مواد لازم
- سیرابی ۱ دست
- نخود
- لوبیا
- گندم
- جو
- عدس
- ماش و برنج هر کدام نصف لیوان
- سبزی آش نیم کیلو
- پیاز کوچک ۲ عدد
- سیر ۳-۴ حبه
- نمک و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه
- سیرابی را تمیز شسته و خرد کنید و با سیر و پیاز و ادویه بگذارید بپزد.
- بعد از ۲-۳ ساعت، نخود، لوبیا، گندم و جو را اضافه کرده و بگذارید باهم بپزند.
- پس از ۳ ساعت دیگر، عدس، ماش، برنج و سبزی را هم اضافه کرده بگذارید ۲ یا ۳ ساعت دیگر بپزند و کاملا آش جا بیفتد.
- پیاز دیگر را خرد کرده و سرخ کرده و به آش اضافه کنید.
- نمک و فلفل آش را اندازه کرده و آش را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
توصیه ها
- بعد از خوردن کله پاچه تشنگی به فرد دست می دهد ولی تا ۳ ساعت پس از خوردن آن، از مصرف آب باید اجتناب کرد و برای رفع تشنگی چند دانه انگور بدون پوست بخورید.
- تا زمانی که کاملا گرسنه نشده اید کله پاچه نخورید و قبل از سیر شدن سفره را ترک نمایید. اگر این کار را نکنید پس از ۱-۲ ساعت دچار احساس سنگینی شدید، اضطراب، بی خوابی و تنگی نفس خواهید شد.
- بهترین وقت برای خوردن کله پاچه، روزهای سرد زمستان است که هضم در این روزها قوی تر است.
منبع
- تغذیه در طب ایرانی اسلامی
- سایت حکیم روا زاده