در ادامه موضوع تبخال تناسلی در این قسمت به بیان راه های پیشگیری و درمان آن به کمک طب سنتی خواهیم پرداخت. در قسمت قبلی با عنوان «تبخال تناسلی و تفاوت آن با زگیل تناسلی» این بیماری ویروسی را معرفی کردیم و علل و علائم آن و تفاوت آن با زگیل تناسلی را نیز بیان کردیم.
روش های پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی
- استفاده از کاندوم حین رابطه جنسی.
- درروابط جنسی بایستی کاملا بهداشت مجامعت توسط طرفین رعایت شود.
- داشتن رابطه تک پارتنری و متعهدانه.
- از بوسیدن یا تماس جنسی با کسی که تاول تبخال فعال دارد خودداری کنید.
- آگاهی از نحوه انتقال ویروس و نشانههای تبخال تناسلی.
- مصرف خوراکی هایی که باعث افزایش سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس ها می شوند. به عنوان مثال سبزیجات به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان التهاب را در بدن کم می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. به طور کل خورامی هایی که خواص آنتی اکسیدانی دارند برای پیشگیری از این بیماری ویروسی مفید هستند.
- مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3: اسید چرب امگا ۳ شرایط التهابی مزمن در بدن را کنترل می کنند و از این طریق سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. ماهی قزل آلا و خالی مخالی، تخم کتان، تخم چیا از جمله منابع غذایی سرشار از اسید چرب امگا ۳ هستند.
- مصرف پروتئین ها: وجود میزان کافی از پروتئین برای بالا بردن ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا ضروری است. گنجاندن تخم مرغ، بادام، جو دوسر، گوشت مرغ و گوشت قرمز و امثال آن ها در رژیم غذایی برای پیشگیری و درمان تبخال تناسلی مفید می باشد.
- مصرف ویتامین ها و پروبیوتیکها: ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین D، ویتامین C، ویتامین های گروه B، زینک، اسید آمینه لیزین و پروبیوتیکها در رژیم غذایی کمک زیادی به پیشگیری و درمان تبخال تناسلی می کند. جوانه ی گندم، نخود، لوبیا سبز، اسفناج، کلم بروکلی، تخم مرغ از جمله خوراکی های توصیه شده هستند.
- کاهش استرس و حفظ آرامش در کنار خواب کافی، تغذیهی مناسب عوامل مهمی برای بالا بردن مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا است.
- ورزش کردن بدن را در مقابل ویروس هرپس مقاوم میکند.
درمان تبخال تناسلی به کمک طب سنتی
**زنان مبتلا به تبخال تناسلی می توانند از تمام روش های طب سنتی استفاده کنند به شرطی که باردار نباشند.
در طب نوین درمان هایی به صورت خوراکی و موضعی برای تبخال تناسلی وجود دارد. این درمان ها شاید تاثیر سریعتری از لحاظ زمانی داشته باشند، ولی همانطور که می دانید داروهای شیمیایی بدون عوارض نیستند و تاثیرات مقطعی خواهند داشت. ولی درمان های سنتی اگر چه ممکن است زمان زیادی طول بکشد ولی در عوض بدن را به طور کامل از آن بیماری پاک می کند و عوارض جانبی یا ندارند یا خیلی کم دارند.
عنبر نسارا: عنبر نسارا برای درمان عفونتهای داخلی و خارجی استفاده میشود. دود دادن عنبرنسارا در محیطهای بسته اثر میکروبکشی بسیار قوی دارد. دود این ماده باعث از بین رفتن عفونتهای ناشی از تبخال تناسلی و در نتیجه باعث خشک شدن آن نیز میشود.
آب و نمک: نواحی زخم را روزانه حداقل دوبار با آب گرم و نمک بشویید. شما می توانید مقدار خیلی کمی آب به نمک اضافه کنید و با پنبه بر روی تبخال ها بگذارید و اجازه دهید روی موضع به مدت 20 دقیقه بماند.
پوشش مناسب: لباسهای نخی و آزاد بپوشید.
پیاده روی: پیاده روی سبب می شود عضلات و مویرگ های منتهی به رحم، فضولات را با ریزش عرق بیرون بریزند و نیز سیستم دفاعی واژن قوی تر شود.
چای سیاه: چای سیاه به دلیل دارابودن تانن خواص ضد ویروسی و ضدالتهابی دارد و می تواند تبخال تناسلی را به طور موثری درمان نماید.
سرکه سیب طبیعی: سرکه سیب یک میکروب کش بسیار قوی بوده و برای درمان انواع عفونت های واژن بسیار موثر عمل می کند. برای این کار یک تکه پنبه را در سرکه سیب فرو کنید و آن را روی موضع تبخال ها برای سه یا چهار بار در روز برای دو یا سه روز قرار دهید.
همچنین شما می توانید سرکه سیب را همراه مقداری آب بنوشید یا اینکه داخل یک تشت بزرگ یا وان حمام را از آب پر کرده و مقداری سرکه سیب را به داخل آن اضافه نمایید. روزانه به مدت زمان 20 دقیقه داخل وان یا تشت بنشینید تا اثرات معجزه آسای آن را حس نمایید. از سرکه سیب طبیعی برای این کار استفاده کنید.
کیسه یخ: کیسه یخ را بر روی ناحیه تناسلی که در آن جا تبخال ایجاد شده است، قرار دهید. باید حتما به مدت 15 الی 20 دقیقه بر روی ناحیه باقی بماند. توجه کنید یخ را به صورت مستقیم روی تبخال ها نگذارید.
روغن درخت چای: این روغن یکی از روغن های ضد عفونی کننده می باشد. به اندازه 2 الی 3 قطره از روغن درخت چای را بر روی زخم بریزید.
سیر: مقداری سیر را رنده نموده و بر روی تبخال تناسلی قرار دهید. شاید عجیب به نظر برسد ولی سیر تاثیر بسیار زیادی در دفع انواع عفونت های تناسلی دارد. این کار باید به صورت روزانه انجام شود تا نتیجه موثر را دریافت نمایید ولی باید توجه داشت که این مواد حالت خورندگی دارند و مصرف آنها برای مدت زیاد ضایعه را زخمی و خشک میکند.
کافیست شما سیر را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه و چند بار در روز به مدت دو روز و یا تا زمانی که شاهد بهبود آن هستید انجام دهید. خوردن سیر نیز می تواند یک عامل پیشگیرانه باشد و همچنین می توانید از روغن سیر به صورت موضعی نیز استفاده کنید.
برای تهیه روغن سیر، چند حبه سیر تازه را در روغن زیتون بپزید تا آن ها قهوه ای شوند و سپس روغنش را فشار دهید.
روش دیگر به این ترتیب است که سیر را با مقداری روغن نارگیل طبیعی و مقداری روغن پونه کوهی مخلوط نموده و بر روی زخم قرار دهید. اگر فکر می کنید که سوزش سیر شما را اذیت می کند، این کار را انجام ندهید و به سراغ روش های دیگر بروید.
روغن زیتون: روغن زیتون دارای انواع آنتی اکسیدان های طبیعی بوده که موجب ایجاد ایمنی بیشتر در بدن می شوند. روغن زیتون از عود مجدد تبخال تناسلی تا حدی جلوگیری می نماید. روغن زیتون را هم می توانید به صورت خوراکی مصرف کنید هم به صورت موضعی بر روی زخم بمالید.
روغن کرچک: با قطره چکان 2 الی 3 قطره بر موضع زخم ریخته و اجازه دهید تا مدتی روی زخم ها بماند تا اثر کند.
روغن نارگیل: مانند روغن کرچک این روغن را هم بر روی زخم ها بریزید تا اثر آن را مشاهده نمایید. اسیدلاوریک موجود در روغن نارگیل خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و موجب از بین رفتن ویروس هرپس می شود.
گوجه فرنگی: قرار دادن کمی گوجه فرنگی رنده شده روی موضع نیز موثر است.
