خواص
مهم ترین ترکیب در این شیرینی سنتی، آرد نخودچی است که آرد حاصل از پرفایده ترین حبوبات یعنی نخود است. طبیعت نخود، گرم و خشک است و از نظر تغذیه ای ارزش بالایی دارد. از این رو مصرف آن به ویژه در کودکانی که دچار ضعف و لاغری هستند، اهمیت به سزایی دارد، به ویژه آنکه این ماده غذایی می تواند موجب افزایش اشتها شود.
مواد لازم
- روغن جامد حیوانی ۱۵۰ گرم،
- آرد نخودچی ۲۵۰ گرم،
- پودر شکر ۱۲۵ گرم،
- هل نیم قاشق چایخوری
- پودر پسته به میزان دلخواه.
روش پخت
- روغن جامد را درون ظرف مناسبی ریخته، روی حرارت ذوب کنید.
- سپس آرد نخودچی را افزوده و کاملا هم بزنید و به مدت ۶ تا ۸ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- سپس از روی شعله برداشته، پودر شکر و هل را بیفزایید و هم بزنید.
- برشتوک را در سینی چهارگوشی که پیشتر کف آن کاغذ روغنی انداختهاید، ریخته و سطح آن را صاف کنید.
- سپس روی آن را با پود پسته پوشانده و پس از خنکشدن، به صورت لوزی بریده و در ظرف دیگری بچینید.