خلط سودا
خلط سودا بر دو نوع است: طبیعی و غیر طبیعی
سودای طبیعی دُرد و رسوبات و تیرگی خون است، گوهری که غلیظ تر از مابقی خون است. مزه آن بین شیرین، گس و ترش است. سوداوی که از کبد (جگر) بیرون می رود، بخشی (همراه گلبول های قرمز و سفید از کار افتاده) به طحال (سپرز، لین، اسپیلین) و باقی با خون جریان می یابد و به مصارف بدن (تغذیه استخوان و مو و ناخن) می رسد.
آن بخش که به طحال می رود، بعد از هضم در طحال بر دهانه معده می آید و آن را نیرومند می کند و با ترشی خود گرسنگی را تحریک می کند.. نبودن یا خرابی طحال که باعث زیادی سودا در خون می شود، موجب سرطان، واریس رگ های پا، داء الفیل (چاقی زیاد پا)، بهق (لکه سیاه پوستی)، برص سیاه، جذام، یرقان سیاه، تیرگی پوست، مالیخولیا می شود.
- سودای غیر طبیعی سوختن، خاکستر شدن و آمیزش خلط ها است.
- سوخته ی صفرا را سودای زردابی می گویند و مزه آن تلخ است.
- سوخته ی بلغم را سودای بلغمی می گویند که مزه آن ترش یا گس است.
- سوخته ی خون را سودای دموی می گویند که مزه آن شور یا شیرین است.
- سوخته سودی طبیعی را سودای محض می گویند و ترش و گس است.
علائم غلبه خلط سودا
- لاغری
- خشکی پوست
- شب کوی
- آب مروارید (کاتاراکت)
- آب سیاه (گلوکوم)
- وزوز گوش
- خواب آشفته دیدن
- پر خوابی، کسالت و کندی
- خود خوری
- دیر فهمی
- منفی گرا و نا امیدی
- بی نشاطی و پژمردگی، خستگی و کوفتگی، فراموشی، افسردگی، اندوهگینی، خلوت طلبی، ترس، گمان بد، نا امیدی
- دیدن کابوس در خواب
- بی طراوتی رنگ پوست
- تیرگی پوست
- خارش شدید بدن
- زردی سفیده چشم
- گرفتگی عروق پا
- خار پاشنه
- رشد آهسته مو
- سوزش معده
- یبوست
- ترشی گلو
- سیاهی مدفوع، ادرار تیره
- قولنج معده و روده، ناراحتی معده
- تهوع
- سوزش در دفع ادرار
- استعداد بواسیر(همورویید)
غذاهای مفید برای تنظیم خلط سودا
- غذاها با طبع گرم و تر
- هویج (بخار پز)
- حلوا با شکر یا شیره
- بادام خام و پوست گرفته ایرانی و پسته
- گوشت بزغاله، بره و گوسفند
- خربزه
- برنج با شوید یا زیره یا زعفران
- انجیر، به، سیب، گلابی، انار شیرین
- گوشت پرندگان کوچک مانند کبوتر، بلدرچین، کبک، خروس
- نخود آب، عسل
- شیرینی طبیعی
- دارچین، زعفران، زیره، گلپر
- سوپ جوجه، سوپ و کباب گوشت گوسفند
- روغن زیتون، روغن بادام، روغن ارده کنجد
- خرما
غذاهای مضر
- سرخ کردنی ها
- شیرینی ها
- غذای چرب
- ادویه تند
- گوشت زیاد
- غذای ساندویچی
- مایعات با غذا
- غذای مانده و بیات
- نمک زیاد
- نوشابه
- ترشی
عواملی که ایجاد غلبه سودا می کنند و باید از آنها پرهیز شود
- غذاهای کم کیفیت مانند سوسیس، کالباس، گوشت منجمد، گوشت گاو، تمامی مواد غذایی حاوی نگهدارنده
- بادنجان، چای، سیب زمینی (بویژه سرخ کرده)، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و …
- اختلال در خواب (بیدار ماندن در شب و خوابیدن در طول روز بویژه نزدیک به غروب)
- فکر و اندیشه بد و غم و اندوه
- هوای ناسالم
- مصرف زیاد ترشیجات یا شوری
- ورزش های شدید و کارهای طاقت فرسا
- یبوست مزاج یا عدم تخلیه کامل مواد دفعی (عرق، خون قاعدگی و…)
درمان غلبهی سودا
- مصرف مواد غذایی ملین طبع و برطرف کننده یبوست
- مصرف غذاهای با طبع گرم و تر بویژه آش های سبک و زودهضم
- مصرف گوشت، روغن، نمک و میوه های طبیعی و سالم
- حمام معتدل و روغن مالی بدن پس از حمام (روغن های بادام شیرین و زیتون بدون بو برای این منظور مناسب ترند)
- ورزش و تحرک کافی بویژه در هوای سالم و پاک
- مصرف شیرینی های طبیعی از جمله عسل، شکر سرخ، شیره انگور، شیره توت و…
آشنایی با سایر اخلاط
- نشانه ها و راه های تنظیم خلط دم در طب سنتی