شربت سکنجبین و خاکشیر: خوردن شربت سکنجبین و خاکشیر در بهبود و پیشگیری از عود تبخال موثر است.
ژل آلوئه ورا: مصرف ژل آلوئهورا به صورت موضعی می تواند علائم تبخال تناسلی را بهبود بخشد. زخم ها را التیام خواهد بخشید و درد، خارش و التهاب را تسکین خواهد داد. ژل آلوئه ورا را در ناحیه مورد نظر بمالید. بگذارید خشک شود و سپس آن را با دستمال خیس و گرم پاک کنید. این کار را چندین بار در روز به مدت سه تا چهار روز انجام دهید.
چای یا روغن نعناع: چای نعناع یا نعناع فلفلی به کاهش شدت شیوع تبخال کمک می کند. هم چنین به تسکین درد و التهاب نیز کمک می کند.حداقل دو بار در روز چای نعناع بنوشید.
روغن نعناع نیز اثر مثبتی بر ویروس تبخال دارد و در جلوگیری از رشد این بیماری ویروسی موثر است که یه صورت خوراکی و موضعی قابل استفاده است. پنبه را در آب و سپس در روغن نعناع فرو کنید و آن را چند بار در روز روی ناحیه متاثر بمالید.
چای گزنه: گزنه به دلیل خواص ضدالتهابی و تقویتکننده سیستم ایمنی مفید است. این دمنوش به طور مستقیم علیه ویروس هرپس سیمپلکس عمل نمیکنند، اما به تسکین برخی علائم و عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
شیر بز: شیر بز حاوی یک منبع معتبر ضد ویروسی است. شیر بز را مستقیما بدون رقیق کردن به ضایعات بمالید.
اسانس و دمنوش بابونه: اسانس بابونه دارای خواص تسکین دهنده و مبارزه با ویروس است که به درمان تبخال تناسلی کمک میکند. قبل از استفاده از آن روی پوست، باید با روغن حامل رقیق شود. از دمنوش بابونه هم به صورت خورامی و موضعی می توانید استفاده کنید.
عسل: عسل یک ضد ویروس طبیعی است که در مقابل ویروس هرپس (ویروس تبخال) بسیار مقاوم است. برای درمان سریع تبخال، کافی است روی آن عسل بزنید.
بادرنجبویه: داروی اصلی درمان تبخال تناسلی بادرنجبویه می باشد. بادرنجبویه برای کاهش شدت شیوع تبخال مفید است به علاوه، اثرات ضد ویروسی و ضد باکتری دارد و مصرف موضعی این گیاه علائم تبخال را سریعا برطرف میکند.
چند بار در روز به مدت چند روز چای یا همان دمنوش بادرنجبویه بنوشید تا این که علائم فروکش کند. برای سه یا چهار بار در روز، کیسه های چای بادرنجبویه و یا روغنش را روی منطقه بمالید. همچنین می توانید این ناحیه را با چای بادرنجبویه بشویید.
همچنین می توانید، کمی عصاره بادرنجبویه روی منطقه آسیب دیده بمالید و بگذارید تا خشک شود، این کار را چند بار در روز انجام دهید.
پودر گیاه بادرنجبویه را با آب جوش مخلوط کرده اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. دمنوش را باید به صورت غلیظ درست کنید. دمنوش را صاف کرده و روی واژن و کشاله های ران و موضع تبخال ها بمالید.
اکيناسه و گلدن سیل: گیاه اکیناسه هم خاصیت ضدویروسی دارد و هم تحریک کننده دستگاه ایمنی است. طب سنتی مصرف تنتور اکیناسه را توصیه می کند. روزی سه بار حدود نصف قاشق مرباخوری تنتور را به چای یا آبميوه اضافه کرده و بنوشید.
برخی تنتورها هم مخلوط اکيناسه و گلدن سیل (گیاه گلدن سیل خود برطرف کننده التهابات و عفونت های واژینال، کاهش ترشحات مهبل می باشد و از این گیاه برای درمان عفونت زخم ها استفاده می شود و دارویی مناسب برای جلوگیری از عفونت زخمی است. در واقع می توانیم بگوییم که گلدن سیل مانند یک آنتی بیوتیک قوی عمل می کند و عفونت را در بدن از بین می برد.) هستند، که این هم خواص ضدمیکروبی و تقویت کنندگی دستگاه ایمنی دارد.
