مواد لازم برای تهیه چنگل خورش:
مواد لازم برای تهیه خورش چنگل برای ۶ الی ۸ نفر، عبارتست از:
- چغندر ۵۰۰ گرم
- مغز گردو ۳۰۰ گرم
- پیاز داغ ۲ قاشق سوپ خوری
- سیر یک بوته کوچک
- رب انار ۵ قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن مایع ۴ قاشق سوپ خوری
مواد لازم برای خاگینه:
- تخم مرغ ۲ عدد
- شیر ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه چنگل خورش :
- چغندر را پوست کنده و خرد کنید و بپزید و پس از پخت چرخ کنید.
- سیر، پیازداغ و مغز گردو را نیز چرخ کنید.
- رب انار را هم در آب لبو حل کنید و مخلوط گردو، لبو، پیازداغ و سیر چرخ شده را به آب لبو و رب انار اضافه کنید.
- نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و روی حرارت ملایم بپزید.
- چند بار یک قاشق آب سرد به خورش اضافه کنید تا گردو، روغن بیندازد.
- بعد از آن که خورش جا افتاد و آماده شد می توانید از تخم مرغ نیمرو و یا خاگینه با مدل های مختلف برای تزیین این خورش استفاده کرده و با چلو سرو کنید.
نکات مهم:
- چنگل خورش مناسب فصول سرد میباشد و در فصل تابستان ممکن است طبیعت گرم این خورشت باعث ایجاد گرمی در افراد شود.
- این دستور ۱۱۵ گرم کربوهیدرات، ۶۵ گرم پروتئین ، ۲۷۵ گرم چربی و ۳۱۹۵ کیلو کالری انرژی دارد .
- این خورش را بدون تخم مرغ نیز می توان پخت .
- برای تهیه خاگینه، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و در تابه ای که مفداری کمی کره یا روغن ریخته اید به صورت خاگینه بپزید.
- این دستور با خورش چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل فرق دارد.
منبع: تندرستان و مجله هنر آشپری شماره ۶۶