- نشانه ها و راه های تنظیم خلط صفرا در طب سنتی
- نشانه ها و راه های تنظیم خلط بلغمی در طب سنتی
salimi
سلام درمان سودای سوخته را بنویسید
مهدی
سلام ممنون از وبسایت خوبتون
اما باید بگم که یه سری تناقضات من برخوردم در مورد مطالبی که شما گذاشتین و مثل این تناقضات زیاد دیدم در مطالب شما
در این مطلب در قسمت غذا های مفید برای تنظیم خلط سودا فرمودین که مصرف کاهو یا مصرف سالاد بعد از غذا یا گوجه بسیار مفیده
اما در مطلب قبلی با نام توصیه های کاربردی برای مزاج های گرم و خشک در قسمت پرهیزات غذایی گفتین که همین موارد مضر است
امثال این تناقضات رو زیاد تو مطالبتون دیدم ، کاربری که وارد سایت شما میشه و مطالب شمارو میخونه به صحت این مطالب اعتماد میکنه اما وقتی با این تناقضات روبه رو میشه اعتمادش از بین میره و این به ضرر شماست که پس از این همه زحمت مشتری خودتون رو از دست بدین
لطفا بررسی کنید و اصلاح کنید
متشکرم
محمدرضا میر
سلام و درود خدمت شما دوست بزرگوار
بی نهایت سپاسگزاریم بابت لطف، همراهی و دقت نظر شما، مایه افتخار ماست که همراهان خوبی همچون شما مارا از ایرادات و نواقص سایت مطلع سازند، بله ما در حال به روزرسانی و ادیت مطالب سایت هستیم چون خیلی از مطالب مال چندسال پیش هستند و ناخواسته یک یا دو مورد اشتباه در برخی از آنها ذکر شده که چون تعداد پستهای قبلی زیاد است، این کار زمانبر میباشد، باز اگر نکتهای یا اشتباهی در پستهای دیگر مشاهده فرمودید، خوشحال میشویم مارا مطلبع سازید تا هرچه سریعتر در جهت ویرایش آنها اقدام نماییم.
علیرضا
سلام وقتتان بخیر
تا آنجایی که من میدانم سودا، سرد و خشک می باشد و صفرا، گرم و خشک… . شاید چون فکر کردید این دو تا یکی هست و هر دو مطلب را خواندید، به این تناقض رسیدید که مثلا کاهو را برای سوا مفید دونسته ولی برای گرم و خشک(صفرا) مضر… .
البته باز بهتره چیزهایی که نوشتم رو بررسی کنید که اشتباه نباشه…
با تشکر
رعنا
با سلام. سالها فکر میکردم من آدم عجیب و غریبی هستم که در سنین جوانی خسته و افسرده و بی حالم. ضعف بدنی و اعصاب ضعیف دارم آدم خود خوری هستم اضطراب جزئی از زندگیمه.لرزش دست دارم.آلرژی دارم و همش بدنم میخاره. پوستم خشکه و همش صورتم شوره داره. تا اینکه دو سه سال قبل توسط یه دوست با یک طبیب از طب سنتی آشنا شدم و چند جلسه ویزیتم کرد.گفت من سودای سوخته دارم. درسته که کلی شربت و دم کردنی و …برام نوشت و کلی از وقت آدم در روز صرف درست کردن و خوردن اینا میشد و البته هزینه اش هم زیاد بودو کمی هم تغییر در سبک زندگی، مثل زود خوابیدن در شب و زود بیدار شدن در صبح. ولی باید بگم ارزشش رو داشت .حداقل الان دیگه لرزش دست ندارم حالت خستگیم بهتر از قبله. ومهمتر از همه اینکه دیگه فکر نمیکنم که چرا من اینطور عجیب و غریبم میدونم اینها علایم سودای سوخته هست و افراد زیادی مثل من وجود دارن و قابل کنترول و درمانه…برای همه آرزوی سلامتی و شادی دارم
ممم
سلام
پیشنهاد میکنم سبک زندگی تون روهم اصلاح کنید
اگر ریشه ی غلبه سودا حل نشه، باقطع دارو، سودا برمیگرده چون هنوز علتش هست دیگه
تغذیه، خواب، تفکر، لباس، تحرک و… همه ش مهم و موثره توی طبع شما
خسرو
سلام من بسیاری از علائم سوداوی و بلغمی را دارم .چه جوری معلوم میشه کدوم طرفی هسم؟؟؟؟؟
الی
عالی بود استفاده کردم. برای من نکات جالب و جدیدی داشت
ahmad
بسم الله الرحمن الرحیم بررسی شود افتیمون برای روده ها ضرر نداشته باشد
مهرداد
سلام
چرا ما باید به گفته ها و مطالب آقای محمدرضا میر اعتماد کنیم؟! ایشون دکتر هستن؟
مدیر سایت
خیر ایشون ادمین مجله هستن
تمامی مطالب مجله از منابع معتبر تهیه میشوند