گرچه اکیناسه ممکن است زبان را موقتا دچار سوزش یا بیحسی کند، ولی این خطری ندارد. برخی گیاه شناسان از این واکنش برای اطمینان از مصرف اکیناسه، و نه مواد تقلبی، کمک می گیرند.
بادرنجبویه + نعنا: از ترکیبات موجود در بادرنجبویه، تانن هایی می باشد که به پلی فنل ها مشهورند. سلول های بدن گیرنده هایی دارند که ویروس روی آن ها نشسته و سعی در غلبه بر سلول دارد. ترکیبات پلی فنل توانایی اشغال این جایگاه های گیرنده ویروس را دارند، و به این ترتیب، از اتصال ویروس به آن ها جلوگیری کرده و مانع گسترش عفونت می شوند.
مخلوط چای نعناع با بادرنجبویه برای درمان تبخال تناسلی زیاد توصیه می شود. علاوه بر مصرف خوراکی، پس از نوشیدن این چای، کیسه تفاله آن را مستقیما روی ضایعه تبخال یا زگیل بگذارید.
پماد ضد تبخال تناسلی: روغن زیتون را با موم زنبور عسل به نسبت ۱ به ۴ ترکیب و حرارت می دهند. سپس گرد بادرنجبویه را به آن اضافه و می گذارند تا سرد شود. محصول کرمی ضد تبخال تناسلیست که به صورت موضعی می توانید در محل های درگیر استفاده کنید.
برگ مورد: دمنوش غلیظی از پودر برگ مورد تهیه کنید، دمنوش را صاف کرده و به صورت موضعی روی تبخال ها بگذارید.
روغن اسطوخودوس: اگر روغن اسطوخودوس را به مدت یک هفته روی تب خال بگذارید، علاوه بر ضدعفونی کردن محل تبخال، موجب درمان آن نیز می شود.
عسل مانوکا (مانوکا نام نوعی درخت است): استفاده موضعی از عسل مانوکا ممکن است به اندازه آسیکلوویر(داروی درمان تبخال تناسلی) در درمان HSV-1 و HSV-2 مؤثر باشد. عسل مانوکا را میتوان به طور مستقیم و بدون رقیق کردن استفاده کرد. عسل مانوکا عسلی است که از شهد درخت مانوکا به دست می آید و جایگزین خوبی برای شکر می باشد.
عرق رازیانه با عسل: عرق رازیانه در غیر زمان پریود صبح ها یک استکان با عسل میل شود.
ریشه جعفری: یکی از روش های درمان تبخال شست وشوی محل تبخال با عصاره یا جوشانده ریشه جعفری است.
ریشه شیرین بیان: ریشه شیرین بیان سیستم ایمنی را تقویت می کند و با ویروس تبخال مبارزه می کند و این ماده یک جز فعال به نام گلیسیریزین، اسید گلیسریزیک دارد که مزایای ضد ویروسی و ضد التهابی دارد. یک قاشق سوپ خوری آب و یک قاشق سوپ خوری پودر ریشه شیرین بیان را مخلوط کنید.
آن را به منطقه آسیب دیده بزنید و برای چند ساعت رهایش کنید. این کار را سه یا چهار بار در روز انجام دهید تا تبخال از بین برود. شما همچنین می توانید یک لایه نازک از عصاره ریشه شیرین بیان را به شکل های مایع، کرم و یا ژل در منطقه آسیب دیده را به کار ببرید.
سکنجبین: شربت سکنجبین چهارقاشق در یک لیوان آب به صورت ناشتا تا سه ماه (تهیه شربت مرکب از یک لیوان عسل با نصف لیوان عرق نعنابا نصف لیوان سرکه سیب خانگی غیرکارخانه ای و یا سرکه انگور غیر کارخانه ای ) این فرمول برای پاکسازی کل بدن از اخلاط کثیف خونی حرف اول را درتجارب طب سنتی دارد.
دمنوش مغز فلوس و ترنجبین و بارهنگ و شیرخشت: مغز فلوس و ترنجبین و بارهنگ و شیرخشت را جمعا به اندازه یک قاشق غذاخوری بزرگ در یک لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد، سپس صاف کرده تا ۱۴ روز پیاپی میل کنید.
شیر: اگر پنبه را به شیر سرد آغشته کرده و چند بار به صورت ضربه ای بر زخم بزنید، این کار علاوه بر از بین بردن تبخال، ویروس های آن را نیز دفع می کند و از زدن تبخال نیز جلوگیری می کند.
شیر دارای ماده ای به نام لیزین است که پس از جذب توسط پوست، ویروسی که سبب ایجاد تبخال می شود را مهار می کند. از طرفی دمای سرد شیر نیز دردهای تبخال را کم خواهد کرد.
مواد غذایی حاوی اسید آمینه لیزین: وظیفه اسید آمینه لیزین در بدن افزایش تولید کلاژن ها، کمک به تولید آنزیم ها، پادتن ها و هورمون ها و حمایت از سیستم ایمنی بدن می باشد. باید از خوراکی هایی استفاده کنید که نسبت لیزین به آرژنین آن ها بالا باشد. خوراکی هایی مانند خربزه درختی، گریپ فروت، زردآلو، گلابی، سیب، انجير، گوشت، تخممرغ، پنیر، برخی از ماهیها، بولاغ اوتی، گل کلم، اسفناج، کلم پیچ، گوجه فرنگی، لوبیا سیاه، عدس و سویا دارای این اسید آمینه می باشند.
عرق بومادران: عرق بومادران روزی یک استکان بعدازظهرها میل شود.
دمنوش پونه کوهی: مصرف دمنوش رقیق پونه کوهی تا یک لیوان در روز مقید است. البته این دمنوش برای بانوان باردارممنوع است.
شربت کاسنی با شاهتره: در این بیماری خنک کردن کبد بسیار موثر است. شربت کاسنی با شاهتره بصورت ترکیبی تا یک لیوان و ۱۴ روز مصرف شود، بسیار مفید است.
عرق خارمریم و عرق آرتیشو( کنگر فرنگی): خوردن عرق خارمریم و عرق آرتیشو( کنگر فرنگی)تا یک لیوان برای ۱۴ روز در تصفیه و خنک کردن کبد متلاطم حرف اول را می زند.
دمنوش های رقیق کننده خون: دمنوش های آلبالو، عناب، شربت مصفای خون برای رقیق کردن بسیار موثرند.
مصرف موضعی اسانس لیمو، شمعدانی، اوکالیپتوس و برگاموت: ترکیب روغن های اسانس لیمو، شمعدانی، اوکالیپتوس و برگاموت، اگر با نخستین علائم تبخال و زگیل مصرف شوند در جلوگیری از ظهور ضایعات مؤثر است. می توانید روغن اسانس را با تکه ای پنبه یا پارچه تمیز روی ناحیه گرفتار بمالید.
هشدار: روغن های اسانس عصاره بسیار غلیظ شده گیاهان هستند. هیچ گاه آن ها را نخورید، خوردن حتی مقادیر بسیار کم برخی از روغن های اسانس می تواند کشنده باشد.
مصرف موضعی روغن اسانس گل سرخ و بادرنجبویه: روغن گل سرخ و روغن بادرنجبویه نیز بر علیه تبخال و زگیل همکاری کرده تبخال تناسلی را از بین می برد. می توانید روغن اسانس را با تکه ای پنبه یا پارچه تمیز روی ناحیه گرفتار بمالید.
هشدار: روغن های اسانس عصاره بسیار غلیظ شده گیاهان هستند. هیچ گاه آن ها را نخورید، خوردن حتی مقادیر بسیار کم برخی از روغن های اسانس می تواند کشنده باشد.
استفاده موضعی از مریم گلی: یکی دیگر از گیاهان دارویی که برای درمان تبخال تناسلی موثر است مریم گلی است که می تواند عامل بیماری زای تبخال تناسلی را از بین ببرد.
عسلاب: شستشو سطح بیرونی تبخال ها با عسلاب در درمان بسیار موثر است.
گیاه هزارچشم (گل راعی، هوفاریقون، گل شهناز، علف چای): یکی از ترکیبات موجود در گیاه هزارچشم هایپریسین است که ویروس تبخال و زگیل و چندین ویروس دیگر را می کشد، گرچه پمادهای حاوی هایپریسین روی زخم های تبخال و زگیل مؤثر هستند، ولی اجباری ندارید حتما آن را بخرید. چای غلیظ هزارچشم درست کرده و بعد از سرد شدن، با یک تکه پنبه یا پارچه تمیز روی زخم ها بمالید.
استفاده موضعی از جوش شیرین: یکی از موثرترین درمان های تبخال تناسلی در طب سنتی جوش شیرین است. برای استفاده از این روش باید یک گلوله ی پنبه ی خیس را داخل حدود دو قاشق چایخوری جوش شیرین فرو کنید و سپس این گلوله ی جوش شیرینی را روی زخم بگذارید. این کار باعث می شود زخم خشک شود و التهاب آن کاهش یابد.
استفاده موضعی از نشاسته ذرت: نشاسته ذرت نیز به روشی مانند استفاده از جوش شیرین، از درمان های سنتی تبخال تناسلی است. یعنی باید یک پنبه ی خیس را داخل نشاسته ذرت فرو کنید و سپس آن را روی زخم قرار دهید به این ترتیب زخم تبخال تناسلی از بین می رود.
استفاده موضعی از اسانس زنجبیل: اسانس زنجبیل پتانسیل این را دارد که ویروس تبخال را در صورت تماس از بین ببرد. اگر به عنوان اسانس استفاده شود، قبل از استفاده روی پوست باید با روغن حامل رقیق شود.
استفاده موضعی از اسانس آویشن: اسانس آویشن نیز توانایی مبارزه با ویروس تبخال تناسلی را دارد. اگر به عنوان اسانس استفاده شود، قبل از استفاده روی پوست باید با روغن حامل رقیق شود. دمنوش آویشن هم به صورت خوراکی برای درمان این بیماری ویروسی مفید می باشد.
چای ضد تبخال و زگیل تناسلی (زوفا، بادرنجبویه، مرزنگوش، اکلیل کوهی، مریم گلی، نعناع چمنی و آویشن): برای درست کردن این چای، نصف قابلمه ای را آب کنید و آن را به جوش بیاورید. بعد برگ های تازه بادرنجبویه را آنقدر در آن بریزید تا سه چهارم قابلمه پر شود. اگر دسترسی به برگ تازه ندارید، می توانید حدود یک چهارم فنجان خشک کرده آن را بریزید.
سپس دو قسمت خشک کرده مرزنگوش و نعناع چمنی و یک قسمت زوفا، اکلیل کوهی، مریم گلی و آویشن هم اضافه کنید. غیر از بادرنجبویه، کم و زیاد شدن مقادیر گیاه های دیگر زیاد تفاوتی ندارد، فقط نسبت دو به یک را در آن ها رعایت کنید. در آخر، کمی ریشه شیرین بیان در آن بریزید تا شیرین شود و بگذارید تا ۲۰ دقیقه خیس بخورد.
مخلوط حاصل حاوی یک دو جین ترکیبات موثر بر علیه تبخال و زگیل است. فهرست مواد شیمیایی موجود در این دم کرده بسیار زیاد است، ولی تعدادی از آن ها را که برای مقابله با تبخال و زگیل وارد بدن می کنید عبارتند از: اسید کافئیک، ژرانیشین، اسید گلیسیریزیک، گلیسیریزین، لی پروتوکاتکونیکا، کوئرستین، اسید رزمارینیک، اسید تانیک، تیمول، توکوفرول، و روی.
