آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که کف پای شما داغ شود و شما به طور مداوم به دنبال جایی خنک و سرد مانند سرامیک خنک، تشت آب سرد و… ببرای کم کردن حرارت پاهای خود باشید؟ آیا با این روش؛ داغی کف پای شما خوب شد؟ قبل از هر چیز به فکر پیدا کردن ریشه این مشکل باشید و بعد به درمان های خانگی متوسل بشید. در این مقاله قرار است علت داغ شدن کف پا در طب سنتی را برای شما بیان کنیم. پس همراه ما باشید تا علت داغی کف دست و پا در طب سنتی را دریابید.
داغی کف پا
گاهی اوقات ممکن است افراد حس کنند که کف پای آنها زیاد داغ شده و یا احساس سوزش در این ناحیه داشته باشند. داغ شدن کف پا یک احساس نسبتاً شایع است که اغلب در طول شب رخ میدهد و شدت آن از خفیف تا شدید متغیر است. گاهی اوقات، داغ شدن کف پا ممکن است با علائمی مانند «مور مور و سوزن سوزن شدن»، بی حسی، قرمزی و تورم همراه باشد. غالباً، درمان بیماریهای زمینهای که باعث داغ شدن کف پا میشود، میتواند علائم را تسکین دهند.
علت داغی کف پا چیست؟
علت داغی کف پا در طب سنتی دلایل متعددی دارید که میتواند از یک اختلال عملکرد یا یک بیماری در بدن باشد از جمله:
1) چربی خون
یکی از مواردی که میتواند علت داغی کف دست و پا در طب سنتی باشد چربی خون است. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که عادت به مصرف غذاهای چرب و فست فودی دارید و حتی در مصرف این دسته از غذاهای چرب زیاده رویی میکنید، احتمال بروز بیماری چربی خون در شما افزایش مییابد. یکی از علائم بروز این بیماری در شما داغ شدن همراه با مور مور شدن و سوزن سوزن شدن پاهایتان به خصوص در شب هنگام است.
2) بالا بودن قندخون و ابتلاء به دیابت
در این حالت فرد ممکن است همراه احساس داغ شدن کف پا، علائمی مانند درد، سوزن سوزن شدن و بی حسی در بازوها، دست ها و پا را تجربه کند.
3) کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید باعث کاهش سوخت و ساز بدن و در نتیجه تجمع انواع مواد زائد در بدن میشود که در پاها رسوب میکنند.
4) بارداری یا یائسگی
از دیگر علت داغ شدن انگشتان پا در طب سنتی خصوصا در بانوان میتوان به بارداری و یا زمان قاعدگی اشاره کرد. برخی زنان ممکن است در دوران بارداری یا یائسگی خود به دلیل تغییرات هورمونی که باعث افزایش دمای بدن میشوند، یا به علت تجمع مواد زائد در بدن و عدم دفع مناسب آنها از بدن و رسوب آنها در پاها؛ سوزش و داغی کف پا را تجربه کنند.
5) کمبود ویتامینB:
کمبود این ویتامین، سبب ایجاد اختلالاتی در سیستم عصبی شده و شما با احساس سوزن سوزن شدن و داغی کف پایتان مواجه میشوید. در بین انواع ویتامینها، افراد زیادی از کمبود ویتامین B رنج میبرند. ویتامین B از جمله ویتامینهای لازم و ضروری بدن است که کمبود این ویتامین میتواند سبب بروز انواع بیماری در شما شود.
6) اختلال در عملکرد کبد یا سوختن اخلاط در کبد
یکی دیگر از عوامل احتمالی داغ شدن کف پا اختلال در عملکرد کبد یا سوختن اخلاط در کبد است. هر ماده زائدی که در بدن میسوزد، ایجاد گرما نموده و همچنین در عروق پا رسوب خواهد کرد.
7) بیماری مزمن کلیوی
یکی از وظایف اصلی کلیه، تصفیه و پاک سازی بدن و جلوگیری از تجمع انواع آلودگیها در بدن است اما زمانی که کلیه به هر دلیلی از کار بیفتد و دیگر نتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد، این مواد زائد و اضافی در بدن که به دلیل کم کاری کلیه در بدن باقی مانده به سمت دیگر قسمتهای بدن حرکت میکند و بر اثر سوختن این مواد زائد در دیگر قسمتهای بدن شما در کف پاهایتان احساس داغی میکنید.
8) عفونت قارچی
علت داغی کف دست و پا در طب سنتی که در ورزشکاران نیز شایع است، میتواند به عفونت قارچی نسبت داده شود. پای ورزشکار که ساعات زیادی در کفش است میتواند به عفونت قارچی منجر شود که این عفونت داغ شدن کف پا را به دنبال دارد. درمان سریع این عفونت بسیار مهم است زیرا میتواند به سایر نواحی بدن و حتی افراد دیگر انتشار پیدا کند.
یکی از شایع ترین علائم پای ورزشکار احساس سوزش، سوزن سوزن شدن، داغی کف پا یا خارش بین انگشتان پا یا روی کف پا است.
