دمنوش دارچین و زنجبیل از دمنوشهای گیاهی پرخاصیت است که مهمترین خاصیت آن درمان سردی و بلغم از بدن می باشد. این چای گیاهی انرژیزا با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز سرماخوردگی در فصل زمستان پیشگیری کرده و به درمان درد زانو و ضعف عمومی بدن کمک میکند. در این مطلب خواص زنجبیل و دارچین و بهترین زمان مصرف دمنوش دارچین و زنجبیل را به شما معرفی میکنیم. با طبایع همراه باشید.
گذری بر خواص دمنوش دارچین و زنجبیل
طبیعت دو ماده اصلی این دمنوش یعنی دارچین و زنجبیل گرم و خشک است. از اینرو مهمترین خاصیت دمنوش دمنوش زنجبیل و دارچین انرژیزای گیاهی رفع سردی و بلغم از بدن است.
از دیگر خواص دمنوش دارچین و زنجبیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) لاغری و کاهش وزن
- یکی از اصلیترین و شناخته شدهترین خواص دمنوش زنجبیل و دارچین تاثیر آن در لاغری و کاهش وزن است.
- این دمنوش خاصیت چربیسوزی دارد و همزمان باعث کاهش اشتها میشود.
- لذا به کاهش وزن و لاغری به ویژه کاهش چربی شکم و پهلوها در مدت کوتاه کمک میکند.
2) بهبود و درمان دردهای عضلانی و مفصلی از جمله درد زانو
- دم کرده زنجبیل و دارچین درمان درد زانو است. این دم کرده به اندازه روزی یک لیوان توصیه میشود.
- طول درمان این نوع زانو درد بسته به شدت بلغم بین ۲ تا ۶ ماه است.
3) افزایش انرژی
- یکی دیگر از خواص زنجبیل و دارچین افزایش انرژی و نشاط است.
- همچنین این دمنوش دارای خواصی است که می تواند تنش و استرس را از بین ببرد.
- دلیل اصلی آن هم عطر ویژهای است که این گیاهان در خود دارند.
4) تقویت قوای جنسی
این دمنوش به دلیل طبع گرمی که دارد در تقویت قوای جنسی موثر است.
5) بهبود بیماریهای گوارشی
از خواص زنجبیل و دارچین کمک به درمان برخی ناراحتیهای دستگاه گوارش مانند درمان سوء هاضمه، درمان نفخ معده، تهوع و اسهال است.
6) کاهش دردهای دوران قاعدگی
مصرف این دمنوش به کاهش درد دوران قاعدگی کمک میکند، البته از زیادهروی در مصرف آن باید خودداری کرد چون باعث افزایش خونریزی ماهانه میگردد.
7) تقویت سیستم ایمنی بدن
- دمنوش تهیه شده با زنجبیل و دارچین برای فصل زمستان بسیار مفید است و باعث گرم شدن بدن میشود.
- همچنین بهدلیل میزان بالای آنتی اکسیدان در دارچین و زنجبیل، مصرف این دو ماده با یکدیگر میتواند باعث افزایش ایمنی بدن و در نتیجه منجر به پیشگیری از سرماخوردگی میشود.
8) کاهش کلسترول و چربی خون
مصرف دمنوش دارچین و زنجبیل برای کاهش کلسترول و چربی خون مفید است و همچنین در درمان تب موثر است.
9) برطرف شدن پرخوابی
مصرف دمنوش دارچین و زنجبیل باعث افزایش انرژی و تحریک جریان خون در بدن میگردد و در رفع مشکل پرخوابی و ضعف عمومی بدن مفید است.
طرز تهیه دمنوش زنجبیل و دارچین
تهیه و درست کردن دمنوش دارچین و زنجبیل کار دشواری نیست و لازم است مواد آن را در اختیار داشته باشد و آنها را مطابق دستور زیر با یک دیگر ترکیب کنبد:
مواد لازم
- یک قاشق غذاخوری عسل
- یک قاشق غذاخوری پودر دارچین یا چند تکه چوب دارچین
- یک قاشق غذاخوری زنجبیل پودر شده یا زنجبیل تازه له شده
مراحل تهیه
- ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و آن را به صورت ورقههای نازک ببرید.
- ۲ یا ۳ عدد چوب دارچین را با آب سرد شسته، به تکههای کوچک ۱ تا ۲ سانتیمتری خرد كنید.
- مقداری آب جوش داخل یک قوری کوچک بریزید.
- ورقههای زنجبیل تازه و چوب دارچین را داخل آب جوش بریزید و در قوری را ببندید.
- حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد.
- برای شیرینکردن این دمنوش میتوانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
- یا این که میتوانید آب یک لیموترش تازه را بگیرید و با مقداری عسل به چای اضافه نمایید و بعد از صاف کردن، بنوشید.
هشدار
لطفا به این نکته توجه کنید که مثل هر غذای دیگر که باید به اندازه باشد، مصرف ادویه جات مثل دارچین و زنجبیل هم باید به اندازه باشد، زیرا مصرف زیاد آن می تواند سبب آسیب رسیدن به بدن شود. پس فقط روزانه یک فنجان از این دمنوش را میل نمایید.
مضرات دمنوش زنجبیل و دارچین
اگرچه از خواص زنجبیل و دارچین نباید غافل شد اما استفاده از این محصول برای عدهای از افراد ممکن است نتیجه عکس دهد. از اینرو لازم است موارد منع مصرف آن را بشناسید:
- مصرف این دمنوش برای خانمها در طول دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود، زیرا ممکن است باعث سقط جنین گردد.
- همچنین در دوران شیردهی احتمال دارد باعث ناراحتی معده نوزاد شود.
- دل درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
نتیجه
در این مقاله سعی کردیم در خصوص خواص زنجبیل و دارچین و طرز تهیه آن برای شما اطلاعاتی قرار دهیم. این ترکیب شگفت انگیز در درمان بسیاری از بیماریها قادر است به شما کمک کند از اینرو استفاده از دمنوش دارچین و زنجبیل را در برنامه خود داشته باشید.
مینا
سلام وقت بخیر . ممنون از سایت عالی که دارید . مطلبی در باب دمنوشها گذاشتید با عنوان چای زنجبیل و دارچین برای مزاج گرم و خشک که بشدت تعجب کردم . چون دقیقا همین مزاجو دارم و مخصوصا زنجبیل برام حکم سم داره . به محض اینکه بوی زنجبیل بهم بخوره اذیت میشم چه برسه به خوردنش . برام بسیار جای تعجب داشت . و چند مطلب پایینتر دیدم همین دمنوش برای مزاج سرد و تر و بلغم توصیه شده ک اتفاقا کاملا درست هست. البته در قوانین سایت مطالعه کرده بودم که فرمودیدمسئولیتی در قبال محتوای مختلف سایت ندارید و هشدار داده بودید. اما ممکنه همه قوانینو مطالعه نکنن. به نظرم اوم شاید لازم باشه خدمتتون تجربه رو اعلام کنم تاراهکاری بیاندیشید . با تشکر از توجه شما
رضا
بسیار پر محتوا و مفید
لطفا درخصوص دمنوش دیابت راهنمایی فرمایید و نحوه تهیه
محمدرضا میر
سلام و درود
در مورد انواع دمنوش های مناسب برای افراد دیابتی می توان به موارد زیر اشاره کرد که طرز تهیه آنها به این ترتیب است که یک قاشق غذاخوری از گیاه موردنظر را داخل یک لیوان آب جوش ریخته و درب آن را بگذارید به مدت ده دقیقه و بعد صاف کنید و میل کنید:
دمنوش بابونه شیرازی، دمنوش میوه نسترن، دمنوش گزنه، دمنوش چای کوهی، دمنوش آویشن (البته همگی با مشورت پزشک و متناسب با سطح قندخون و نوع دیابت)
این پستمون هم به لیست خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره کرده:
https://tabaye.ir/diabetic-food-menu/