پخت و پزخورش

طرز تهیه چنگل خورش (خورش فسنجان لبو)

آشنایی با طرز پخت خورش چنگل در طب سنتی

مواد لازم برای تهیه چنگل خورش:

مواد لازم برای تهیه خورش چنگل برای ۶ الی ۸ نفر، عبارتست از:

  • چغندر ۵۰۰ گرم
  • مغز گردو ۳۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۲ قاشق سوپ خوری
  • سیر یک بوته کوچک
  • رب انار ۵ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن مایع ۴ قاشق سوپ خوری

مواد لازم برای خاگینه:

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر ۲ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه چنگل خورش :

  • چغندر را پوست کنده و خرد کنید و بپزید و پس از پخت چرخ کنید.
  • سیر، پیازداغ و مغز گردو را نیز چرخ کنید.
  • رب انار را هم در آب لبو حل کنید و مخلوط گردو، لبو، پیازداغ و سیر چرخ شده را به آب لبو و رب انار اضافه کنید.
  • نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و روی حرارت ملایم بپزید.
  • چند بار یک قاشق آب سرد به خورش اضافه کنید تا گردو، روغن بیندازد.
  • بعد از آن که خورش جا افتاد و آماده شد می توانید از تخم مرغ نیمرو و یا خاگینه با مدل های مختلف برای تزیین این خورش استفاده کرده و با چلو سرو کنید.

نکات مهم:

  1. چنگل خورش مناسب فصول سرد می‌باشد و در فصل تابستان ممکن است طبیعت گرم این خورشت باعث ایجاد گرمی در افراد شود.
  2. این دستور ۱۱۵ گرم کربوهیدرات، ۶۵ گرم پروتئین ، ۲۷۵ گرم چربی و ۳۱۹۵ کیلو کالری انرژی دارد .
  3.  این خورش را بدون تخم مرغ نیز می توان پخت .
  4. برای تهیه خاگینه، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و در تابه ای که مفداری کمی کره یا روغن ریخته اید به صورت خاگینه بپزید.
  5. این دستور با خورش چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل فرق دارد.

منبع: تندرستان و مجله هنر آشپری شماره ۶۶

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: