پخت و پزخورش

طرز تهیه چنگل خورش (خورش فسنجان لبو)

آشنایی با طرز پخت خورش چنگل در طب سنتی

مواد لازم برای تهیه چنگل خورش:

مواد لازم برای تهیه خورش چنگل برای ۶ الی ۸ نفر، عبارتست از:

  • چغندر ۵۰۰ گرم
  • مغز گردو ۳۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۲ قاشق سوپ خوری
  • سیر یک بوته کوچک
  • رب انار ۵ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن مایع ۴ قاشق سوپ خوری

مواد لازم برای خاگینه:

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر ۲ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه چنگل خورش :

  • چغندر را پوست کنده و خرد کنید و بپزید و پس از پخت چرخ کنید.
  • سیر، پیازداغ و مغز گردو را نیز چرخ کنید.
  • رب انار را هم در آب لبو حل کنید و مخلوط گردو، لبو، پیازداغ و سیر چرخ شده را به آب لبو و رب انار اضافه کنید.
  • نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و روی حرارت ملایم بپزید.
  • چند بار یک قاشق آب سرد به خورش اضافه کنید تا گردو، روغن بیندازد.
  • بعد از آن که خورش جا افتاد و آماده شد می توانید از تخم مرغ نیمرو و یا خاگینه با مدل های مختلف برای تزیین این خورش استفاده کرده و با چلو سرو کنید.

نکات مهم:

  1. چنگل خورش مناسب فصول سرد می‌باشد و در فصل تابستان ممکن است طبیعت گرم این خورشت باعث ایجاد گرمی در افراد شود.
  2. این دستور ۱۱۵ گرم کربوهیدرات، ۶۵ گرم پروتئین ، ۲۷۵ گرم چربی و ۳۱۹۵ کیلو کالری انرژی دارد .
  3.  این خورش را بدون تخم مرغ نیز می توان پخت .
  4. برای تهیه خاگینه، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و در تابه ای که مفداری کمی کره یا روغن ریخته اید به صورت خاگینه بپزید.
  5. این دستور با خورش چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل فرق دارد.

منبع: تندرستان و مجله هنر آشپری شماره ۶۶

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن