پخت و پزنان

طرز تهیه کلانه

کلانه، نانی سنتی

خواص

کلانه اگرچه بیشتر به عنوان یک نوع نان شناخته شده، اما در واقع یک وعده غذایی کامل سنتی است و می‌توان از آن به عنوان یکی از قدیمی‌ترین فست فود ها نام برد که برخلاف فست فود های رایج، علاوه بر خوشمزگی، به علت سلامت غذایی و غنی بودن از انواع ویتامین‌ها و فواید بهداشتی، در زمره سالم‌ترین غذاها قرار دارد.

مواد لازم (برای ۵ نفر)

  • آرد گندم: ۱ کیلو
  • پیازچه خردشده یا پیچک: ۱ کیلو
  • روغن حیوانی: ۱۵۰ گرم
  • نمک بدون ید: به میزان لازم
  • خمیر مایه: به میزان لازم (در صورت تمایل)

دستور پخت

  1. ابتدا ۱ کیلو آرد گندم را ۳بار به خوبی الک‌ کنید
  2. در کاسه بزرگی بریزید و وسط آن را گود کنید.
  3. خمیرمایه را با آب ولرم مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه در جای گرمی بگذارید تا عمل بیاید.
  4. سپس آن را وسط گودی آرد اضافه کنید، کمی نمک بریزید و سپس کم‌کم آب را بیفزایید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
  5. خمیر را آن‌قدر ورز دهید تا دیگر به دست و ظرف نچسبد.
  6. روی خمیر را با سلفون یا کیسه نایلونی بپوشانید و پارچه تمیز و ضخیمی را کمی نم‌دار کرده و روی ظرف بیندازید و آن را در جای گرمی قرار دهید تا به مدت ۳ ساعت استراحت کند و یه حالتی برسد که به دست نچسبد.
  7. سبزی پیچک یا پیازچه را هم ریز خُرد کنید.
  8. روی میز کار را کمی آرد بپاشید و با کمک وردنه، خمیر را نازک باز کنید.
  9. سبزیجات را روی نیمی از خمیر بریزید و طرف دیگر خمیر را روی آنها برگردانید و کناره‌های خمیر را با انگشت به هم بچسبانید.
  10. کلانه معمولاً روی ساج پخته می‌شود. اگر دسترسی به ساج داشتید که چه بهتر، وگرنه می‌توانید از پشت یک سینی یا یک ماهیتابه بزرگ استفاده کنید.
  11. حالا هرکدام از اینها را که موجود است، روی بزرگ‌ترین شعله گاز بگذارید و مطمئن شوید روی حرارت مناسب، خوب داغ شده است.
  12. بهتر است حرارت متوسط باشد چون اگر زیاد داغ باشد، نان‌ها می‌سوزند و اگر هم حرارت کم باشد، نان‌ها خشک و سفت می‌شوند.
  13. خمیر را روی تابه بیندازید تا کلانه بپزد.
  14. وقتی یک طرف خمیر پخت و خال‌های قهوه‌ای به خودش گرفت، طرف دیگر خمیر را برگردانید تا بپزد.
  15. در آخر کار کلانه‌ها را با روغن حیوانی چرب کنید و با دوغ و ماست محلی نوش جان بفرمایید.
  16. درباره خمیر دقت کنید که نباید چسبناک باشد ولی نباید خشک هم باشد. این نان را بدون خمیرمایه هم می‌توان پخت و در این حالت، چون خمیر خیلی نازک باز می‌شود، نان لطیفی به دست می‌آید.
  17. در صورت تمایل می‌توانید کمی سیر رنده شده و زعفران هم به خمیر بیفزایید.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن