کهیر بارداری یکی از مشکلات پوستی شایع دوران بارداری است که به ویژه در 3 ماهه سوم و در خانم هایی که برای نخستین بار است که باردار میشوند، بروز میکند و در اکثر مواقع با خارش شدید همراه است. اما نگران نباشید، درمان اکثر کهیرها چندان سخت نیست و برخی از آن ها با تولد فرزند از بین میروند، اما اگر خارش کهیرها به اندازه ای باشد که فعالیت های روزانه مادر را مختل کند، باید درمان شود. برای رسیدن به نتیجه مطلوب و آگاهی از روش درمان خارش پوست شکم در بارداری با طب سنتی و یا کهیر بارداری، این پست از مجله اینترنتی طبایع را دنبال کنید:
علل کهیر بارداری از منظر طب نوین
- کهیر بارداری به علت حساسیت مادر باردار به مصرف برخی مواد غذایی
- حساسیت مادر باردار به مصرف برخی داروها
- حساسیت مادر باردار به نیش برخی حشرات
- کهیر بارداری به دلیل قرار گرفتن مادر باردار در معرض مواد شیمیایی یا مصرف آنها
- حساسیت مادر باردار به برخی گردههای گیاهان
- حساسیت مادر باردار به مصرف برخی رنگهای خوراکی
- کهیر بارداری به سبب وجود فشار و استرس بیش از حد در بدن زنان باردار
علل کهیر بارداری از منظر طب سنتی
سبب کهیر تجمع مواد زاید آزاردهنده در پوست است که به علت افزایش مواد زاید بدن، به عضو کم اهمیت یعنی پوست ریخته شده است.
کنترل و درمان کهیر بارداری با تدابیر طب سنتی
- کنترل و درمان اکثر کهیرها چندان سخت نیست. در طب سنتی _ایرانی، رفع سبب بهترین روش درمان است.
- بنابراین برای درمان کهیر بارداری، مهمترین روش باز کردن مسیر دفع و خروج مواد زاید از بدن است
یبوست را درمان کنید
یکیاز راهکارهایی که برای درمان خارش پوست در بارداری با طب سنتی میتوان به کار گرفت آن است که در صورتی که فرد دچار یبوست است حتماً یبوست را برطرف کنید.
روش درمان یبوست بارداری
بهترین روش درمان یبوست داشتن تحرک کافی و خوردن غذاهای مناسب است.
- مصرف سوپ های ساده (مصرف دست کم یک وعده در روز سوپ جو با سبزیجات)
- ورزش و پیاده روی ملایم
- استحمام با آب گرم
- پوشاندن شکم با یک پارچه نرم جهت گرم کردن امعا؛
- استفاده از غذاهایی که موجب تقویت معده میشود، مانند غذاهایی با هضم آسان و غیر نفاخ
- استفاده از ترکیباتی مانند حریره روغن بادام، سوپ مرغ، خورش کدو و انار دانه
- اجتناب از امتلای غذایی و بسیارخوردن و درهم خوردن
نکته: در طب سنتی ایران هرگز به خانم باردار اجازه مصرف هر گونه ملینی (خاکشیر، ترنجبین، فلوس، گل ختمی و …) داده نمیشود، همچنین روغن مالی شکم با روغنهای گرم مؤثر در درمان یبوست، در این دوران توصیه نمیشود.
گرمیجات را حذف کنید
برای درمان خارش پوست شکم در بارداری با طب سنتی لازم است پرهیزات غذایی صورت گیرد. به عبارتی به لحاظ غذایی بیمار باید از غذاهای گرمی یا گرمی زا مانند غذاهای تند یا چرب؛ انواع غذاهای مصنوعی؛ آجیل های بوداده؛ تخم مرغ؛ بادنجان و … پرهیز کند.
تذکّر: بعضی موارد کهیرهای بارداری میتوانند به درمان مقاوم باشند که این مساله معمولا ناشی از گرمتر بودن مزاج جنین نسبت به مادر است و با زایمان مرتفع خواهد شد.
عرقیجات یادتان نرود
- از داروهایی که کبد را فعال میکنند برای درمان خارش پوست در بارداری با طب سنتی استفاده نمایید. ساده ترین دارو، ترکیب عرق کاسنی و شاهتره به نسبت مساوی و با میزان مصرف متعادل در روز است.
- در صورت نیاز میتوان کمی عرق همیشه بهار نیز به ترکیب فوق افزود.
- در عین حال استفاده از سایر داروهای صفرابر نیز بلامانع است،
- اگر چه به بنا به تجربه، همان ترکیب ساده فوق در اکثر موارد کارساز است.
حجامت عام کنید
- اغلب کهیرها به حجامت عام پاسخ میدهند. معمولاً یک یا دو بار حجامت در ماه 4 یا 5 ام بارداری کفایت میکند، اما در همه افراد توصیه نمیشود.
- حتّی اگر حجامت عام باعث درمان کهیر بارداری نشد؛ به سراغ حجامت ساقین (که از بهترین حجامت ها برای رفع خارش بدن است) نروید؛ چرا که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای جنین شود.
درمان های موضعی را برای درمان خارش پوست در بارداری با طب سنتی به کار ببرید
- بسیاری از داروهایی که طبع خنکی دارند را میتوان به عنوان درمان کمکی و موضعی در معالجه کهیر بارداری و یا درمان خارش پوست در بارداری با طب سنتی به کار برد. یک مثال ساده و فراگیر آن، شستشوی بدن با سدر در موقع استحمام است.
- در این زمینه ترکیبات گوناگون و موثر بسیاری وجود دارد، امّا ترکیب ارزان قیمت این است که مقداری شاهتره خشک و جوش شیرین را به نسبت مساوی با کمی ماست شیرین مخلوط کرده، در حمام روی بدن مالیده بعد از حداقل ده دقیقه شسته شود.
دود دادن برخی داروها نیز بی تأثیر نیست
- علاوه بر تدابیر درمانی فوق، دود دادن برخی داروها نیز کمک زیادی به رفع خارش و تورم ناشی از کهیر بارداری میکند که در دسترس ترین آن، خاکشیر و یا عنبرنسار است که باید مثل اسفند دود داده شوند.
- البتّه فراموش نکنید که این درمان های موضعی، در معالجه کهیر بارداری ، تنها نقش کمکی دارند و جای درمان های اصلی را نمیگیرند.
حرف آخر…
- از آن جا که بارداری دوران حساسی است و امکان استفاده از بسیاری از داروها در این دوران وجود ندارد و شرایط افراد نیز متفاوت با یکدیگر میباشد، پس در کاربست موارد فوق، نهایت احتیاط را به کار ببندید و حتی با پزشک خود نیز مشورت کنید.
- چرا که هر گونه مصرف یا استعمال بی رویه و بدون کنترل تدابیر فوق در زمان حاملگی، میتواند عوارض خطرناکی داشته باشد و حتی در مواقعی منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود. در این مقاله در خصوص درمان خارش پوست شکم در بارداری با طب سنتی و کهیر بارداری نکاتی را بیان کردیم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد. شما برای درمان خارش پوست در بارداری با طب سنتی چه راهکارهایی میدانید؟