خوراکی و غذاهای مختلف نقش مهمی را در تامین یا تهدید بدن در شرایط مختلف ایفا می کنند. این موضوع با در نظر گرفتن مزاج غذا یا خوراکی، مزاج فرد و مزاج فصل مورد توجه قرار می گیرد، بسیار پررنگ تر دیده می شود.
در ابتدای پاییز مصرف غذاهای سبک و زودهضم مناسب تر است. و توصیه می شود که به مرور و با سرد شدن هوا و تقویت شدن دستگاه گوارش از خوراکی های سنگین تر بیشتر استفاده کنید.
خوراکی های مناسب فصل پاییز
- مصرف عسل و مرباهای عسلی میوه جات به خصوص در وعده صبحانه
- مصرف گلقند، مربای هلیله، مربای زنجبیل و کره
- استفاده از کباب یا آبگوشت با گوشت های زودهضم مانند گوشت بره، بزغاله، خروس جوان و …
- مصرف روغن زیتون در غذاها
- طبخ آش های ساده و سبک مانند آش ماش، آش برنج با سبزیجات، سوپ جو و …
- استفاده از انواع حلواهای طبیعی
- مصرف بیشتر غذاهای تهیه شده از پسته و بادام مانند لوز، حریره بادام، پسته پلو، شیره بادام و …
- مصرف شیر عسل برای کودکان
- خورش کدو
- خورش بامیه
- خورش به آلو
چایهای مناسب فصل پاییز
- چای گل گاوزبان همراه یک قاشق غذاخوری عسل، چای بنفشه همراه یک قاشق غذاخوری عسل
- چای نعنا، پونه، آویشن و مرزنجوش بههمراه یک قاشق غذاخوری عسل برای درمان زکام و سرماخوردگی
- چای پنیرک و خطمی بههمراه عسل برای درمان سرفههای خشک
- همچنین در این فصل بخور اوکالیپتوس برای افزایش رطوبت مناسب است
بیشتر بخوانید!
بهترین میوههای فصل پاییز
- انار میخوش
- انجیر
- سیب
- به
- گلابی
نکته مهم: در فصل پاییز تا حد امکان سعی کنید از میوه ها و خوراکی های مناسب فصل استفاده کنید و از تداخل میوه با غذا و مصرف نوشیدنی بعد از میوه به شدت پرهیز کنید
صبحانههای خون ساز مناسب فصل پاییز
- زرده تخم مرغ عسلی
- مربای هویج
- مربای سیب
- مربای به
- مربای زردک
پاییز و خوراکی هایی که کمتر باید مصرف شوند
- غذاهای فریز شده
- کاکائو، قهوه و نسکافه
- گوشت گاو و گوساله
- ماهی شور و دودی
- پنیر شور
- ماست و دوغ و کشک
- نان باگت یا خمیر
- گوجهفرنگی
- انواع ترشیجات