امروزه قارچ یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی بشر شده و اتفاقا خواص درمانی زیادی نیز برای آن ذکر شده است، اما آیا به واقع مصرف قارچ مفید است؟ نظر طب سنتی متفاوت است.
آیا قارچ غذای خوبی است؟
- اخیراً قارچ را غذای سلامتی معرفی می کنند، حال آنکه در طب سنتی آنرا باعث ایجاد اخلاط غلیظ و ناپسند می دانند که می تواند منجر به بروز بیماری های متعددی چون فراموشی، پیسی و دردهای مفصلی شود.
- از منظر طب سنتی قارچ ارزش غذایی ندارد و در مرحله هضم تولید خلط ردی الکیموس می کند که مضر می باشد. مصرف قارچ در افراد سالم باید بسیار محدود و در برخی بیماران باید ممنوع شود.
- قارچ را باید با ادویه تند مزهای مثل پونه پخت.
سُده، از عوارض مصرف قارچ
خوردن قارچ باعث سُده می شود. مصرف قارچ ها به خصوص قارچ های پرورشی باعث انسداد تدریجی عروق ماساریقا شده و اساب سُده کبدی را فراهم می کند. سُده کبدی یکی از مهمترین بیماری های کبد است.
بیشتر بخوانید!
قارچ قاطع نسل است!
یک متخصص طب ایرانی با تشریح برخی مضرات مصرف قارچ که باعث ایجاد بیماری ها و ضایعات مختلف در انسان میشود، گفت: افرادی که مشکل ناباروری دارند، قارچ باید کاملاً از سبد غذایی آنها حذف شود چرا که قارچ قاطع نسل است. سمیه ذاکری درباره برخی عوارض مصرف قارچ اظهار کرد:
- قارچ به اسم فُطر در کتب طب ایرانی دارای طبیعت سرد و تر است، مصرف مداوم آن موجب نازایی و بیماریهای سرد و تر مانند سکته و فلج میشود؛ بهتر است کمتر مصرف شده و هنگام پختن آن، افزودن پونه، شوید و روغن زیتون به کاهش ضرر آن کمک میکند.
- قارچ تولیدکننده خون غلیظ و “عَفِن” است یعنی عفونتپذیری خون حاصل از قارچ بالاست؛ بچههایی که سرما میخورند اگر به آنها سوپ حاوی قارچ داده شود، مدت عفونت و بیماری طولانیتر خواهد شد.
- قارچ نفّاخ و دیرهضم بوده و برای معدههای ضعیف، مضر است؛ مصرف قارچ کولیت و قولنج رودهای را بروز میدهد، خصوصاً خوردنش با تخممرغ و گوشت مضرتر است و از همه بدتر اینکه بعد از خوردن آن، آب سرد مصرف شود.
- قارچ قاطع نسل است؛ این جمله در کتاب مخزنالادویه حکیم عقیلی خراسانی از حکما و اطبای برجسته طب سنتی ایرانی بهصراحت بیان شده است؛ افرادی که مشکل ناباروری دارند, دقت کنند قارچ باید کاملاً از سبد غذایی آنها حذف شود.
- قارچ بیشتر مصارف موضعی بهعنوان ضماد و… را دارد و اصلاً ماده خوراکی نیست که متأسفانه امروزه خیلی باب شده و خصوصاً در افراد مبتلا به کبد چرب به دلیل غلظتی که در خون ایجاد میکند، بسیار مضر است.
بیشتر بخوانید!