خواص
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درمورد خواص کوکوی مرغ اینگونه می گوید که: این کوکو به علت داشتن فسفر، کلسیم، منیزیم و ویتامین D. موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از پوکی استخوان به ویژه در سالمندان جلوگیری میکند.
وی درباره خواص دیگر کوکوی مرغ بیان کرد: مبتلایان به غلظت خون و اسید اوریک بالا میتوانند این کوکو را جایگزین گوشت قرمز کنند؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در کوکوی مرغ نقش موثری در ساخت هورمون سروتونین دارد؛ این هورمون به همراه ویتامین B۵ شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند و استرس و افسردگی را از بین میبرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کوکوی مرغ به علت ویتامینها و املاح معدنی بالایی که دارد تاثیر چشمگیری در تقویت قوای جنسی و افزایش قدرت باروری در مردان دارد؛ سلنیوم موجود در این کوکو برای مبتلایان به آرتروز مفید است.
عظمایی تاکید کرد: کوکوی مرغ سرشار از ویتامین B۳ (نیاسین) است؛ این ویتامین خاصیت ضد سرطانی دارد، به کنترل قند خون و فعالیت بهتر هورمون انسولین کمک شایانی میکند و افراد مسن را از ابتلا به آلزایمر مصون نگه میدارد.
وی یادآور شد: کوکوی مرغ به علت داشتن ویتامین B۱۲ و آهن برای مبتلایان به کمخونی و زنان باردار بسیار مناسب است؛ این کوکو نقش موثری در تقویت بینایی و حافظه، سلامتی قلب و عروق و افزایش چربی مفید (HDL) در بدن دارد.
مواد لازم
- گوشت ران مرغ: 500 گرم
- پیاز متوسط و هویج: هر کدام یک عدد
- آرد سوخاری : 1پیمانه
- زیره-تخم گشنیز-زردچوبه: هر کدام یک قاشق چایخوری
- نعناع خشک: 2 قاشق چایخوری
- تخم مرغ: 4عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور پخت
- مرغ را با پیاز و هویج به مقدار خیلی کم آب پز کرده و آن را ریش ریش می کنیم.
- آرد سوخاری و ادویه جات و نعناع و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و خوب هم می زنیم.
- نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم
- یک تابه دو طرفه را چرب کرده و مایه را یکنواخت کف آن پخش می کنیم
- در تابه را بسته و روی شعله متوسط سرخ می کنیم.
منبع
دکتر مهدی فهیمی