میگرن یکی از بیماریهایی است که حتی کمی پیش از شروع، نشانههای آن امان فرد مبتلا را میبرد. راهکارهای متعددی برای کنترل درد ناشی از این بیماری وجود دارد از جمله: مصرف دارو، کمپرس آب سرد و حبس شدن در اتاق تاریک. اما طب سنتی راهکارهای بهتر و بدون عوارض تری هم برای کنترل این درد آزاردهنده دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
اصلاً میگرن چیست؟
- میگرن یک سردرد تپشدار است که میتواند در یکسو یا هر دو سوی سر ایجاد شود.
- این سردرد با تهوع، استفراغ و یا کاهش اشتها همراه است و یا هنگام بروز سردرد تمایل به خوابیدن و استراحت کردن در شخص مبتلا فعال میشود.
علل بروز سردردهای میگرنی از منظر طب سنتی
- در طب سنتی گفته می شود بیشتر افرادی که میگرن دارند، افرادی سردمزاج هستند که زود عصبی میشوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد میشود که میتواند زمینه ساز بروز سردردهای میگرنی باشد. به همین دلیل در اولین اقدام درمانی، طبع این افراد باید گرم تر شود.
- از طرفی یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به طور کامل از بدن دفع نمیشود. در این افراد معمولاً روده ها خوب کار نمی کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است. برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به وسیله خوراکی های دفع سموم مثلاً مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت اقدام میشود تا هم از شدت دردها کاسته شده و هم فاصله حمله های میگرنی کمتر شود.
- ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خسته کننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بی نظمی عادت ماهانه، زیاده روی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت می توانند باعث بروز میگرن شوند.
علل بروز میگرن به تفکیک جنسیت (زنان و مردان)
میگرن در مردان
- میگرن در مردان نشانه از تولید شدن نزلهها ( اخلاط کثیف و ترشحات پشت حلق ) در سر است.
- همچنین هجوم صفرا به سمت مغز، کم خونی ارثی، ورم معده، ورم روده، کبد چرب، وازوکتومی، فعال شدن پروستاتیزم میتواند از دیگر علل بروز میگرن در مردان باشد.
میگرن در زنان
- از نشانههای میگرن در زنان میتوان به تولید نزلهها ( اخلاط کثیف بدن ) در سر، هجوم صفرا به مغز، کم خونی ارثی، ورم معده ، ورم روده، کبد چرب، تشدید بیماری زنان و تغییرات هورمونی، خوردن پی در پی قرص جلوگیری، مصرف IUD و پیامدهای سزارین اشاره کرد.
میگرن در سنین کودکی
از نظر طب سنتی، میگرن در سنین کودکی غیر معمول است و در صورت مشاهده در دختران باید به بیماری تخمدان، بالا بودن پرولاکتین و در پسران به بزرگی کبد و طحال و کم خونی ارثی شک کرد.
با تدابیر زیر میگرن خود را کنترل و حتی درمان کنید
- جهت بهبود دردهای میگرنی، اخلاط چهارگانه بدن باید به حد اعتدال رساندن مدیریت شوند؛ مثلا عسل با آب ولرم در مزاج سرد، پیاده روی مستمر حداقل روزی یک ساعت، پرهیز از استعمال دخانیات، خوردن یک نخود از ژل رویال عسل ناشتا، آب انگور طبیعی یا مویز سیاه شانی بسیار مفید برای دفع درد میگرن است
- ماساژ سر با مخلوط آب و بادام تلخ، دم کرده ریحان، دم کرده آویشن، دم کرده به لیمو، دم کرده علف چای و ترکیب عرق اسطوخودوس و عرق سنبل الطیب از جمله رایج ترین مواد طبیعی هستند که برای درمان میگرن در طب سنتی، توصیه میشود.
- حجامت و زالودرمانی از جمله بهترین روشهای درمانی سردردهای میگرنی به حساب میآیند که البته حتماً باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجهبخش باشند.
- یکی از عوامل اساسی کنترل میگرن، آرامش است، برای کسب آرامش، از شیر بادام خنک استفاده کنید.
نخوردنی های میگرن در طب سنتی
- اگر سردردهایی مداوم دارید توصیه می کنیم از خوردن ترشی ها و خوراکی هایی که سرکه دارند خودداری کنید چون محرک اعصاب هستند و به سلامتی تان آسیب وارد می کنند و اعضای عصبی بدنتان را آزار می دهند؛ معده، دهانه رحم، مثانه، دهانه معده، شریان ها و رباط ها جزء اعضا عصبی هستند.
- مصرف سرکه سردردهای میگرنی را افزایش می دهد و ترشی ها نیز به اعصاب آسیب می رساند غیر از آب نارنج که به اعصاب سالم آسیبی وارد نمیکند ولی به اعصاب ناسالم آسیب وارد می کند؛ آ آب نارنج را نباید صاف کرد و باید همراه با پالپ مصرف شود.
- در عوض سکنجبین که با سرکه و عسل تهیه می شود و نعناعی که به آن اضافه می شود، محافظ اعصاب است. البته بهتر است که سبزی نعناع تازه در تهیه سکنجبین استفاده شود. سکنجبینی که ترش باشد، راه های هوایی را تحریک می کند. همچنین در سکنجبینی که در زمستان مصرف می شود باید عسل بیشتری زده شود و شیرینی بیشتر داشته باشد ولی سکنجبینی که در تابستان مصرف می شود، باید ترش تر باشد.
- برای درمان میگرن از مصرف غذاهای ممنوعه مانند سس های پرچرب، سوسیس، کالباس، گوشت و ماهی نمک سود خودداری کنید.
- مصرف بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز می تواند باعث بروز یا تشدید سردردهای دردناک دوره ای یا همان میگرن شود که پنیر، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخ شده و ادویه دار، ماهی دودی، ماهی تن، پیازداغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، چای پررنگ و … ازجمله این خوراکی ها هستند. بنابراین درصورتی که میگرن دارید، باید دور آن ها یک خط قرمز بکشید.
- خوردن پنیر، پرتقال، شکلات و قهوه با معده خالی و همچنین کم آبی، نداشتن فعالیت ورزشی و رژیمهای سخت در سردرد میگرنی موثر هستند و باید از آنها پرهیز کرد.
حرف پایانی
از دیگر انواع سردردهای پرتکرار میتوان به سردرد معدی، رحمی، کبدی و رودهای (کولیت) اشاره کرد که امروزه به همه آنها نام “میگرن” را اطلاق کردهاند؛ بخشی از سردردهای جامعه زنان را سردردهای رحمی و مشکلات تخمدان تشکیل میدهد که تغییر سبک زندگی و کاهش مصرف سردیها برای درمان این نوع از سردردها بسیار کمککننده هستند.
سردردهای معدی که افراد زیادی از آن رنج میبرند صرفاً با اصلاح مزاج معده، اصلاح غذا و خارج کردن مواد منجمدشده در سر کاملاً درمان میشوند؛ سردردهای معدی معمولاً پس از خوردن غذای سنگین، غذاهای مایع یا دیرهضم بهوجود میآیند و بهدلیل درگیر کردن سمت راست یا چپ، به سردردهای یکطرفه معروفند.
هرچند امروزه در طب مدرن کار چندان زیادی برای درمان میگرن نمیتوان کرد اما وقتی نگاه طب کلنگر را بهکار میگیریم، با یافتن علت اصلی بیماری که در مورد سردرد میتواند حتی خوردن زیاد گرمیها باشد، میتوان بیماری را برای همیشه از بین برد.
بسیاری از افراد، گلگاوزبان و اسطوخدوس را بهعنوان دو آرامبخش عمومی و قابل مصرف برای همه افراد میشناسند در حالی که چنین نیست؛ مصرف خودسرانه اسطوخدوس در سردردهای گرم یا بوییدن گلاب، میتواند باعث تشدید درد و حتی تجمیع ماده صفراوی در سر شود.
مهدی
سلام،امروز یکی از دوستان درباره درمان میگرن راهکاری داد که ظاهرا یک درمان قطعی میباشد که با این روش ۱ نفر از اعضای خانواده خودش و ۱ نفر از دوستانش با این روش بهبود یافته اند، اگر کسی تمایل دارد که بداند،بنده در خدمت هستم ۰۹۳۸۱۳۶۴۴۰۵