امروزه سم زدایی و شناخت علائم و نشانههای نیاز بدن به پاکسازی به یک موضوع مهم تبدیل شده است. در واقع قرار گرفتن در معرض مواد سمی، آلایندهها، مواد شیمیایی سرطانزا که همیشه و همه جا در کمین ما هستند، سبب میشود که این مواد در بدن ما انباشته شده و تأثیر منفی بر سیستم ایمنی بدنمان بگذارد و اگر به میزان مشخصی برسند ممکن است مغز و خون و استخوان ما را نیز درگیر کرده و موجب بیماریهای مزمن دیگری نیز شوند.
اما نشانههایی وجود دارد که بدن از طریق آنها سعی میکند به شما بفهماند که از مواد سمی اشباع شده و وقتش رسیده که آن را پاکسازی یا به عبارتی سمزدایی کنید. بنابراین در ادامه این پست از مجله اینترنتی طبایع قصد داریم شما را با این نشانهها و این که چطور میتوانیم بدن خود را از این مواد سمی پاکسازی کنیم، آشنا کنیم.
پاکسازی بدن از سموم
- نخستين مسیر براى دفع سموم روده است. همينكه لينتى در مزاج پيدا شد سموم بدن متوجه روده شده و با مدفوع خارج مىشوند.
- بعضی مواقع طبيعت خود اين كار را انجام میدهد مانند اسهالى كه در دفع فشار خون و عوارض قلبى و كليوى و غيره بروز مىكند و اين لازمه صحت و دفاع در برابر خطر است.
سموم حاصل از یبوست و اختلال اعمال و افعال اندام ها
- سموم حاصله از يبوست و يا ناشى از اختلال و نقص اعمال و افعال اندام ها و احشاء در بدن توليد شده و با گردش خون به تمام اعضاء و جوارح مىروند.
- اين سموم بيشتر در یک جا و يا در چند جاى مختلف بدن همچون مغز، اعصاب، قلب، ريه، كليه ها، مفاصل و غيره متوجه و متمركز مى گردند و نتيجتاً سبب درد يا عوارض ديگرى مانند انواع سردرد و جنون موقت يا عوارض روانى، صرع، وجع مفاصل، سياتیک، دردهاى عصبى يا حملات قلبى و ريوى و غيره مىشوند.
- گاهى اين سموم از محل جايگزين شده بتدريج و به تأنى زياد خارج میشوند در اين صورت راه هاى ديگرى نيز جهت تسريع در دفع آن لازم میباشد.
هدف از پاکسازی و سم زدایی بدن چیست؟
وقتی شما بدنتان آلوده به مواد سمی باشد نمیتواند فعالیتش را به درستی انجام دهد و درنتیجه به زمینهای مساعد برای انواع بروز انواع بیماریها مانند مشکلات و اختلالات گوارشی، میگرن و بیماری مفاصل و … بدل خواهد شد
پس هدف از پاکسازی بدن، رهاسازی آن از هر گونه ناآرامی و اختلال است و وقتی شما سبک زندگی و نوع رژیم غذاییتان را تغییر داده و بدنتان را با غذاها و نوشیدنیهای سالم تغذیه کنید، این زمینه را برایش فراهم میکنید.
نشانههای نیاز بدن به پاکسازی
از علائم و نشانههای نیاز بدن به پاکسازی و سمزدایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پف آلودگی زیر چشمها و ورم دست و پا
- احساس خستگی و کوفتگی و درد در عضلات بدون انجام کار سخت
- احساس سنگینی در بدن هنگام حرکت
- سخت خوابیدن و دیدن خوابهای مشوش و بعضاً بختک
- تیره شدن رنگ چهره و بروز لکههای پوستی
- یبوست
- داشتن احساس گیجی و سردرگمی یا به عبارتی مهآلودگی مغز
- تعریق زیاد بدن
- افزایش وزن و چاقی مفرط
- بوی بد دهان
- شکننده و بدقواره شدن ناخنهای پا
- ریزش مو
که در صورت داشتن این علائم، نیاز به اصلاح الگوی تغذیه، ورزش مناسب، ماساژ و یا دارو درمانی (پاکسازی) دارید!
توجه! توجه!
- ناگفته نماند که همین نشانهها ممکن است بدنبال اختلالات مقدار ریزمغذیها رخ دهند، یا ممکن است پیامدی از سوءمزاج اولیه تیروئید یا کلیه یا کبد، یا مشکلاتی در نسج دیواره روده باشند (نه پیامد امتلاء اولیه از اخلاط)
- یا ممکن است براثر مسمومیتی منجر به ضعف اعضای رئیسه رخ دهند، و چه بسا که کاهش اولیه نیروی حیاتی منجر به بروز این نشانهها گردد.
- در این موارد، رویکرد درمانی متفاوت است و نهتنها مبتنی بر پاکسازیهای متعارف نیست، که حتی اقداماتی مانند تجویز منضج و مسهل، یا فصد و حجامت میتواند زیانبار هم باشد.
نکات مهم در پاکسازی و سم زدایی بدن
برای شروع پاکسازی بدن، سعی کنید ابتدا یک وعده غذاییتان را با آبمیوهها و نوشیدنیهای ارگانیک یا اسموتیها جایگزین کنید. مثلاً به جای یکی از وعدههای غذایی روزتان اسموتی بخورید.
- به اندازهی کافی آب بنوشید.
- مواد سمی به کبد صدمه میزنند. برای تقویت کبدتان چای قاصدک بنوشید یا جعفری، گشنیز یا خار مریم را به وعدههای غذایی خوداضافه کنید.
- فقط مواد غذایی بهداشتی و ارگانیک مصرف کنید و از غذاهای فرآوری شده بپرهیزید.
- قند و شکر را حذف کنید.
- کمتر کافئین مصرف کنید.
- برای گردش خون در بدن و دفع سموم، ورزش و به خصوص ورزش یوگا یا پیلاتس کار کنید.
- شب ها بعد از شام دندانهایتان را مسواک بزنید و با زبان شور، زبان خود را هم پاک کنید.
- فقط از مواد آرایشی طبیعی فاقد عطر و سرب استفاده کنید.
طرق دفع مواد تباه و زاید بدن
روشهایی که برای دفع مواد تباه و زاید از بدن انجام میشوند، به زبان ساده بر دو نوع کلی هستند که هریک در موارد خاصی به کار می روند و کاربردهای متفاوتی دارند:
1. تحلیل
- اصطلاحاً یعنی تبدیل ماده زاید و/ یا تباه به اجزای بسیار کوچک سبک بخارگون، و دفع نامحسوس، تدریجی، و آهسته آنها از راه منافذ کوچک و روزنه های ریز اعضای داخلی یا خارجی در دوره زمانی بلند؛
- مثلاً روغن بابونه یکی از روغنهای محلل محسوب میشود که میتوان آن را بر روی سطح عضو مالید تا ماده سرد و غلیظ زیر جلد (مثلاً چربی زیر جلد) بهتدریج به تحلیل برود و از بدن دفع شود.
2. تنقیه
(این واژه لفظاً بهمعنی «پاکسازی» است، نه به معنی حُقنه): اصطلاحاً یعنی دفع ماده زاید و تباه بهصورت کاملاً محسوس و یکجا و در زمان کوتاه، از عضو یا بدن، از طریق ایجاد قی، اسهال، حقنه کردن، حجامت، فصد، زالواندازی.
پیش شرط ضروری برای انجام تنقیه
- یکی از پیششرطهای ضروری در همه روشهای نوع دوم (تنقیه)، آن است که ماده تباه، پیش از ورود از بافت به عروق و/ یا از عضو به مجاری دفعی آن، با تدابیر غذایی و دارویی آماده شود و اصطلاحاً «نُضج» یابد.
- یکی از وجوه نضج، تغییر در قوام ماده زاید است، تا ماده نه آنقدر غلیظ باشد که در مسیر انتقال و گذر و دفع آن دشواری و ضعف رخ دهد، و نه آنقدر رقیق باشد که در مسیر خروج، به اعضا و فضاهای مجاور ریزش پیدا کند و در آنها جاگیر شود. (اگر قوام این ماده قابل ترقیق یا تغلیظ نباشد آن وقت روش دیگری برای دفع آن به کار بسته میشود).
- نکته دیگر آنکه در شرایط فعلی بیماران، چه بسا مواردی که طبیب حاذق پس از ملاحظه نشانه ها، ضروری میبیند که پیش از دفع ماده، با روشهای دارویی و غذایی، هم قوام خلط را معتدل کند و هم برای اعتدال کیفیت و جوهر آن تدابیر خاصتری را بکار بندد که توضیح آن در اینجا نمیگنجد.
آنچه آگاهی از آن، برای خوانندگان بسیار مهم است:
- الف: گیاهان دارویی و غذاهایی که برای مقدمات اولیه و ادامه پاکسازی عمومی بدن استفاده میشوند بسته به نوع و ویژگیهای خلط غیرطبیعی، و شرایط بیمار، متفاوت و حتی گاه متضاد هستند و اگر به سیره حکما و منطق علمی در طب وفادار باشیم، نمی توانیم هیچ فرمول واحدی را برای پاکسازی همگانی ترویج کنیم.
- ب. استفاده از داروهای مسهل قوی و یا انجام حجامت و فصد و زالواندازی، برای دفع اخلاط غیرمعتدل، تابع قوانین مهمی است؛ و انجام آنها پیش از فراهم کردن مقدمات پاکسازی از طریق اصلاح شیوه زندگی، و درمانهای غذایی و دارویی متناسب، فقط به تخفیف موقت نشانه های بیماری منجر می شود و عملاً به بقای ماده بیماری و عود آن کمک میکند.
طبیب آگاه و متعهد به قواعد علمی و اخلاقی پزشکی در این موارد باید منفعت طبی واقعی بیمار را در نظر بگیرد نه منفعت مادی یا تمایلات و انتظارات نادرست بیمار.
تدابیر خانگی برای پاکسازی بدن
- استفاده از سونای خشک
- استفاده از سفیدآب و سنگ پا
- مصرف شاتوت، آب انگور، زرشک سیاه، غوره، انار، آلبالو و تمشک برای تصفیه بافت کبد
- مصرف لیموی تازه + یک قاشق عسل+ آب ولرم برای پاکسازی معده و دستگاه گوارش
- مصرف روزانه سه استکان از ترکیب: عرق شاتره+کاسنی+بید+ کیالک +خارخاسک نیم ساعت قبل از غذا یا ۲ ساعت پس از آن برای پاکسازی کلیه، کبد و قلب
- مصرف ترکیب یک قاشق غذاخوری سرکه سیب (در افراد چاق) یا سرکه انگور (در افراد لاغر) + یک قاشق عسل+یک لیوان آب+دو قاشق عرق نعنا برای پاکسازی خون
- استفاده از روغن زیتون بودار، روغن کنجد و روغن بادام شیرین
منبع: قسمتی از متن برگرفته از بیانات دکتر مجید انوشیروانی است.
ناشناس
سلام
این دستور العمل هااز دیدگاه طب سنتی است؟
حدیث
بسیار عالی بود ممنونم. لطفا درباره صفرای عفن هم مطلبی قرار بدید.
رضا بخشی
برای پاکسازی حجمات هم خوبه؟