدیل شده و سپس جذب خون شوند. انگور PH خون و مایعات بدن را کم میکند و به این روش با سرطان مبارزه میکند.
کشمش خاصیت های انگور را دارد؟
کشمش نه تنها هیچ یک از خواص انگور تازه را کم ندارد بلکه ارزش غذایی بالاتری نسبت به تازه آن دارد، دیاستازهای موجود در روی پوست انگور به تدریج سلولز موجود در پوست آن را تبدیل به قند میکند و به همین دلیل هیچ معدهای از خوردن کشمش ناراحت نمیشود. مادران باید بدانند که کشمش برای بچهها مفیدترین شیرینی است به شرطی که آن ها کشمش را به خوبی بجوند.
آب انگور بخورید
آب انگور در صورتی که از دانههای سالم و تخمیر نشده گرفته شود از نظر ترکیبات غذایی شباهت زیادی به شیر مادر دارد. همچنین دارای مواد باارزشی نظیر قند، تانن، تارتارات پتاسیم، مواد صمغی، کلسیم، منیزیم است که برای امراض قلبی، اوره، چربی خون و کم خونی سودمند است.
انگور و بیماری های دستگاه گوارش
آب انگور ادرار را زیاد میکند و موجب بهبود نقرس و درد مفاصل میشود. با خوردن انگور معده کاملا تخلیه میشود، ادرار زیاد شده و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در میآید. انگور از بیماریهایی مثل ترش کردن غذا، سوء هاضمه، خونریزی معده، تشکیل سنگ کلیه و مثانه، مسمومیت جیوه و سرب (مبارزه با آلودگی هوای کلان شهرها که استشمام می شود) جلوگیری میکند.
انگور محرک اعمال کبدی است. در مادرانی که به ناچار باید از شیرخشک برای تغذیه کودک استفاده کنند، اگر آب انگور را به همراه شیر خشک به نوزاد بدهند از عوارض شیر خشک بر روی کبد کودک پیشگیری میشود.
انگور هم چاق کننده است و هم لاغر کننده
اشخاصی که احتیاج به لاغر شدن دارند میبایست صبحانه انگور بخورند و تا ناهار غذای دیگری نخورند و اشخاصی که قصد دارند چاق شوند باید انگور را به همراه غذای دیگر و نان میل کنند. خوردن انگور برای زنان باردار نیز بسیار مفید است.
انگور و تاثیرات آن بر پوست
آب انگور پوست را نرم میکند و میتوان آن را به ماسکهای زیبایی اضافه کرد. استفاده از انگور بر روی پوست صورت باعث روشن شدن و لطافت و نرمی آن میشود. اگر میخواهید پوست بدنتان نرم و شاداب شود انگور را له کرده به پوستتان بمالید. مقداری از میوه انگور را در روغن زیتون بجوشانید و صاف کنید و بر روی پوست صورت و بدن بمالید آنگاه لطافت را به خوبی احساس میکنید.
خواص برگ درخت انگور
برگ درخت انگور دارای تانن، تارتارات، دوپتاس، نشاسته، اسید مالیک، قند، اگزالات دوپتاس، کلسیم و چند ترکیب شیمیایی مخصوص به خود است. این ترکیبات اختصاصی در برگهایی که در پاییز چیده می شود بیشتر است. طعم برگ انگور کمی گس و ترش است. در طب به عنوان مقوی معده و برای درمان اسهال مزمن و خون دماغ استفاده می شود. دم جوش بیست و پنج گرم از برگ درخت انگور در یک لیتر آب در درمان امراض اسهال و یرقان کاربرد دارد، چنانچه با دم جوش آن چشم را بشویید، آن را ضد عفونی کرده و ورم پلک را فرو مینشاند.
مزاج انگور
انگور در کل مزاج را معتدل کرده، خون را صاف میکند و جهت تقویت کلیه ها مفید است. خوردن آب سرد بعد از خوردن انگور خیلی مضر است. بهتر است انگور بین دو غذا مصرف شود. پوست میوه انگور در معده های ضعیف، دیر هضم است. اگر معده ضعیف دارید بهتر است از آب انگور یا کشمش استفاده کرده و کشمش به خوبی جویده شود.
- انگور حرارت بدن را تامین میکند از این رو هر کیلو انگور برابر دو کیلو گوشت عمل میکند و برخلاف گوشت مقدار اسید اوریک را در بدن افزایش نمی دهد.
- انگور دفع کننده سموم بدن است و هر کیلوی آن مثل یک لیتر شیر عمل میکند. به علت داشتن پتاسیم مقوی قلب است و به علت داشتن کلسیم از نرمی استخوان جلوگیری میکند.
- آهن و منگنز و منیزیم موجود در آن نیز برای خون مفید بوده و به عنوان داروی کم خونی محسوب میشود.
- انگور خاصیت ضد اوره دارد که برای بیماران مبتلا به اوره مفید است.
- ملین است و تخمیرات روده را کم میکند. صفرا را رقیق میکند و با افزایش کلسترول خون مقابله میکند.
- بهترین درمان روماتیسم و سیاتیک است.
انگور و مزاج های مختلف
انگوری که خوب رسیده باشد از سایر میوه ها مقدار بیشتری ویتامین A، B، C دارد و دارای مقدار زیادی قند است، قند انگور ماده ای است که برای تشکیل سرم خون بسیار مفید است. آهن انگور سیاه بیشتر از انگور سفید است. مصرف انگور برای مزاج ها و طبع هایی که صفراوی و دموی هستند سودمند است.
منبع
دکتر حسن اکبری، محقق طب اسلامی ایرانی