آبزن گل سرخ + بابونه + ختمی + گل پنیرک: آبزن گلسرخ + بابونه + ختمی + گل پنیرک ( به جز بانوان باردار ) بسیار موثر است.
حجامت: سالانه ۲ یا ۳ بار انجام حجامت نیز میتواند مقاومت بدن را افزایش دهد در نتیجه سیستم دفاعی بدن مقاوم شده و احتمال بروز تبخال کم میشود. بادکش زیرشکم نیز موثر است.
استفاده موضعی از نمک اپسوم: نمک اپسوم یکی دیگر از روشهای طب سنتی برای درمان تبخال تناسلی است که موجب التیام تاولهای روی پوست میشود. نمک اپسوم یا نمک حمام که با نام «منیزیم سولفات» نیز شناخته میشود، ترکیبی شیمیایی است که از منیزیم، گوگرد و اکسیژن تشکیل شده است.
ضماد برگ های گیاه چریش: گیاه چریش هم یکی از گیاهان ضدعفونی کننده و آنتی اکسیدان است که برای استفاده باید برگهای آن را خوب بکوبید تا حالت خمیری پیدا کند سپس برای ۳۰ دقیقه آن را روی پوست خود قرار دهید.
استفاده موضعی از فندق جادوگر یا افسونگر: فندق جادوگر دارای خواص ضد ویروسی و ضدالتهابی است که به افراد کمک میکند تا حس سوزش و خارش کمتری را تجربه کنند. همچنین با ایجاد حس خنکی در ناحیه مورد نظر سوزش کمتری احساس خواهید کرد. اگر پوست حساسی دارید، از اسانس فندق جادوگر رقیق شده در آب یا روغن حامل استفاده کنید.
**زنان مبتلا به تبخال تناسلی می توانند از تمام روش های طب سنتی استفاده کنند به شرطی که باردار نباشند.
توجه کنید در استفاده های موضعی از روغن ها و اسانس ها، برای اینکه مطمئن شوید به آن ماده حساسیت ندارید روند زیر را انجام دهید:
- ماده مورد نظر را روی ساعد خود بمالید.
- ۲۴ ساعت صبر کنید.
- اگر هر گونه خارش، التهاب یا تحریک دیگری مشاهده کردید، محل را کاملا بشویید و مصرف آن ماده را قطع کنید.
- اگر در عرض ۲۴ ساعت هیچ علامت نامطلوبی نداشتید، میتوانید آن را در جای دیگری از بدن نیز استفاده کنید.
پرهیزات برای مبتلایان به تبخال تناسلی
- عدم استفاده از نوارهای بهداشتی به علل پرزهای آن.
- پرهیزاز تغذیه سودازا مثل بادمجان و سرکه و قند و شکر و فست فودها و روغن نباتی و مایع و گوشت های گاو و گوساله و شکلات و گردو و بادام زمینی.
- درایام پریود هرگونه ارتباط جنسی و ملاعبه و استحمام غیرضروری و شستشوی رحم به علل خونریزی ممنوع است.
- پرهیز از نزدیکی و ملاعبه به هر شکلی از آن در صورت ابتلا.
- غذاهای اسیدی ممکن است تبخال تناسلی را قبل از بهبودی تحریک کنند. آبمیوه، آبجو، نوشابه و غذاهای فرآوری شده همگی اسید بالایی دارند. این موارد را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- پرهیز از شیرینی های صنعتی و خوراکی ها با قند زیاد و به جای آن ها استفاده از شیرینی های طبیعی مانند میوه های شیرین.
- پرهیز از غذاهای فریز شده.
- پرهیز از نوشیدنی های الکلی.
- پرهیز از مصرف صابون های عطری: استفاده از صابونهای غیرعطری، باعث جلوگیری از تحریک ضایعات تبخال و همچنین خارش و سوزش آنها میشود.
- پرهیز از پوشیدن لباس های تنگ و جذب با الیاف مصنوعی.
- تا جایی که میتوانید از غذاهایی که حاوی سطوح بالای آرژنین هستند مانند انواع شکلات ها اجتناب کنید.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع