خلط دم چیست؟
خلط دم (خون) از پخته شدن بلغم به وجود می آید و بهترین خلط در بدن است (یعنی نزدیک به اعتدال است). وظیفه آن رساندن غذا و اكسيژن به سلولها است و بر دو نوع طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شود:
- خون طبیعی: خونی سرخ رنگ و شیرین و بی بو است، خونی که از جگر بر می خیزید، بسیار سرخ است و در ورید جریان دارد و خونی که از قلب بر می خیزد، درخشان تر و گرم تر و روان تر است.
- خون غیر طبیعی: خونی که مزاجش بد شده باشد (یعنی گرمتر یا سردتر شده) و یا خونی که به خلط بد تبدیل شده و با اخلاط دیگر آمیخته شده و رنگ و بو و مزه آن تغییر کرده است.
علائم غلبه خلط دم
- واریس (گرفتگی عروق پا)
- همورویید (گرفتگی عروق انتهائی)
- خستگی زودرس
- سیاهی چشم
- ظهور دانه های تیره در سراسر بدن
- رسوب سودا در اندام انتهائی
- ضعف بینائی
- کاهش حافظه
- بد بینی
- دیر تصمیمی گرفتن
- تردید و وسواس
- افزایش تری گلیسرید و کلسترول
- فشار خون بالا
- تداوم سردرد
- صدای زانو در راه رفتن
- درد کمر و دیسک
- نبود احساسات
- بروز تفکرات منفی
روش های تنظیم خلط دم
- اصلاح خون با سحر خیزی و عبادت
- ترک پر خوری
- دو بار در روز غذا خوردن
- تخلیه ی جنسی متعارف (صحیح)
- خواب قیلوله
- حجامت
- مصرف سرکه و آبلیموی تازه و آبغوره
- شنا کردن
غذاهای مفید برای تنظیم خلط دم
- ميوه جات و سبزيجات از جمله خيار، كاهو، به خصوص سيب درختی همراه با پوست و دانه های آن
- حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)
- بذرهای ملين ناشتا (مانند خاكشير، اسفرزه، تخم ريحان، بالنگو، تخم مل، قدومه شيرازی، بارهنگ)
- تخم مرغ و عسل به مقدار كم
- كدو خورشتی
- نوشيدن دو تا سه ليوان آب زرشک كه سريعاً خون را به حالت طبيعی باز می گرداند
- كم خوری
- استفاده از غذاهای ساده و كم كالری مانند سبزيجات بخار پز
- ترشی طبیعی (شاتوت، زرشک، لیمو ترش، آب نارنج)
- سوپ جو
- روغن زیتون،
- سالاد قبل غذا
- شیر گوسفند
- ماست چکیده
- ترب ها، شلغم، هویج، خیار چنبر، تربچه، لوبیا، آناناس، انجیر، انگور ترش، خرما با انار، زردآلو، سیب، گلابی، گیلاس، موز ، مویز
- جگر، پاچه، گوشت گوسفند، مغز، زبان، میگو، مرغ محلی، گل گاوزبان
- بادام شیرین، بادام زمینی، کنجد
غذاهای مضر
- غذاهای گرم و تر
- غذاهای مضر و کم فایده مثل: غذاهای سرخ شده، غذای چرب، شيرين جات قنادی و مصنوعی
- ادويه جات تند
- غذاهای شور (نمک دستکاری شده)
- انواع شور (كلم شور، خيار شور و…)
- گوشت زياد
- كره و خامه
- غذاهای نشاسته ای
- آب يخ، دوغ، نوشابه
- تخم مرغ
- نوشيدن مايعات همراه با غذا و يا بلافاصله بعد از آن
- خرما، رطب، توت خشک، كشمش
- سس، رب، سرکه
- سير
- چای، قهوه، نسكافه
- بادمجان
آشنایی با سایر اخلاط