پخت و پزپلوخورش

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در طب سنتی

مواد لازم:

مرغ ۴ تکه
پیاز متوسط ۲ عدد
هویج متوسط ۲ عدد
ساقه کرفس ۲ تا ۳ عدد
زردچوبه ۱ و ۱/۲ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
رب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
قرص استاک مرغ ۱/۵ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۶ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
زرشک ۱ و ۱/۲ پیمانه
شکر ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته ۷۵ گرم
خلال بادام ۷۵ گرم
روغن یا کره به مقدار لازم
برنج ۴ پیمانه

طرز تهیه:

۱- برای تهیه زرشک پلو با مرغ در ابتدا برای اینکه مرغ خوش طعم‌تر شود به جای آب آن را با استاک (عصاره مرغ) ، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید مرغ + پیاز نگینی خرد شده + زردچوبه + هویج خرد شده + ساقه کرفس خرد شده + ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید و در این مدت مرتب مرغ زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های مرغ کمی سرخ شود. استفاده از سبزیجاتی مثل کرفس و هویج برای طبخ مرغ باعث میشه طعم مرغ خیلی بهتر شود و بوی زهم مرغ هم گرفته شود بنابراین توصیه می‌شود حتماً مرغ را با ساقه کرفس، هویج و پیاز تفت دهید.

۲- بعد از اینکه مرغ را تفت دادید آب جوش + استاک را با هم مخلوط کنید وقتی استاک در آب حل شد به مرغ اضافه کنید برای پخت ابتدا سینه مرغ را قرار دهید و روی آن ران را قرار دهید آب را به اندازه‌ای اضافه کنید که کاملاً روی سطح مرغ را نگیرد بعد مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مرغ کاملاً بپزد و سس شما نصف شود.

۳- وقتی که آب مرغ نصف شد و مرغ پخته شد ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع + رب را به مدت ۱ دقیقه تفت دهید سپس آبلیمو + ۲ قاشق غذاخوری زعفران + گلاب را به آن اضافه کنید بعد از ۱ دقیقه این مواد را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد در این مرحله نیازی به هم زدن نیست.

۴- در یک تابه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع + ۱ قاشق غذاخوری کره + زرشک را اضافه کنید بعد هم شکر را اضافه کنید همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید، چون شکر اگر زیاد روی حرارت بماند کارامل می‌شود و همچنین رنگ زرشک هم تیره می‌شود همان طور که گفتیم نیازی نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند که پف کند به این مواد هم می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.

۵- خلال پسته و بادام را هم جداگانه تفت دهید.

۶- زرشک + خلال پسته + خلال بادام را با هم مخلوط کنید به این مخلوط چند قاشق از آب مرغ اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که مقدار زرشک باید خیلی بیشتر از خلال پسته و بادام باشد.

۷- حالا مقداری از برنج را زعفرانی کنید و به مخلوط زرشک و بادام و خلال پسته اضافه کنید برای اینکه رنگ برنج زعفرانی شما بهتر شود و نارنجی‌تر باشد و در مصرف زعفران هم صرفه جویی کنید زعفران را جداگانه به برنج کنید بعد برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *