تحقیق درباره روغن های خوراکی مضر
امروزه انواع روغنهای خوراکی مورد استفاده عموم مردم قرار میگیرد در حالی که برخی از آنها مضراتی دارند. در این مقاله قصد داریم تا برخی از روغنهای خوراکی مضر را معرفی نماییم.
روغن پالم
عامل اصلی سکتههای قلبی، گرفتگی عروق و بیماریهای پوستی مانند صورت و جوش، روغن پالم است.
روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مانند دیگر چربیها تشکیل شده است. روغن پالم برخلاف همه چربیها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند. این دسته از روغنهای خوراکی مضر اسم خود را از اسید چرب اشباع c۱۶ یالمتیک اسید گرفته است. اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیلدهنده روغن نخل است. به گفتهی سازمان بهداشت جهانی شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد. به همین دلیل آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس طبقهبندی میکنند. چربیهای ترانس نیز در دمای اتاق جامد هستند.
آنتی اکسیدانهای روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا میشد دارند، به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه میشدند. هماکنون نیز آن را در مواد آرایشی خانمها استفاده میکنند و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. این مطالعات نشان داد یک محصول سمی و بدبو حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل میشود. روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسبهای مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر میشده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بستهبندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیلدهنده روی برچسبهای مواد غذایی داده نشد.
روغن نباتی و کره گیاهی
مصرف این روغنها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب میشود. همچنین اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغنهای خوراکی مضر، در ایجاد زخمهای گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند که جزو مضرات کره گیاهی و روغن نباتی به شمار میروند.
توصیه میشود به جای استفاده از آنها از روغنهای حیوانی یا روغن زیتون و کنجد بر اساس مزاج استفاده شود. جهت شناخت مزاج نیز میتوانید در آزمون مزاج شناسی طبایع که به صورت آنلاین و رایگان برگزار میشود، شرکت نمایید. پژوهشی در سال ۱۳۸۱ بر روی کرههای گیاهی موجود در بازار ایران انجام شد. این پژهش مشخص کرد که در این کرهها مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع وجود دارد. مقادیر زیاد این اسیدهای چرب اشباع باعث ایجاد اثرات سوء بر چربی خون میشود. تبلیغات مختلف در مورد مارگارینهای گیاهی بر عاری بودن از کلسترول و فقدان تاثیرات مضر این فرآوردهها بر چربی خون تاکید مینماید. این امر منجر به تشویق مصرف این فراوردهها میشود. در حالی که معیارهای FDA نشان میدهد که مضرات مصرف مارگارینهای گیاهی موجود در ایران از کرههای حیوانی بیشتر است.
منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
فاطمه
سلام.کسی تلفن جدیدی از خانم دکتر داره؟آدرسشون عوض شده؟
مهدی عباسی
خدا حفظشون کنه
من با راهنماییهای ایشون تونستم دوباره سلامتیم رو بدست بیارم
پزشک بسیار توانایی هستند
مهدی عباسی
خدا حفظشون کنه.من با داروها و راهنماییهاشون دوباره به زندگی عادی برگشتم
فاطمه گودرزی
آدرس جدیدتون را بفرستید
افشین
سلام. از این مطب رفتهاند. متأسفانه شمارهشان در ۱۱۸ مشهد هم ثبت نشده است.
بهاره
چرا بدون اطلاع به بیماران خود غیبشان می زنه؟
میرزایی
من چند سال پیش بیمار شون بودم ولی متاسفانه دوره درمانم تمام نشده بود که غیب شدن خیلی پرسجو کردم گفتند برا تکمیل تحقیقات رفتن تهران – اگه ایشون برگشتن به مشهد لطفا آدرس جدید شون بدین
دکتر جهاندار نکویی
درطبابت تبحربالایی دارند