9) برخی عوامل در سبک زندگی
عصبانیت شدید، تغذیه نامناسب، پوشیدن کفشهای نامناسب و ایستادن یا راه رفتن طولانی مدت، به خصوص در دمای گرم نیز می تواند علت داغ شدن انگشتان پا در طب سنتی باشد.
توجه توجه: از دیگر علل نادری که میتواند منجر به داغی کف پا شود میتوان به انواع شیمی درمانی (آسیب عصبی)، سوء مصرف الکل و… اشاره کرد.
نتیجه گیری کلی از علل داغی کف پا از منظر طب سنتی
با جمع بندی موارد بالا، میتوان گفت که علت داغ شدن کف پا در طب سنتی نتیجه تجمع مواد زائد ناشی از سوخت و ساز بد در بدن به هر علتی مانند عصبانیت، تغذیه نامناسب، اختلالات تیروئیدی، اختلالات کلیوی و .. است.
حال راه چاره چیست؟
اگر از احساس حرارت در پاهای خود بسیار شاکی هستید:
- اول از همه باید از نظر چربی خون، قند خون، وضعیت تیروئید، میزان دریافت ویتامین B و عملکرد کلیوی بررسی شوید.
- در مرحله دوم باید وضعیت معده و کبد را بررسی و اصلاح کنید.
- سوم از تدابیر خانگی کمک بگیرید.
تدابیر خانگی برای رفع داغی کف پا
همانطور که در بالا اشاره شد؛ اول به فکر پیدا کردن ریشه این مشکل باشید و بعد به درمان های خانگی متوسل شوید.
1.پاشویه روزانه با آب داغ به مدت 15 دقیقه
اکثر افرادی که از آب سرد برای تسکین داغی کف پا استفاده میکنند باید بدانند که بهتر است این روش را امتحان کنند؛ آب داغ بر خلاف آب سرد؛ باعث باز شدن منافذ و رفع انسداد نسبی در مسیرهای عروقی میشود و حرارت به دام افتاده در کف پا خارج میشود (یک تا دو هفته قابل تکرار است).
2. پاشویه روزانه پا با سبوس گندم، نمک، گل بنفشه و ختمی
3. ضماد بهدانه، اسپرزه، حنا، نشاسته و شاهتره
همه یا تعدادی از این داروها را با هم آسیاب و هر شب مقداری از آن را با آب گرم، خمیر کرده روی کف پا ضماد کنید و روی آن یک پلاستیک فریزر بکشید. صبح پا را خیس کرده آرام، مواد را از کف پا بتراشید. این کار پر دردسر را تا ایجاد تعادل حرارتی در کف پا ادامه دهید.
4. مصرف متعادل عناب خیسانده در آب گرم یا دمنوش عناب
جهت تولید خون صالح (افراد سردمزاج با احتیاط و همراه عسل یا مویز میل کنند)
5. مصرف متعادل شربت زرشک، شربت انار (در صورت گرم مزاجی و غلبه صفرا)، شربت خاکشیر، کاسنی و شاهتره و فالوده یا آب سیب
نتیجه
همانطور که گفته شد، شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که در شب به هنگام خوابیدن در قسمت کف پایتان احساس گرما و داغی شدیدی داشته باشید. اگر به صورت مکرر دچار این حالت نمیشوید جای نگرانی وجود ندارد، اما برخی از افراد علاوه بر داغی مکرر در کف پا احساس مور مور شدن میکنند، این علائم میتواند زنگ هشداری برای بروز یک بیماری باشد. پس داغی کف پا را جدی بگیرید. در این مقاله علت داغی کف پا در طب سنتی را برای شما بیان کردیم. شما میتوانید با استفاده از این مقاله علت داغی کف دست و پا در طب سنتی چیست و چه راهکار درمانی برای آن وجود دارد را بیابید.
حسن سرخانی
باسلام. خسته نباشین منم ازبچکی تاالان که42سالمه رنج میبرم ازداغی کف پا به چه دکتربرم
ف
من از بچگی شبهای تابستان وقت خوابیدن این مشکل را داشته ام .پدرم هم داشت.
م م
من سالها به این درد دچار بودم به هر دکتری هم مراجعه کردم ولی نتیجه ای نگرفتم تا اینکه خودم دلیل داغی کف پاهامو کشف کردم و اون علت جز کم آبی بدنم نبود که با نوشیدن روزی چند لیوان آب بیشتر مشکلم حل شد
حامد
ورزش مداوم، خیلی خیلی موثر هست.
حجت الله کثیری
سلام
نمک و شکر را کلا از رژیم غذاییت حذف کن
لذتش به دردسراش نمی ارزه
من 5 ساله ترک کردم و خوب شدم
سلام
ارزش نمک دریا و طبیعی رو ائمه اطهار عليهم السلام میدونستن که قبل و بعد از غذا نمک میخوردند. شکر سرخ هم درمان. ترک راهش نیست باید اصلاح تغذیه کنید
زندگی خوب
من روی پام داغ میشه آیا اینم نشون دهنده بیماری هستش؟ همیشه باید شب ها پاهامو بالاتر از بدنم بگیرم